NORMANDIJA

Začel/a DAŠO, Avgust 30, 2018, 02:18:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DAŠO

Sem nov na forumu in nov spačkar. No, glih nov spačkar nisem, saj je bil moj prvi avto spaček (davnega leta 1979), lani pa me je prijelo in sem si kupil "novega". Letnik 1976, dela kot urica. Letos sem z njim prevozil že 7000 km (sem bil z njim na Tirolskem, pa v Bavarski, večkrat v Istri).

Naslednje leto pomladi greva z soprogo v Normandijo. Prosim forumaše, da mi dajo kakšen nasvet, katero relacijo naj si izberem in koliko dni naj planiram za pot. Prenočišča bom rezerviral preko bookinga, tako da šotora s seboj ne bo potrebno voziti. Èe je bil že kakšen spačkar na tej relaciji, ga prosim za kakšen praktičen nasvet.

Čojko

Jaz sem v Franciji pred mnogimi leti uporabljal Formule1 prenočitvene kapacitete - takrat najceneje.

andraž

Jaz bi šel čez Azurno obalo in Provanso proti Bordeauxu in gor proti Normandiji. Mogoče še ovinek po Bretaniji. Morda nazaj čez Švico in Avstrijo? Vprašanje če bo 14 dni dovolj.

Čojko

garac

edino čez dolgočasno nemčijo, direkt  do želene destinacije. Mislim, da bi Èojko lahko kaj napisal, da se je potepal tam s svojo bivši Xsaro

no ja Omaha Beach, Mt. st. Michel.. so mi ostali v lepem spominu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Mi2 z Bizijem sva letela 2008 v Dunkirk in sicer v enem tednu z Amijam čez Italijo do Torina pa pol čez prelaz v Francijo (kao nisva hotla dat gnara za tunel) in pol po diagonali čez do obale in gor do Dunkirka. Na navigaciji je blo nastavljeno "najbližja pot" in je bla kr eksotika. nč neizvedljivega sam ene ceste tud v Halvagu niso ble narisane, Folk prjazn, kampi pocen, nobene gužve po cestah, tank štele v vaseh pa še iz cajta k so bli avtomobili bolj slučaj k pa vsakdanja zadeva... Šla sva spomladi na francoski "prvomajc", vreme je blo identično vsak dan. Ponoči in zjutraj je deževalo, potem sonce in veter da se je vse posušilo in ponoči spet dež. Odlična tura polna prigod.

sušo

In seveda Dašo dobrodošel na forum. Sva se srečala na CKS prvomajcu, ko sta bla z ženo pri Darji in Marjanu in ostalih.

DAŠO

Živjo Sušo. Verjetno jo bom vžgal kar čez Nemčijo, pa v Strassborurg in nato naprej proti Normandiji. Upam, da bo moj spak zdržal.

sušo

Valda da bo.
Priporočam ti pa da samo vzameš Apua help. Več kot uporabna zadeva.

DAŠO

Sem se prijavil na spletni strani. Kako ta stvar deluje?

sušo

Simpl k pasulj...  he he
Torej v tej knjižici smo zbrani intuziasti za A serijo po celem svetu.
Vse bazira na prostovoljstvu.
Ko se ti zgodi pi*darija. Poiščeš po (čim novejši) knjigici najbljižjega tebi in pokličeš. Nekateri ponujajo zgolj info, nekateri imajo doma garaže polne delov, nekateri ti pomagajo najt garažo polno delov, nekateri ti ponudijo poceni spanje ali pa kar domačo dnevno sobo... Pri vsakem je zapisano kaj ponuja, katere jezike govori, telefoni, maili, web strani. V glavnem vse.
Ta knjigica je polna citroenarjev po celem svetu - čeprav je 97% ljudi iz Evrope.

andraž

Da se s Spačkom pelješ po nemških avtocestah je pa višek dolgčasa in slabega okusa...

DAŠO

Andraž, garmin si nastavim tako, da me vodi mimo avtocest

DAŠO

Citat od: sušo;247286Simpl k pasulj...  he he
Torej v tej knjižici smo zbrani intuziasti za A serijo po celem svetu.
Vse bazira na prostovoljstvu.
Ko se ti zgodi pi*darija. Poiščeš po (čim novejši) knjigici najbljižjega tebi in pokličeš. Nekateri ponujajo zgolj info, nekateri imajo doma garaže polne delov, nekateri ti pomagajo najt garažo polno delov, nekateri ti ponudijo poceni spanje ali pa kar domačo dnevno sobo... Pri vsakem je zapisano kaj ponuja, katere jezike govori, telefoni, maili, web strani. V glavnem vse.
Ta knjigica je polna citroenarjev po celem svetu - čeprav je 97% ljudi iz Evrope.

A knjižico dobimm po pošti?

sušo

Jep. Po tem ko si plačal "članarino" ti jo pošljejo.