Nakup C5 2013 2.0HDI 167 AUTOMATIK

Začel/a Lynx, November 27, 2018, 10:38:47 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lynx

Pozdravljeni...

Imam par specifičnih vprašanj in sicer...
V sredo/četrtek grem po C5 Tourer 2013 letnik, ITA poreklo, 145.000km z 2.0hdi 167hp motorjem.

Zanima me kakšni so kaj splošni problemi z menjalnikom kak piše je na 90.000km mel menjano menjalniško olje...

Zanima me če se da hidravliko prepričat če mu dam 19ke gor da se usede par cm nižje tudi ko se voziš ne sam v stoječkem položaju... Kao da bi ga znižal v tem smislu.

Motor pa tak vem da problematičen ni... Kolega ima 347.000km še vse prvo...

DejanO

Kam pa? Pri kom se ga da dobiti z magičnimi 143.000 km?
Da vidimo kdo je trgovec, pa bo mogoče vse jasno.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Seveda. 19" so bile tudi v ponudbi za doplačilo (Adriatique), z malo sreče jih lahko najdeš na avtonetu, bolhi, forumu,... meni je optimum 18" - stroškovno in videzno. Tako da gre, koliko trpi pri tem udobje, ne vem.

LP in srečen nakup.

Lynx

Citat od: DejanO;249563Kam pa? Pri kom se ga da dobiti z magičnimi 143.000 km?
Da vidimo kdo je trgovec, pa bo mogoče vse jasno.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13690855&display=Citroen%20C5%20Tourer%202.0%20HDi%20LED+REGULACIJA...

Tale dotičen avto, prodaja ga moj kolega iz Domžal ki ga je dobil v račun od ene gospe, ki ji je prevelik...

Avto je iz ITALIJE pripeljalo aprila-maja letos podjetje ALOHOTEL d.o.o.
Imam servisno poslikano... Vsi trije narejeni na SAVAUTO SRL
2014 31.000km
2015 59.000km
2016 90.000km

Potem verjetno kakšen drug servis ko ni vpisan v servisno, nato pa 30.5.2018 je imel TP v sloveniji z 139.000km.

Tak da nekod po moji logiki več kot za 10.000km ne more it navzkriž če že gre slučajno... Veliko manj kot pri prejšnjem ko so me okol prnesl za 75.000km.

andraž

Lynx

Citat od: andraž;249580Zelo ugodna cena.

Vem da je zato pa grem ponj :)

No a se da avto ker permanentno spustit 2-3cm v podn??

Xandrej

Vseeno preveri avto pred nakupom... da nebo pol problema...

braby

Citat od: Lynx;249589Vem da je zato pa grem ponj :)

No a se da avto ker permanentno spustit 2-3cm v podn??

V osnovi so nastavljene štiri višine: parkirna, vozna, vozna do 40 km/h in servisna(vozna do 10 km/h).

se pa avto med vožnjo nad neko hitrostjo sam spusti za centi ali dva.

Nekaj mislim, da se lahko regulira višino na regulatorju višine, a ne vem, če za toliko kot bi ti želel.

Na parkingu ga pa mirne volje spustiš, pa lahko vsi občudujejo, kak nizek avto imaš.:BigThumbs:

Lynx

Citat od: braby;249607V osnovi so nastavljene štiri višine: parkirna, vozna, vozna do 40 km/h in servisna(vozna do 10 km/h).

se pa avto med vožnjo nad neko hitrostjo sam spusti za centi ali dva.

Nekaj mislim, da se lahko regulira višino na regulatorju višine, a ne vem, če za toliko kot bi ti želel.

Na parkingu ga pa mirne volje spustiš, pa lahko vsi občudujejo, kak nizek avto imaš.:BigThumbs:

Sicer mam Lexio pa se pomoje tut tam da kej?? Sicer pa bo na parkingu v podn na 19col :D pa grem na worthersee pokazat otrokom kak se more avto vsedit ne pa tiste njihove nemske jajce :bombs:

andraž

Poglej teme o C5III, tam je bilo kar nekaj napisanega o nižanju avta.

Lynx

Citat od: andraž;249609Poglej teme o C5III, tam je bilo kar nekaj napisanega o nižanju avta.

Ja sam je enak sistem na 3ki?? Sej ne vem al je to kar mam na linku 2ka al 3ka kaka je razlika?? Ko googlam Mk3 vrže enekega ven

andraž

Se vidi, da se "spoznaš" na Citroene...
C5I od 2001-2004
C5II od 2004-2008
C5III od 2008-2017
Se pravi, da je tvoj potencialni III. Preveri kako se sploh pelje. Da ne ugotoviš naknadno, da to sploh ni zate. Hidravlično vzmetenje je dokaj drugačno od klasike. Marsikdo pravi, da je beda.
Predvsem ex.vozniki Nemških umetnin na trših vzmeteh.

gule

Mislim, da človek, ki želi znižati avto, ni primeren za lastnika nobenega Citroena z hidravličnim vzmetenjem...ker to ni ta zgodba...

xpuser