P: C4 PICASSO 2.0 HDi exclusive BLACK TOP

Začel/a gepl83, November 28, 2018, 09:11:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

gepl83

Ou Èojko, zate pa dvomim. :) če sem prav zasledil, ti nisi ljubitelj robotiziranega menjalnika. :). V glavnem, se bom potrudil, da danes poslikam avto in natedim opis kot se spodobi. Itak sem pozitiven v karanteni in bo čas za te stvari.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Kaj pa citroen klub?
Lahko bi to kupil. Ne morete se vozit v starih spačkih in dyanah, ko pripravljate svetovno srecanje citroenov.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Citat od: gepl83;278279Ou Èojko, zate pa dvomim. :) če sem prav zasledil, ti nisi ljubitelj robotiziranega menjalnika. :). V glavnem, se bom potrudil, da danes poslikam avto in natedim opis kot se spodobi. Itak sem pozitiven v karanteni in bo čas za te stvari.

Robotskega sem imel v Plurielu in nisem imel nič čez njega.

zlomjo

Citat od: antasi;278281Kaj pa citroen klub?
Lahko bi to kupil. Ne morete se vozit v starih spačkih in dyanah, ko pripravljate svetovno srecanje citroenov.

Zakaj ne?

garac

antasi svetovno srečanje prijateljev 2cv, svetovno citroenov bo letos gostil Torun na Poljskem.

tema je prodaja C4 pic, da ne smetimo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Ja vem da je svetovno srečanje v Sloveniji šele čez par let.
So ga prestavili, ker moj C15 postane oldtimer šele l.24.
Sem lepo prosil g. Kranjčana,če lahko prestavi srečanje, da bom lahko prišel z oldtimerjem z cerfikatom in mi je očitno odobril. Nekaj se je zmenil z šwicarji da so jih spustili prej, slovenci bodo pa imeli potem srečanje takrat ko bi imeli šwicarji, če sem prav razumel.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gepl83

No za oldtimerja ravno ni, je pa po svoje vseeno malce poseben, saj je v tej kombinaciji precej redek, vsaj pri nas, ga nisem zasledil.

Da ga malo opišem. Gre za 2012 letnik C4P exclusive, z 2.0 hdi (150) motorjem in pa 6 stopenjskim robotiziranim menjalnikom. Vem, tudi jaz sem se ga branil, pa sem ga na koncu kupil. Po začetni nejevolji in po ene dveh adaptacijah menjalnika pri Tonitu in pa seveda tudi adaptaciji v moji glavi, sem se avta izredno navadil in mi še danes ni žal, da sem ga nabavil, edino mogoče mi bo sedaj pri prodaji, ker pričakujem spet plaz komentarjev "škoda ker ni ročni" :). Avto mi je na splošno res dobro služil. Servisiral se je vseskozi pri AC Jerovšek, imam tudi potrjeno servisno knjigo (razen zadnjega servisa, ker nisem imel s sabo knjižice) in pa vse račune vključno z zadnjim servisom. Avto ima zelo lepo opremo:

Letnik 1. registracije: 2012
Dejanski letnik vozila (leto izdelave): 2012
Barva vozila: Bela + črna streha in stebrički
Tip menjalnika: Robotiziran menjalnik z 6 prestavami
Moč motorja: 150 KM
Kilometri: 198.000 km

Realnost kilometrov: Jaz verjamem da so (kupljen pred 7 leti z 92.000 km)

Oprema vozila:

Biksenon luči z funkcijo obračanja - svetijo v ovinek

LED dnevne luči

Prednji in zadnji park senzorji

Opozorilo za prenizek tlak v pnevmatikah

Samozložljiva ogledala z samozatemnitveno funkcijo

Black top edition (črna streha in stebrički)

Steklena panoramska streha, z senčnikom na električno upravljanje

Tovarniško temnjena stekla

Vsa stekla na avtu so dvojna in lepljena

Multifunkcijski volan

Tempomat in omejevalec hitrosti

Obvolanske prestavne ročice

Senzor za dež

Avtomatske luči

Radio CD MP3 + AUX

Barvna navigacija in potovalni računalnik

Bluetooth povezava za prostoročno klicanje

Ambientna osvetlitev po vratih, kljukicah in stropu

Osvetlitev vratnih predalov - vklop lučke, ko vtaknete roko v predal

Hlajen sredniski predal

Avtomatska električna ročna

Oblazinjenje v črni barvi - delno usnje

2 conska klima naprava, z dodatnim reguliranjem v zadnji vrsti

4 x električna stekla

3x ločeni sedeži z isofix pritrditvijo v zadnji vrsti

Vzdolžni pomik in nagib vseh treh zadnjih sedežev

Mizice z osvetlitvijo zadaj

Ločeno odpiranje stekla na partljažnih vratih

Vlečna kljuka

Splošna brezhibnost vozila: BREZ PROBLEMA

Tehnične napake vozila: JIH NI

Vizualne napake vozila: Popraskana zadnja havba, pikice od kamenčkov po prvem odbijaču in havbi, praske sem in tja, znaki uporabe in kakšne smole

Bivša omembe vredna popravila: 2016 zamenjan kondenzator klime in tekočina za FAP filter, marca 2018: Novi prednji diski in polščice na vseh 4 kolesih. Vse ostalo so bili redni servis. Servisiran pri AC Jerovšek Grosuplje. Potrjena servisna knjiga + računi.

Romzi

Daj vseeno butni neko ceno, da ne bomo v prazno.
Tudi mene mal mika, samo ne vem, kaj bo reku tošl

gepl83

Še slike.

Ajde rečmo štartno 5800. Ni pa zadnja. Sam to se bi pogovarjal ob ogledu.

Čojko

Ok, vse prebral in pregledal.
Avto je brezhiben, če prav razumem?
Gume so zimske? V kakšnem stanju? Kako je z drugimi platišči - 400€?
Sklopke še nisi menjal? Ali še podrsava?

gepl83

Avto ima eno napako, katero bom odpravil še jaz, samo da pridem do servisa. Začela se mi je dogajat malo po zadnjem servisu. Namreč na vsake toliko časa (včasih 1 teden, včasih tudi 2) se zgodi, da se prižge lučka za motor. Sveti en dan ali dva, potem ugasne sama od sebe. Trenutno ne sveti. Ostalo na avtu vse deluje.
Gume so gor zimske. Profila je še kar nekaj, so pa stare. Za zvozit bojo za to zimo in kogar ne moti z lahkoto še čez poletje. Naslednjo zimo predlagam menjavo.
Druga platišča za enkrat niso v ceni, če pa si jih bo nekdo zaželel in ne bo ekstremno glihal s ceno, pa se lahko dogovorimo.
Sklopke še nisem menjal, ker ni bilo potrebe. Po besedah Tonija, tudi naj še ne bi kazala nobenih znakov, da bi to bilo potrebno. To je verjetno posledica, da je avto kar nekaj svojih voženj prebil v 6 prestavi na AC. Sklopka ne spodrsava več.

Po mojem mnenju, je edini garantirano predviden strošek v jeseni menjava gum in pa glavni servis. Avto je bil pred cca 5000 km na servisu in sem rekel naj pregledajo vse, pa so mi rekli, da ni ničesar.

Èe kdo pozna Tonija bolj osebno, se lahko z mojim dovoljenjem pri njem pozanima kar se tiče okrog tega avta. Mislim, da bi se me moral spomnit. Jaz ne skrivam nič, kdor bo prišel avto pogledat, bova predebatirala vse kar ga bo zanimalo.

Čojko

Zgleda korekten avto, cena je malo višja, vendar glede na motor in opremo tudi dokaj realna - popust+gume+velik servis+ morebitni dodatni stroški za katere ne vemo.
Moj P807 l2012 163KM avtomatik s 254tkm ima vse to poštimano, razen gum in dobim ene 4500 zanj in bi šel na manjši avto. Bom kar ostal na svojem, čeprav je zaradi barvne kombinacije, vse te opreme in ohranjenosti kar mika. 150KM sploh ne dobiš,....

gepl83

Te čisto razumem. Kot sem napisal, avto mi dela že 7 let. Normalno pa ne morem garantirat, da bo tako še naprej. Cena sem napisal da ni zadnja, je pa že zdaj nižja od precej ostalih avtov ns avto net, s tem da trenutno se gor po opremljenosti in motorju nobeden sploh ne more primerjat.