1;6 HDI cuka

Začel/a gemini, September 03, 2018, 01:43:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gemini

Prevoženih ima 6000 km, je pa že prvi dan avto "cuknil", kot bi mu za delček sekunde zmanjkalo moči. Zadeva se še kar pojavlja, danes 3 krat, se pa pri tem ne prižge nobena lučka. Ali kdo ima izkušnjo s tem?

garac

pospeševanje, konstantna vožnja? v kateri prestavi, koliko obratov? Morda voziš s prenizkimi vrtljaji?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gemini

Pri 80km/h, v peti, pa tudi pri pospeševanju in prestavljanju v višjo prestavo (3-4, 5-6.). Vozim pa vse prej, kot pri prenizkih vrtljajih, pretiravam pa tudi ne (preveč). Danes, pri enakem režimu vožnje in na enaki relaciji (Vrhnika-Kamnik) brez težav.

kstoner

gemini

Ugotovil sem, da se to dogaja samo v dežju ali na mokri cesti. Danes pa se mi je zaslon prižgal šele po kakšnih 500m vožnje. Nekaj ga mede, se mi zdi.

ModelJT

te mogoče sistem proti zdrsavanju zafrkava? Da ima kak senzor defekten in je preveč občutljiv.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gemini

Hvala za odgovore, softver je bil posodobljen, pa še vedno ista tgodba. Bo treba do Trobca, spet.

Dihtunga

Nafilaj tank do vrha, sedaj je problem s jesensko/zimsko nafto

xpuser

Ah pri nas v službi ni nobeden cukal doker so jih vozli fantje - 1 ,2 ,3,4 s cestninske skoraj do blokade in potem lepo v 5, 6.

No edini problem je imel šefe ker je varčeval in se vozil v prestvi previsoko po mestu. Ljubljana. V roku enega meseca je zabasal fiter trdih delcev.

gemini

Na servisu zamenjali izpušne ventile, pa da vidmo. Za enkrat je ok.

bingo

"zamenjali izpušne ventile" ?

Kaj so mašino odprli???

gemini

Ja, odprli, pa še kako. Menda, da je problem, da se med regeneracijo nekaj dogaja z ventili, zato so vgradili druge. Zaradi tega se je dogajalo, da avto ni imel moči, če si pohodil plin pa je samo tresel, kot bi se vozil po rebrasti cesti. Koliko je zaradi tega nastalo stranske škode, se bo videlo verjetno takrat, ko bo avto že izven garancije. Še vedno pa ostaja osnovna napaka, cukanje v dežju.

alan30

Zakaj me tale tvoja zgodba precej spominja na mojo iz pred cirka 10 let nazaj. Jaz bi avto parkiral na servis zahteval nadomestno vozilo, potem pa naj se oni igrajo naprej po mili volji in, ko se bodo dovolj uspešno naigrali pridem po avto, pa seveda naj se nehajo igrati pred tistimi zakonskimi 45 dnevi, ko mi morajo vozilo ali vrniti popravljeno ali pa zamenjati oziroma vrniti kupnino.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dihtunga

Torej se ventili spalijo ali zvijejo med regeneracijo, fenomenalno.

mirchi

Menjali bojo vse zivo na koncu pa pogruntali da je hladilnik izpusnih plinov zabit
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!