Volan spušča zvoke...

Začel/a Matteo., December 10, 2018, 10:52:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Matteo.

Pozdravljeni, pri c4 GP 2016 2.0 hdi aut, se mi pri parkiranju ob mrzlih dnevih stalno pojavlja neko potuhnjeno škripanje.. ko je lepo vreme in nad 5°c se to ne sliši. Je imel kdo podoben primer?
Pa še ena zadeva, pri štartu ob mrzlih dnevih pod 5°c mi avto ko štartam nekje 5km zelo čudno prestavlja, kot bi med vožnjo po hribu navzdol dal v n- prosti tek.
To nas precej moti pa sem že bil pri Toniju pa so nalagali neke softwerje, pa ni nič boljše..
Avto sem kupil pri Jerovšku, in pred predajo so mi naredili tudi zamenjavo olja v avt menjalniku... Glede na list ki sem ga dobil so ga menjali le 4l... Sumim da se to prestavljanje dogaja zaradi olja... Nevem ima kdo idejo?

LP, Hvala
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

cryptopar

Citat od: Matteo.;249999Pozdravljeni, pri c4 GP 2016 2.0 hdi aut, se mi pri parkiranju ob mrzlih dnevih stalno pojavlja neko potuhnjeno škripanje.. ko je lepo vreme in nad 5°c se to ne sliši. Je imel kdo podoben primer?
Pa še ena zadeva, pri štartu ob mrzlih dnevih pod 5°c mi avto ko štartam nekje 5km zelo čudno prestavlja, kot bi med vožnjo po hribu navzdol dal v n- prosti tek.
To nas precej moti pa sem že bil pri Toniju pa so nalagali neke softwerje, pa ni nič boljše..
Avto sem kupil pri Jerovšku, in pred predajo so mi naredili tudi zamenjavo olja v avt menjalniku... Glede na list ki sem ga dobil so ga menjali le 4l... Sumim da se to prestavljanje dogaja zaradi olja... Nevem ima kdo idejo?

LP, Hvala

Zdravo, če se ti sliši ob sukanju volana kot nekakšna guma, ki cvili potem je gumica objemka, ki je okoli osi volana, jaz sem jo našprical z wd-jem in je sedaj mir. Kar se avtomatika tiče nisi osamljen primer pravi kolega na citroen servisu glede menjalnikov. Zato pa imam jaz ročnega:D Olja ti gre notri mislim da 6,15l saj pri mojem. In imam olje 0w30 sedaj ko menjam sam na servisu so mi vlivali 5w30. Èe ga pustiš v klancu  da gleda sprednji del v hrib je možno premalo olja. Probaj ga pustiti, da visi v dolino z sprednjim delom. pa poročaj.

Matteo.

Citat od: cryptopar;250117Zdravo, če se ti sliši ob sukanju volana kot nekakšna guma, ki cvili potem je gumica objemka, ki je okoli osi volana, jaz sem jo našprical z wd-jem in je sedaj mir. Kar se avtomatika tiče nisi osamljen primer pravi kolega na citroen servisu glede menjalnikov. Zato pa imam jaz ročnega:D Olja ti gre notri mislim da 6,15l saj pri mojem. In imam olje 0w30 sedaj ko menjam sam na servisu so mi vlivali 5w30. Èe ga pustiš v klancu  da gleda sprednji del v hrib je možno premalo olja. Probaj ga pustiti, da visi v dolino z sprednjim delom. pa poročaj.

Aha no za volan bom malo pregledal zadevo, ja glede avtomatika sem izvedel, da se zadeve pojavljajo uporabnikom kateri smo doma na malo višje ležečih krajih in posledica zjutraj ko je mrzlo avto cca 1km pelje po klancu navzdol v leru..
Za olje sem imel v mislih olje menjalnika..

Sicer sem se pa že odločil, da bom kmalu menjal avto, ker mi to prestavljanje ne odgovarja.. Vrjetno sedaj pa res nebo več Citroen.. Pa tud Pežo ne.. 😉
Matteo.

cryptopar

Video kako odpravit težavo če komu pomaga; Video yT  lahko uporabite tudi WD40:)

pely

Tu so pa "uradna" navodila. Jaz po takšnem posegu nimam več težav.

Citroenovc

Malo OT, ampak od kje pa pravzaprav si - ko imaš napisano bližina Grosuplja pa omenjaš hribe ... pomislim na Polico/Pance/Polževo/Ilova gora ... Pač nekje blizu mene očitno :-)
OK

LP
Primož

Matteo.

Citat od: Citroenovc;252815Malo OT, ampak od kje pa pravzaprav si - ko imaš napisano bližina Grosuplja pa omenjaš hribe ... pomislim na Polico/Pance/Polževo/Ilova gora ... Pač nekje blizu mene očitno :-)

Blizu ja...:)
Matteo.