C5 pedal kuplonge ne gre več ven

Začel/a amixdriver, Avgust 02, 2018, 05:22:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amixdriver

Pozdravljeni,

na C5 tki, Mk1, 2001 letnik,2.0 HDI, se je zgodilo, da pedal kuplonge ostane pritisnjen noter in ga dobim nazaj samo ročno. Kaj bi to lahko bilo?

Olja nisem nikjer videl da bi kje kaj spustilo.

Problem pa je v tem da se z družino trenutno nahajamo na dopustu na Ohridu, v Makedoniji. Tako bi rad vedel kaj to pomeni?

Lepo prosim za čimprejšnji odgovor.

hvala,lp

andraž

Po moje ti je odpovedal cilinder sklopke. Èe je tako, rabiš nov del in mehanika.

amixdriver

Tocno tako,spustil je cilinder oz ta gumic na njem.Dela sicer v Ohridu ni za dobit,pride pa jutri iz Skopja in bo urejeno.

andraž

GSclub

če sta motor in menjalnik povezana, lahko speljuješ v prvi s štarterjem, nato menjaš po občutku. ko so vrtljaji motorja in menjalnika enaki, brez škrtanja skoči v prestavo. Navzdol najprej v prosti tek, vmesni plin, nato v prestavo.
Pred leti sem na ta način peljal iz Zadra domov z XM... in raje dal popravit znanemu serviserju, kor sumljivemu lokalcu...

amixdriver

Citat od: GSclub;246659če sta motor in menjalnik povezana, lahko speljuješ v prvi s štarterjem, nato menjaš po občutku. ko so vrtljaji motorja in menjalnika enaki, brez škrtanja skoči v prestavo. Navzdol najprej v prosti tek, vmesni plin, nato v prestavo.
Pred leti sem na ta način peljal iz Zadra domov z XM... in raje dal popravit znanemu serviserju, kor sumljivemu lokalcu...

Brez problemov prispeli po planu domov. Skupaj prevoženih 3.100 km, po Balkanu (Hrvaška,Bosna,Èrna gora, Albanija, skok v Grčijo, Makedonija, Srbija).
Ampak tako kot praviš pa ni šans da bi vozil 1.300 km domov, saj ni samo avtocesta.

Je pa prišla orginal šlep služba Zastava, nekje v Srbiji pa se je tudi števec obrnil na 100.000 km.

gule

Ihhh ta števec se je na 100.000 obrnil že tretjič...

GSclub

Seveda, dolga je. Po križiščih je prava muka vozit na ta način... lepo, da si uredil.

amixdriver

Citat od: gule;246739Ihhh ta števec se je na 100.000 obrnil že tretjič...

Nebo drzalo,so realni.

gule

Seveda so, prvič v tem letu. Si ti prvi lastnik? Èe nisi se ne sekiraj, definitivno niso...

andraž

Zakaj pa nebi bili? Najdejo se avtomobili stari čez 10 let z smešno malo kilometri. Do trgovine in nazaj, pa v nedeljo k maši.

Dihtunga

Sklopke in vztrajniki na HDI-jih zdržijo 300.000 preden gre kaj narobe ...
2001 letnik s manj kot 100 jurji pa je pravljica za lahko noč.

andraž

Kaj pa letnik 1972 z 27000 km? To obstaja?

MSrougeZX

Zakaj ne bi obstajal. Moja laguna coupe je tudi dizel, letnik 2013 in ima 33k km... Pa boste rekli pravljica za lahko noc ne...in ja, prvi lastnik sem.... Pa verjetno jo jeseni dam na net... Verjetno edina v slo s tako malo km.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

amixdriver

Ne razumem zakaj taka negativa in fausija.Avto sem kupil pri 75.000 km od 88 let starega cloveka,ki si je kupil c5 mk3,avtomatika,in se zdaj vozi.On je prvi lastnik,je pa to tudi od oceta prijatelj,tako da znana zgodovina.

Sedaj jih ima 100.000 km,in letni je 2001,tako da...

Res pa ne razumem nekaterih komentarjev z pravljico,itd.