C4 Coupe 2009 , antifriz na voznikovi strani

Začel/a Uros01, November 24, 2018, 10:20:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Uros01

Zdravo, zanima me če je kdo že imel ta problem?

Klima deluje normalno, antifriza zmankuje po malem. Pravtako temperatura motorja ne niha in ima normalen zvok

Na pooblascenem servisu št.1 je cena z neoriginalnimi deli 190€
Pooblasceni servis št.2 je cena z neoriginalnimi deli 140€

Oba trdita od 2 do 2 in pol ure dela. Nepooblasceni servis se z tem noče ukvarjati ker je baje s tem ves dan dela..

Plastiko pri konzoli sem odstranil in me čudi da bo treba vse menjati če se vidi da spušča tesnilo na eni cevi

Prilagam slike

A se da to rešiti v lastni režiji? Nekje sem zasledil da je treba odstraniti vso armaturo ampak bi lahko kako to zatesnil? Gledam od TKK waterproof sealant,

"Tekadom Waterproof Sealant je elastična masa na osnovi sintetičnega kavčuka z vsebnostjo topil. Za popravilo različnih puščanj, zapolnjevanje razpok in tesnjenje. Uporabna v vseh vremenskih razmerah.

Tesni suhe, mokre in mastne površine, primeren tudi za bitumen, asfalt in večino plastik. Odporen na plesen. Lahko se barva že po 24 urah."

A bi stem naredil še večjo težavo?

https://imgur.com/yP4P9nZ

https://imgur.com/SHEKYnP

Hvala lp

Edit
A če to cevko poizkusim premakniti po stekel ven ves antifriz?

alesz

Življenje pač ni tako enostavno .Napaka je lahko samo tesnilo....lahko je poškodovano ležišče tesnila na grelcu,ali pa na tistih kratkih ceveh/6448n9/.Dejansko diagnozo lahko postaviš šele ko je vse podrto.Èe ti nekdo reče da so samo tesnila,nakar se izkaže da je v okvari celotni sklop,mu boš težil do smrti.....Na servisu se zato odločijo da je potrebno zamenjati  kompleten sklop in to ti tudi potem garantirajo........Po citroenarskoo tesnila niso rezervni del,mislim ,pa da spodnje odgovarjajo......??!!

Uros01

Zdaj čez noč sem pustil od spodaj plastenko in je okoli 10 kapljic antifriza znotraj.. a ta roza "moka" pri tesnilu je normalna ali bi moral zamenjati antifriz?

Nič hvala za odgovor, zgleda da moram na servis

xpuser

Menja se komplet in je potem mir. ker če bo menjal samo oring in bo spet puščalo boš jim reklamiral in bodo imeli dvojno delo. Sam pa z nekimi tenili nebi pacal. Si lasnik že dalj časa ali frišni. Sprašujem ker original je antifriz brezbarven.

Uros01

1 leto, drugi lastnik.. A je bolše dati original antifriz? Na youtubu sem gledal menjavo pečke in je spustil vodo iz hladilnika, tako da verjetno bodo na servisu original dolili? .. Avto je 1.6vti z 160.000 prevoženimi, do zdaj nisem imel problemov razen tega, pa pred kratkim mi je začela sklopka škripati, nekje na sredini, na točki ko moram malo bolj pritisniti noter, nevem kaj bi to bilo ampak avto ne cuka in prestavlja normalno, je pa nadležen zvok če motor ni prižgan, ce pritisnem z roko sklopko je obcitek kot da na tocki skripanja drgne ob nekaj..

andraž

Èe boš peljal na servis naj ti zamenjajo še antifriz. Boš vedel pri čem si. Ta moka je pa vodni kamen.

Uros01

Bom rekel, glede na barvo bi rekel da je petrolov roza sedaj notri.. vidim na spletu da ima total modrega.. kaj je boljše?

xpuser

Ni moder brezbarven je. In če je rdečli petrolov je lahko vzrok puščanju.

alesz

Ne vem kako se po barvi doloæa proizvajalca,tekočine so narejene po neki splošni specifikaciji in ne vem zakaj bi bila sedaj ena barva vzrok puščanju.Po desetih letih vam v bajti spusti cel kup tesnil od pip,odtokov pa do pralnega in pomivalnega stroja,zakaj pa nebi smel puščat še ta,bo pač treba popraviti.....

Uros01

Meni se tudi ne zdi da bi bila stvar občutljiva tako na antifriz.. petrolov je g12+ in mislim da je za alu bloke

gule

Citat od: xpuser;249450Ni moder brezbarven je. In če je rdečli petrolov je lahko vzrok puščanju.

Originalni PSA antifriz ni brez barve, je moder. Z časom spremeni barvo, kar je znak, da ga treba menjati, ampak nikdar ni brez barve.

Edino pri modelih, ki so licenčni je lahko rdeč, ali kakšne druge barve(Jumper, C4 aircross, C1...)

Uros01

andraž

Z originalnim ne boš zgrešil. Pa ne samo da ga dotočiš. Zamenjaj vse.

Vlado333

Mislim, da pri c4 še nisem menjal ampak je videti enako kot pri xsari picasso in P307.
Menjajo se samo tesnila (o ringi), ker tam pušča in ni NOBENE potrebe po menjavi kompleta.

Navodila za popravilo v lastni režiji:  Ko si odstranil plastiko (oblogo), s strani motorja odvij vijak, ki se nahaja med vodnimi (gumijastimi) cevmi gretja, ki gredo v kabino (drži tako kovinsko ploščico). Cevi (gumi) je najbolje stisniti s plastičnimi kleščami v kolikor jih nimaš ali malo improviziraj ali pa odklopi cevi, ki gredo naprej v kabino. (to zato, da ti ne teče preveč hladilne v kabini, ko boš ločil cevi grelca in grelec).
Potem v kabini odviješ vijak, ki drži te plastične cevi na ohišje grelca in nato še vijak, ki drži skupaj cevi grelca na sam grelec kabine.  Spodaj daj eno posodico, da ujameš hladilno, ki bo stekla. Ko boš ločil cevi in grelec, boš zagledal tesnila. Naprej bo verjetno šlo. Tesnila jaz vedno namažem s silikonsko mastjo, da lepše zdrsnejo notri.

Uros01

Menjano na servisu, grelec + cevi, 120€ z delom .. za škripanje sklopke je pa treba baje nekaj podamazat ampak je treba menjalnik odpret, to je v planu naslednji servis ker je dosti dela