Zimske gume 2.2 hdi

Začel/a Kaktus, Oktober 29, 2018, 03:16:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kaktus

Pozdravljeni,

najprej naj se opravičim, če sem temo uvrstil v napačen forum - vseeno gre za moj prvi post na tem forumu, zato računam na razumevanje.

Skratka, sem lastnik 2003 2.2 hdi-ja in me zanima, če ima kdo kakšno priporočilo za zimske gume? Oče, od katerega sem avto kupil je prakticiral sistem letnih gum in taxija če je snežilo, jaz pa bi vseeno menjal za zimske.

Dimenzija je 215/55/16, ponudbe pa ogromno in nimam pojma kaj izbrati.

Hvala in lep pozdrav vsem,
Luka

isarajli

Dunlop winter sport 5. Ziher ni kaj zgrešit. Lani sem bil prvič in zadnjič na sava. Continental st860 so tud 1A.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

andraž

Odvisno koliko bi dal za gume. Dobra guma za zmeren denar je Nexen, tudi Kleber je ok.
Èe bi kupoval za manj kot 60 eur/kos verjetno ne boš zadovoljen.

gule

Katere gume so najboljše? Podobno vprašanje kot kateri avto je najboljši? Ali katera kava je najboljša?

gregor

Ja, torej namen uporabe oz kaj se na prvem mestu pričakuje od gume.  Nič mi naprimer ne koristi odličnost na mokri avtocesti, če v snegu sploh od doma ne pridem. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Tiki

Nexen sem imel na XMu, in nimam pripomb. Za ta denar je to to.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Kaktus

Hvala, nekako se ne bi igral z gumami.

Sicer pa moje vprašanje ni bilo mišljeno v smislu "katere so najboljše", ampak v smislu - katere so se po vašem mnenju na tem avtomobilu obnesle.

Ista guma na dveh različnih (različno velikih / težkih) avtomobilih ne deluje enako.

A ni nexen kitajska guma?

Xandrej

Nexen je bila letos na testu pred mišelinom na 4 ali 5 mestu. Amzs/adac test 2018. Winguard 2 je model.

MSrougeZX

Nexen ni kitajska, ampak korejska, kot kumho... Vozimo nexen vec kot 5 let ze na c2vts, ds4, p3008, laguna coupe... Vsi zadovoljni.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Verjetno je Nexen res največ, kar dobiš za svoj denar.
Jaz imam na C5II Michelin Alpin4, super gume, vendar je to čisto drug cenovni razred. Sigurno pa ni takšne razlike v kvaliteti (če ta sploh je), kot je v ceni...

Xandrej

Mišelinka je 5 na testu nexenka pa 6... Glede na to da mišelinka stane 1x več si jo naj v rit vtaknejo!

https://www.amzs.si/uploads/Motorevija/mr_oktober_2018/amzs_test_zimskih_pnevmatik_2018/tabela_205.pdf

Citroenovc

Citat od: Xandrej;248912Mišelinka je 5 na testu nexenka pa 6... Glede na to da mišelinka stane 1x več si jo naj v rit vtaknejo!

https://www.amzs.si/uploads/Motorevija/mr_oktober_2018/amzs_test_zimskih_pnevmatik_2018/tabela_205.pdf

V bistvu je problem obeh, da sta v bistvu relativno slabi ravno v snegu - tako da si lahko obe v rit vtaknejo.
Tako da če že takle test jemlje človek za merodajnega, je od cenovno bolj sprejemljivih potem boljša izbira Kleber.

(mimogrede - na C5 imam na enem 2. sezono letne Nexen "N Fera S1" al nekaj takega (zelo presenečn in zadovoljen, čeprav je sprednji par pobralo konkretno), na drugem 1. sezono Uniroyal RainSport3 (še bolj presenečen in zadovoljen - noro se drži avto ceste ne glede na vreme); zimske pa od lani 1 set Continental TS860; na drugega pa letos padejo verjetno Dunlopke.
na Xantii so pa letne Continental Premium Contact, zimske pa Goodyear Ultragrip - in oboje odlično.
Tisti, ki se še spomnijo - vrsto let sem prisegal samo na Michelinke - in nikoli nisem bil sicer razočaran. Ampak enostavno raje zamenjam za nove nove kako leto (ali dve) prej pa je ob bistveno cenejši gumi strošek približno enak, guma pa novejša.)
OK

LP
Primož

Xandrej

Kleber je ja samo je pri dimenzijah malo slab... Trenutno iščem 235 55 R19 pa kleber nima... Ovi imajo vse...Èe nimajo hitro štancnejo kaj rabiš :BigThumbs:

isarajli

Na drugem forumu kr ne morejo prepluvat nexen. Sam sem imel že v mislih te gume, ampak po adac testih jih zmanjka prav tam, kjer se največ uporabljajo. Večina so ceste mokre čez zimo, snega ni veliko, zato sem raj odštel par 10€ več in kupil dunlop. Se mi ne zdi vredno šparat na edinem stiku s cesto.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

mirchi

Z letno nexen sem bil vec kot zadovoljen. Zimske nisem probal
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!