Dyane Note 1

Začel/a dyane, September 01, 2018, 09:51:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Citat od: dyane;262708V bistvu ima Visa club bat 444 gramov z sornikom. Burton ov cca 450g, spacek 407g. .
Ja mi je vse samo umevno, napisal sem Burtonov bat. Ja prodajajo sete, samo imajo cilindri doakj tanko steno in ob nepravulne in zelo dolgem run inu (ajnfaranju) , radi kadijo in žerejo olje.
Glej z glavnimi gredmi je takole.
Vzameš seveda najboljo ki jo imaš, po možnosti od Dijane. Priporočljivo je menjati puše na ojnici ta male kjer pride sornik od bata. Tu se najhitreje obrne puša. In potem pride zgodba kak te glavne gredi ne zdržijo. V bistvu so 2cv glave gredi zelo vzdržjive, nekateri jih imajo noter tudi 500000km brez problema. Pač puše je treba zamenjat ko začnejo cinglat, da ne zlomi ojnice.
Potem je fanjn menjat glavni ležaj sprednji, da se uravnovesi axialni razmak.
Šla sigurno ne bo tako dolgo kot pri 602 motorju, samo bistvene razlike ne bi smelo biti. Na to gred obešajo tudi 720 ccm motorje brez problema. Samo mora pa biti dobra in primerno pripravljena.
Mit da ima spaček slabo glavno gred izhaja iz 425 ccm motorjev in prvih AM2m motorjev brez oljnega filtra. Kasneje več teh težav ni bilo.
Npr . odprl sem vsaj 150 motorjev, pa jemogoče res bilo hin cca 5-6 glavnih gredi, torej da bi imele luft nanotranji starni ojnice(velika puša).
Torej bolj ali manj mit.
Vso življenje poslušam kak so te gredi občutljive, pa ne smeš dati novih obročkov itd... pa ne 652cc, vmes sem baredil 500000km pa mi je lahko rečem vse crknilo kaj se da samo kurvnvela niti ena.
Dobil enteschnabel koledar pa revijo;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

info@

So stvari ki se delajo in so stvari , ki se ne delajo. eno so realnestvri, drugo za promocijo. Promocija je pol ali več procentov prodaje. Izumljanje tople vode pa še več kot pol.

Ravno danes smo imeli debato. Sicer o moči originalov in ne o dodelavah preko originalov. pa smo vsi prišli na isto. 602 v kombinaciji z vsemi najbolj ispopolnjenimi Citroenovimi deli v razmaku 20 let proizvodnje je najboljša iskušena opcija.

Mogoče je res boljši občutek imeti par konj več. ampak, ko ti nekje sredi pustinje motor crkne, je najbolje imeti original konfiguracijo. Preverjeno. Èeprav smo 2020, še vedno lažje porihtaš klasiko kot pa frizo, ko si nekje na poti. S tem se bo vsak strinjal , ki potuje z A serijo.

Je pa zanimivo gledat in prebirat "komplikacije" a temo A serije. Bravo Mirko... imš voljo.

garac

Meni je zadnjič rekel en, ki se je peljal z alijevo diano...kak pa to gre... ko pes!
Pa sem vprasal, kdo je motor skup zložil?

Mislim, da poznamo odgovor.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

info@

Citat od: garac;262890Meni je zadnjič rekel en, ki se je peljal z alijevo diano...kak pa to gre... ko pes!
Pa sem vprasal, kdo je motor skup zložil?

Mislim, da poznamo odgovor.

Tonaj ? On ma pesa...

Hecam se... Seveda gre. Vse gre...

dyane

Èe pri 602 motorju Goetze obročki niso izbor st. 1 so za Ensiko taprava izbira.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Projekt ensika počasi napreduje, eno glavo sem že uspel Zbrusit, pa športni auspuh sem si privoščil.
Sedaj gredo glave na obdelavo sedišč.
Tak da počasi v roku parih mesecev, bom uspel Motor zložiti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

ModelJT

Tako ja, nekaj takega tudi moja dobi ko bo enkrat skup :D
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

A objemke bodo pa od Burtona?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

V čem pa je razlika med športnim in navadnim auspuhom in v čem se pozna? Zvok, zmogljivosti?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Zmogljivost in posledično zvok.

dyane

Objemke so v paketu. Drugače jih ni čez orginal, se jih bom kar držal.
Ja ta auspuh nima nobenih prekatov, ki zmanjšujejo pretok izpušnih plinov, večji je tudi premer cevi. Ima samo en dusilec, ampak je ta daljši od originala.
Pomembno je tudi da je iz obeh cilindrov izpeljano tako da se obe cevi združita v eno ob isti dolžini.
Bomo videli in testirali.
Sicer noben prav ne opazi, ampak pravilno obdelane glave se dajo lahko več  kot auspuh.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Citat od: dyane;263531...ampak pravilno obdelane glave se dajo lahko več  kot auspuh.

To sem tudi jaz že slišal, da se pozna, če sesalne in izpušne kanale lepo zbrusiš oz. celo spoliraš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dyane

To je baje citroenar forum, piše pa se še samo o crkovini, pa kak se kiri bolj baše z njo. Kot da bi gledal dokumentarec iz savane pa hijene kak se basejo z mrhovino....
Ok pa da te pač pokažem kaj je smisel tega foruma...
Po 100 letih sem končno uspel zlozit blok motorja za mojo Ensiko...
Obnovljena glavna gred, športna odmicna gred... Pa j ekr hitt šlo vse skupaj ane..
V roku kakega meseca se te uspem gor nabiti cilindre, bate pa glave...
[SIGPIC][/SIGPIC]