Rjavenje C4 Picasso

Začel/a Matej89, September 10, 2018, 04:05:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Matej89

Zdravo,
Par dni naZaj me je skoraj kap! Imam C4P 2014 letnik, 149000 km, po pranju sem odkril rjo na stikih med pragom in sprednjim blatnikom...
Ima kdo ze izkusnje s tem?
Danes sem kontaktiral Citroen, pa so ki v mailu zatrdili da vsa vozila osebna Citroen imajo 12 let gaancije na prerjavenje, gospodarska pa 4...
Zdaj cakam na njihov odgovor kaj in kako naprej, upam da tole uspe na to garancijo... ampak moram rect da mi je vse dol pdlo, da 4leta star avto rjavi...
Res pa je da je tu kolotek in da vsak kamencek rukne tja... ampak vendar bi lahko bili tako naredili da bi ta del bil zasciten...

Lp

alesz

Citatda vsa vozila osebna Citroen imajo 12 let gaancije na prerjavenje,.....
...vsake štiri leta opravljen in potrjen pregled...je plačljiv.

Matej89

Citat od: alesz;247544...vsake štiri leta opravljen in potrjen pregled...je plačljiv.

Torej, če prav razumem... jaz bi moral avto vsaka 4 leta vozit k njim da oni pregledajo, pa še plačat bi ga mogu ? v čem pa je smisel garancije pol ?

Še sreča da je glih star 4 leta:-)

garac

Ja ce ne opozoris, ga ne pregledajo menda in potem.bye garancija...in prerjavenje je takrat ko je luknja, tvoje vozilo je sele v fazi rjavenja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Citat.in prerjavenje je takrat ko je luknja,
Prerjavenje pomeni da ti na nepoškodovani lakirani površini začne od spodaj rjaveti,če ti kamenje poškoduje površino laka in ti začne rjaveti je to nekaj drugega.....

Gox

Ja servisni pregled proti prerjavenju je treba redno opravljat v predpisanih intervalih, da bo garancija veljala ... ni drago cca 20€ na pregled.

tomaz555

Prvi lastnik ali uvoz?

Tole luščenje ni normalno.

dbostjan

Èe bi se to pojavilo na mojem avtu, bi zadevo čim prej podrl, temeljito očistil, premazal z dvokomponentno temeljno barvo, čez to namazal maso za premaz pragov in na koncu polakiral. Pred leti sem imel podobno težavo na kangooju, pa se je obneslo. Mogoče bi razmislil o kakih zavesicah,odvisno, kako so narejene. Znajo biti tudi problematične, če se za njimi zadržuje vlaga.
Tovarniška garancija pa me ne zanima, k denarju, ki bi ga odštel za pregled, še nekaj dodam in avto po svoje zaščitim, dam ga tudi napršiti z oljem. Tudi, če bi mi ga pregledal sam direktor tovarne ali francoski predsednik, avto ne bo nič manj rjavel. Da bi se na servisu po pravniško pregovarjal, ali je avto zarjavel, porjavel ali prerjavel, pa nimam volje. Mene žal vsaka rja na avtu moti, ne morem si pomagati...

ModelJT

Ja človek itak da rjavi, če je barvo zluščilo dol. Verjetno je tale picasso nekajkrat doživel "dinamično" vožnje po makadamih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Matej89

Citat od: ModelJT;247565Ja človek itak da rjavi, če je barvo zluščilo dol. Verjetno je tale picasso nekajkrat doživel "dinamično" vožnje po makadamih.

Avto nikoli ni bil vožen po makadamu... če pa že pa sploh zelo kratko pot  do kakšne hiše in seveda zeloo počasi.

Matej89

Citat od: dbostjan;247562Èe bi se to pojavilo na mojem avtu, bi zadevo čim prej podrl, temeljito očistil, premazal z dvokomponentno temeljno barvo, čez to namazal maso za premaz pragov in na koncu polakiral. Pred leti sem imel podobno težavo na kangooju, pa se je obneslo. Mogoče bi razmislil o kakih zavesicah,odvisno, kako so narejene. Znajo biti tudi problematične, če se za njimi zadržuje vlaga.
Tovarniška garancija pa me ne zanima, k denarju, ki bi ga odštel za pregled, še nekaj dodam in avto po svoje zaščitim, dam ga tudi napršiti z oljem. Tudi, če bi mi ga pregledal sam direktor tovarne ali francoski predsednik, avto ne bo nič manj rjavel. Da bi se na servisu po pravniško pregovarjal, ali je avto zarjavel, porjavel ali prerjavel, pa nimam volje. Mene žal vsaka rja na avtu moti, ne morem si pomagati...

Tudi mene, zato sem takoj ko sem opazil začel iskat rešitev...
Prijatelj Ličar mi je rekel identično rešitev - vsi ti premazi... ampak vendar ! avto je star 4 leta... to se ne bi smelo zgoditi... vsekakor bom razmislil o zavesicah, pa naj izgledajo še tako češko...

lp

Matej89

Citat od: tomaz555;247556Prvi lastnik ali uvoz?

Tole luščenje ni normalno.

Uvoz iz Fra pred 2 leti, avto kupljen na pooblaščenem servisu...

andraž

dvorjan

To je po moje kar posledica bogato soljenih cest v zimskem času ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!