Nakup Berlinga

Začel/a s51as, Avgust 28, 2007, 09:10:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

s51as

Najprej vas vse lepo pozdravljam,
to je moj prvi post na tem forumu, ker se šele odlo?am za vstop v družino Citroenarjev.
Odlo?am se za nakup Berlinga Hdi 1.6. Tule sem prebral da se drugo leto obeta njegov naslednik in ker se mi z nakupom nikamor ne mudi me zanima, kaj mislite da se "spla?a". Počakati na nov model in ga kupiti ko pride, počakati na nov model in kupiti starega ker bo ničja cena, ali kupiti zdaj?nji model zdaj?
?e je med vami kak prodajalec Citroenov mi lahko prosim pove, ?e se da Berlingota kupiti z ESPjem, tempomatom in MP3 radijem? Teh opcij ni nikjer v cenikih, sem pa ESP videl v katalogu, tempomat pa v nekem berlingu, mp3 radijo pa mislim da se v teh časih spodobi.
Zanima me tudi ali so ti popusti 3.5k? + garmin za Berlingo res samo ?e do konca avgusta?

?e mi kdo lahko da kak koristen nasvet glede nakupa se mu vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav.

garac

do konca avgusta so tile popusti, potem verjetno pridejo novi.
nimaš kaj falit z nakupom, res ni ve? nek biser tehnike, nikoli tudi ni bil podobno kot doblo, kangoo in ostali je bil v prvi vrati dostavnik. vendar za solidno ceno dobiš soliden avto, nisem ?e srežal nezadovoljnega uporabnika berlinga. Na forumi imta sicer 2,0hdi uporabnika spacek in toro.
Mp3 si boš ?e vtaknil noter, glede esp in tempomata ter močnosti in rokov dobave ti bo najbolje povedal uporabnik gorazd, ki je res prodajalec (avtocity)

Sicer pa dobrodošel na forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

s51as

Hvala za hiter odgovor Garac.
Tudi sam poznam kar nekaj zelo zadovoljnih lastnikov Berlinga, tako moških,  kot za?uda tudi ?ensk! Pri radiju me moti to da ?e dam v avto drug radijo ki sicer podpira MP3je, za tega verjetno ne bodo delovale obvolanske komande.

Zanima me ?e ?e obstaja kaka opcija Berlinga, ki bi imel tudi zadaj disk zavore?

Uporabnika Gorazda seveda lepo prosim za nasvet.

gigo

Re?evanje problema obvolanskih komand z neoriginalno radijsko enoto je ma?ji kašelj. Odpravi? se v BigBang, RadioVilitu itd, nabavi? konektor ga vstavi? med avtoradio in ISO konektorji, priklopi? radio in stvar je rešena. Cena konektorja je cca.50 oz. odvisno od citroenovega modela.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

s51as

Super, hvala za informacijo Gigo!
Kako pa je z vgrajenim LCD-jem? Verjetno ta potem ne kaže informacij kot z originalnim radijem?
sicer pa imajo drugi citroenovi avtomobili ?e na voljo avtoradijo z MP3 predvajalnikom. V najslab?em primeru bi verjetno lahko kupil avtoradijo s katerega drugega avta in ga vgradil v Berlinga. A ni tako?

Sicer pa radijo ni neka najpomembnej?a stvar :) Ve? ko berem o avtu bolj me navdu?uje. Gledal sem tudi xsaro picasso, pa sva s punco ugotovila da ni namenjena visokoraslim ljudem :( berlingo pa je perfekten!

hadei

Definitivno ne moreš zgrešit z nakupom Berlinga. namreč kolega ima stari in novi model (slučbeni) Berlinga in je zelo navdu?en nad obema. Dobesedno nobenih pripomb nima na oba. V Berlingu je prostora za glavo dosti ve?, da.
Z nakupom ne moreta zgrešit.

Pa lepo, da si "led prebil" glede postov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Citat od: s51as;18053Super, hvala za informacijo Gigo!
Kako pa je z vgrajenim LCD-jem? Verjetno ta potem ne kaže informacij kot z originalnim radijem?
sicer pa imajo drugi citroenovi avtomobili ?e na voljo avtoradijo z MP3 predvajalnikom. V najslab?em primeru bi verjetno lahko kupil avtoradijo s katerega drugega avta in ga vgradil v Berlinga. A ni tako?

Sicer pa radijo ni neka najpomembnej?a stvar :) Ve? ko berem o avtu bolj me navdu?uje. Gledal sem tudi xsaro picasso, pa sva s punco ugotovila da ni namenjena visokoraslim ljudem :( berlingo pa je perfekten!

Obstajajo avtoradiji (konkretno vem za Alpine), ki tudi podpirajo vgrajeni LCD prikazovalnik.

s51as

Hadei: odlično, me veseli in zelo rad slišim mnenja uporabnikov berlinga, zares vsi lastniki berlingov kar jih poznam poznajo samo hvalo na njegov račun. Dobro bi bilo sli?ati tudi kakšne negativne kritike in kakšno mnenje na kaj je treba pazit pri nakupu.

Deyo: Hvala za informacijo! Ali morda ve? kakšne so kaj močnosti glede akustike v Berlingu? Imajo kak Hi-Fi paket? Verjetno ?e malo izzivam ane :) Pa vseeno nebi bilo slabo! :BigThumbs:

hadei

Hahaha, si me nasmejal z zadnjim stavkom. namreč ob tem sem pomilsil ali kupuje? akustiko za avto, ali pa avto za akustiko. Dober si....:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Citat od: s51as;18106Hadei: odlično, me veseli in zelo rad slišim mnenja uporabnikov berlinga, zares vsi lastniki berlingov kar jih poznam poznajo samo hvalo na njegov račun. Dobro bi bilo sli?ati tudi kakšne negativne kritike in kakšno mnenje na kaj je treba pazit pri nakupu.

Deyo: Hvala za informacijo! Ali morda ve? kakšne so kaj močnosti glede akustike v Berlingu? Imajo kak Hi-Fi paket? Verjetno ?e malo izzivam ane :) Pa vseeno nebi bilo slabo! :BigThumbs:

Te informacije pa ti žal ne morem dat, ker ne vem.

s51as

Berlingo je v resnici zelo udoben in uporaben avto. Jaz sem visok 190 cm in punca 185cm in noben avto nama ne ponuja tako udobnega vstopanja in iztstopanja. Prav tako je prostornost ko sedi? notri na nivoju. Berlingovi prostornosti in praktičnosti se ne priBliža niti Senic niti ?e marsikateri drugi veliko dražji avto, ki sva ga gledala ne.
?e poseda? otroka na otroški sedež v Berlinga zadaj je to precej enostavneje, kot ?e je ta sedež v Karavanu ali limuzini.
Zato se mi nebi zdelo slabo, ?e bi se dalo tudi v tak "spartanski" avto dati nekaj dodatne mogoče tudi luksuzne opreme. Seveda je jasno da lep?a izdelava in boljša oprema avto podrači, pa vseeno to ne pomeni da bi raje kupil C4 v katerem se ne počutim dobro, kot pa Berlinga.
Pa niti nebi bilo treba dosti! Avtoradijo iz C4, avtomatska klimatska naprava pa levi ?pegu na elektriko.
No to je samo moje mnenje:emot80:

SPIKE

Citat od: s51as;18210Berlingo je v resnici zelo udoben in uporaben avto. Prav tako je prostornost ko sedi? notri na nivoju. Berlingovi prostornosti in praktičnosti se ne priBliža niti Senic niti ?e marsikateri drugi veliko dražji avto, ne.
?e poseda? otroka na otroški sedež v Berlinga zadaj je to precej enostavneje, kot ?e je ta sedež v Karavanu ali limuzini.
Zato se mi nebi zdelo slabo, ?e bi se dalo tudi v tak "spartanski" avto dati nekaj dodatne mogoče tudi luksuzne opreme.

Dobro napisano!:BigThumbs:

deyo

Citat od: deyo;18079Obstajajo avtoradiji (konkretno vem za Alpine), ki tudi podpirajo vgrajeni LCD prikazovalnik.

V Alpinovem katalogu sem našel kateri citro modeli naj bi bili podprti z njihove strani glede prikazovalnika (pripeta slika)

Čojko

Zelo lepe ugotovitve s51as. Se popolnoma strinjam s teboj. Dodal bi le ?e to, da se opreme Elegance Plus ne spla?a doplačati in se mi odlo?amo raje za Multispace verzijo.

Razlike je za 1000 EUR in dobiš prednje meglenke (kolikokrat jih pa rabiš), pobarvane odbijače in letvice v barvo vozila (lepše, vendar manj uporabno), slab avtoradio in obvolasnke ročice le 10 cm od gumba avtoradia, ter manjši diplej, kjer poleg ure kaže ?e postaje (?e ga zamanja? imaš probleme adapterjev in ostalega), naslone za roke na prednjih sedežih (zalo malo uporabno, oz. te kvečjemu motijo ob prestavljanju), ter tista plastična škatla v prtljažniku - spet brez veze.

Raje pri?param 1000 EUR in si kupim avtoradio po mojem okusu z MP# in USB vhodom, ter zvo?niki kot se spodobi, ostale stvari pa sploh ne pogrežam. mogoče eno temnenje stekel na spomlad.

kakšen avdio sistem za nezahtevnega uporabnika priporočate (radio z USB in zvo?niki)?

LP ?ojko

deyo

@?ojko

A si na koncu le izbral Berlinga. Kaj te je odvrnilo od Partnerja?