Streha na Breaku...

Začel/a 1960, Avgust 30, 2018, 10:22:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1960

Naš karavan AMI letnik 1970 je bil pred leti kupljen sicer za rezervne dele vendar je takrat padla odločitev, da ga vseeno spravim na cesto. Dela je bilo veliko, časa malo in nekatere stvari so ostale nedodelane, nedorečene. Uporablja ga moja boljša polovica kot avto za vsak dan od 1. septembra, čez zimo do konca junija. Potem avto stoji doma čez poletje. Največja težava, ki se je samo še stopnjevala je bila naknadno vgrajena streha od R Twingo. je bilo že veliko napisano pro in kontra o teh strehah. Pa to ni važno. Streha je bila v slabem stanju in je ob vsakem dežju, pranju, snegu v avto teklo po celi dolžini in širini. S tem je posledično AMI imel mokre sedeže, tapete, tla... Tudi bobnenje , ropot nad glavo je bil predvsem na AC neznosen... da o prepihu ob odprti strehi ne govorim.

Že pred leti sem kupil dobro rabljeno streho od AMI6 break-a, aluminijasto. In ideja je bila, da se menja streha ter sanira rob karoserije. Montaža strehe pa kot pri AMI6... lepilo in zakovice.

Sam rob karoserije je po čiščenju še bil v sprejemljivem stanju se je pa že začelo globoko rjavenje. Vse je zaščiteno in dela je bilo za tri polne delovne dni. Večina karavanov prerjavi na prednjem delu strehe, iz slik se vidi zakaj... V določenih pozicijah je tudi po pet slojev pločevine, ki pa je bila nedostopna za zaščito.

1960

Pika na "i" je inox letev in notranje nebo. Že ob zagonu motorja na mestu je sedaj AMI v notranjosti občutno tišji.

No, tolk... če komu pomaga ta ideja...

lp

TISO

:emot112::emot112: Lepo tole. Spet izgleda kot AMI :emot112:
Jaz še iščem streho za mojo žabo.

gule

1960

Streha je urejena. Še ena zanimiva stvar za vse z AMI8 Breaki...

Pred mnogimi leti sem imel breaka letnik 70, ki je imel zanimivo rešeno zadnjo polico. Les oblečen v skaj, pregib na sredini... Nekaj takega sem danes naredil za našega Breaka...

Malo lesa, klavirski pant in stenska obloga - tapison. Nasloni se na gornji rob med okni...

andraž

Citat od: TISO;247241:emot112::emot112: Lepo tole. Spet izgleda kot AMI :emot112:
Jaz še iščem streho za mojo žabo.

A Robi MB in Gorazd GO nimata? Pri Gorazdu sem videl nekaj havb in čisto možno tudi streho. Vsaj okvir je sigurno bil.

garac

Gorazd je imel vsaj 2 na zalogi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TISO

Bom preveril.

Mimogrede 1960 a si slučajno pomislil, da bi na polico spodaj našraufal zložljive noge. Samo vzameš iz avta in dobiš instant piknik mizo.

1960

Citat od: TISO;247258Bom preveril.

Mimogrede 1960 a si slučajno pomislil, da bi na polico spodaj našraufal zložljive noge. Samo vzameš iz avta in dobiš instant piknik mizo.

Ni slaba ideja ampak ne rabim. Ami je za pozimi, za potovat in piknike je kamper pri hiši...

Lovro

@Tiso
Èe imaš rad odprto streho, se da kupiti tudi original odprto oz. platneno streho za Žabo (v stilu Twingove).
Se spomnim, ko je eden Robija spraševal in sta omenjala ceno okoli 1500 EUR.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gero

Lipe je pa zakon...
:emot112:

1960

Citat od: gero;247270Lipe je pa zakon...
:emot112:

:BigThumbs:

TISO

Citat od: Lovro;247265@Tiso
Èe imaš rad odprto streho, se da kupiti tudi original odprto oz. platneno streho za Žabo (v stilu Twingove).
Se spomnim, ko je eden Robija spraševal in sta omenjala ceno okoli 1500 EUR.

Šibedahi (scenic/sun roof) so precenjeni sploh take dolžine (čez skoraj celo streho). Samo sonce ti nabija v glavo, pa prepih... če že moraš bit prehlajen pol je boljše imet cabrio (orng al pa nič)

1960

Ami je končan in jutri se mu začne sezona. Z novo streho in notranjostjo je sedaj občutno tišji in toplejši. :BigThumbs:

1960

Originalno gretje je urejeno - cevi, zajle in dodaten ventilator za jesensko in spomladansko obdobje. Zima je bila pa vedno težavna kar se tiče gretja. Običajno krene AMI iz domačega dvorišča na pot ob 6 - 6.30 zjutraj in predvsem skozi mesto do odprte ceste je težava z zmrzevanjem stekel in preglednostjo. Zato sem mu letos dodal bencinski Webasto grelec (lansko zimo je bil priklopljen na 220V in keramični grelec).

Webasto je vgrajen v pod prtljažnika.
Èrpalka za gorivo na nosilcu pod podom prtljažnika
Razvod goriva na plovcu rezervarja
Sesalni sistem desno
Ispušni sistem levo
Razvod gretja v notranjosti še ni dokončan. Predvidoma bodo šle cevi ispod zadnje klopce in dalje.
Narediti moram še pokrov čez grelec zaradi prtljage...
Tipalo temperature nad levim B stebrom
Stikalo za vklop, nastavitev temperature in izklop na armaturni plošči.

Za vžig potrebuje približno minuto...