Berlingo 2,0 HDI letnik 2005 ne vžge

Začel/a malni1, Julij 31, 2018, 10:20:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

malni1

Pred nekaj meseci se je zgodilo, da mi v prvo ni vžgal in je samo treslo mašino. Včeraj se je zgodilo ist, vendar tudi v drugo ne v tretje ni vžgal. Èez nekaj časa po več poizkusih je vžgal z močnim klenkanjem in kadilo se je z izpuha. Potem je normalno delal. Kasneje se je zgodilo isto. Računalnik je pokazal na grelne svečke., ki sem jih zamenjal vendar zopet ista pesem. Ima kdo kakšno idejo?

alan30

Kaj konkretno pa je napisal računalnik. Lahko, da so grelne sveče vredu in je zanič samo rele grelnih sveč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

Citat od: malni1;246598Pred nekaj meseci se je zgodilo, da mi v prvo ni vžgal in je samo treslo mašino. Včeraj se je zgodilo ist, vendar tudi v drugo ne v tretje ni vžgal. Èez nekaj časa po več poizkusih je vžgal z močnim klenkanjem in kadilo se je z izpuha. Potem je normalno delal. Kasneje se je zgodilo isto. Računalnik je pokazal na grelne svečke., ki sem jih zamenjal vendar zopet ista pesem. Ima kdo kakšno idejo?
Preveri/očisti rumeni konektor  motorjem spredaj. (ožičenje za senzor tlaka nafte). Grelne svečke v temle vremenu niti pod razno niso vzrok.
Èe na diagnostiki ni nobne napake, je lahko tudi senzor pozicije motorja (na vztrajniku oz. na menjaniku nekje na vrhu), lahko je seveda tudi ožičenje.

malni1

Se opravičujem za neažurnost, ker sem bil odsoten. Problem je v tem, da je računalnik pokazal , da so krive svečke. Po zamenjavi vseh, štirih sedaj kaže
na napako ejektorja. Napaka se odraža tako, da ko startam nikakor ne vžge.Včasih pa vžge, vendar se iz avspuha močno belo kadi, potem pa steče. Včasih se pokaže tudi napaka motorja. Vgrajene imam Siemensove ejektorje.

Dihtunga

Lahko je napaka v šobah ki preveč puščajo in potem ne kresne. Diagnoza tega je nemogoča. Drugače kakor da boš snel povratke in meril koliko nakapa mimo ne gre.

Èe je akku slab je tudi vžig slab, sposodi si enega novega.

Saj sveče so lahko krive, samo ti motorji štartajo tudi brez njih, če je vse dobro seveda. Injektorji so dobri tam do 200.000km, potem pa rad kakšen odneha, pri 300k je pa že loterija. Odvisno od tega koliko se je tiščalo in vzdrževalo motorček. Za začetek zamenjaj sveče, to je še najmanjši strošek. Bel dim iz avspuha je verjetno neizgorel dizel, lahko je pa tudi hladilna tekočina.
Vsekakor nekaj dela imaš, za začetek pa menjaj sveče, lahko da se bo napaka odpravila sama od sebe. Injektorji so 200+ po komadu rabljeni ...

mirchi

Injektorji so rabljeno od 50-100. In ne 200+. Za tak dnar se dobi ze nove
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

malni1

Hvala za nasvete. Aku je praktično nov. Pri ponovnem testiranju mi je pokazalo, da je en injektor zanič. V ponedeljek sem naročen na servis na Vrhniki. Upam, da rešim zadevo.

Dihtunga

Tudi drugi niso kaj veliko boljši. Vendar bo en čas avto še vozen

malni1

No, avto sem nekako spravil do Vrhnike in sicer v rezervnem programu. Zamenjali smo injektor in nekakšno stikalo na skupnem vodu. Avto še vedno ne vžiga. Tester zdaj kaže napako visokotlačnega stikala. Ima kdo kakšno boljšo idejo? Èe bi bil Kardelj še živ, bi kar njega vprašal. Pri vsem tem, sem še vedno za hece. Je morda kdo na forumu, ki bi mi to popravil? Ta mehanik, ki sem bil pri njemu nima časa, ker gre na dopust.

Čojko

Citat od: malni1;246813No, avto sem nekako spravil do Vrhnike in sicer v rezervnem programu. Zamenjali smo injektor in nekakšno stikalo na skupnem vodu. Avto še vedno ne vžiga. Tester zdaj kaže napako visokotlačnega stikala. Ima kdo kakšno boljšo idejo? Èe bi bil Kardelj še živ, bi kar njega vprašal. Pri vsem tem, sem še vedno za hece. Je morda kdo na forumu, ki bi mi to popravil? Ta mehanik, ki sem bil pri njemu nima časa, ker gre na dopust.

Zraven Vrhnike imaš Avtoservis Merlak, ki velja za enega izmed najboljših servisov v SLO. Jaz bi ga peljal tja.

alesz

CitatAvto še vedno ne vžiga. Tester zdaj kaže napako visokotlačnega stikala
...

Citat od: Romzi;246601Preveri/očisti rumeni konektor  motorjem spredaj. (ožičenje za senzor tlaka nafte).
...

malni1

Citat od: alesz;246829...

...
Rumeni senzor, kot tudi vsi ostali so očiščeni. Zanimivo je, da je v povratnem vodu nafte polno zračnih mehurčkov. Od kje?
Zamenjan je tudi tlačni ventil in 4 injekltor, kot je pokazal tester. Èe motor vžge, normalno deluje, včasih ga pa prestavi v rezervni program.

malni1

Citat od: malni1;246856Rumeni senzor, kot tudi vsi ostali so očiščeni. Zanimivo je, da je v povratnem vodu nafte polno zračnih mehurčkov. Od kje?
Zamenjan je tudi tlačni ventil in 4 injekltor, kot je pokazal tester. Èe motor vžge, normalno deluje, včasih ga pa prestavi v rezervni program.
Avto je popravljen! Napaka je bila v ventilu, ki zapira t.i. " iberleuf! pred injektorji. Zato injektorji niso dobili dovolj pritiska in posledično ni vžgal. vsem, ki ste mi svetovali se najlepše zahvaljujem.
Imam pa še eno vprašanje; Ko dam kontakt luč pri prikazovalniku ure normalno sveti. Ko vžgem motor, ta samo še brli.
Hvala za odgovore.