Xantuša 2.0 TCT RGX XU10J2TE motor - retiming

Začel/a Dihtunga, September 30, 2018, 03:50:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dihtunga

Ob nedeljskem šravfanju mašine in vrtenju na roke se je vijak na jermenici odmične gredi kar premaknil. Zgleda da je bil čisto zlosan, sedaj drži, samo to ni to.

Zdaj pa, kako mašino postavit v točno fazo in preverit da je točna. Kakorkoli vrtim po oznakah se ne ujema čisto nič. Drugo je tudi, ali je jermenica odmične zakajlana ali je nasajena. Ker če je samo nasajena in se je zavrtela je to problem. Snemavat in odpirat še ne mislim če ni nujno, tako da so kakršnekoli informacije dobrodošle.

Dihtunga

Jermenica odmične je zakajlana, torej en problem manj.

zlikovski

Na mojem C5 mk1 je jermenica na Ročični gredi ''nataknjena'' na os brez kajle, jo zategneš z vijakom gor na konus in to je to, tega  ''patenta'' še nisem doživel.
Jermenica in  blok imata označbo in jo poravnaš to je to vsaj v mojem primeru (2.0 bencinar)

Upam da sem te vsaj malo potolažo :)

gregor

Eni bencinarji (1.8 16v zagotovo, TCT ne poznam) imajo luknjo za oznako na jermenici mikrojermena na glavni gredi na zunanjem delu jermenice, ki pa se lahko po notranjem zavrti, ker je že v letih. (med notranjim in zunanjim delom je guma)
Torej če je pri TCT tako in nikakor ne gre skupaj, kupi novo ali si sposodi jermenico mikrojermena.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Dihtunga

gregor, hvala, to bo to zgleda. TCT je podoben 8v 2.0 mašini, druga odmična z bolj flat profilom in več prekrivanja. Torej se je stvar zasukala in seveda potem nekaj ne štima.
Nič, sedaj pa še štarter dol da zakajlam vztrajnik, zgleda da drugače noče biti.

zlikovski, hdi je malo manj zakompleksan, novejša mašina:)
Konus je cenejši za izdelavo kakor utor :)

Dihtunga