Zvok motorja

Začel/a Maarkom, Julij 08, 2018, 09:45:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Maarkom

Pozdravljeni sem nov lastnik c4gp letnik 2011. Motor je 1.6 hdi 82kw. Zanima me ali je zvok motorja na spodnji povezavi normalen ali ne. To dizel klepanje je lepo tekoče zanima me od kod prihaja ta jamravi prizvok. Hvala za info. Motor dela normalno.
Lp

https://vocaroo.com/i/s07wYpAxoYjp

jumper1

Verjetno se sliši napenjalec zobatega jermena.

Maarkom

Bo nekaj takega ja. Sem bil danes pri mehaniku in pravi, da je prevec napet zobati jermen.

Odisej

Sem imel podobno in ko sem menjal jermen in vse kar sodi zraven je bilo ok (2.0 motor)

alan30

Jaz bi prej rekel, da se poslavlja jermenica altelnatorja. Prvo sem sumil napenjalec klinastega jermena, na koncu se je izkazalo, da je šla račna na jermenici altelnatorja.
Slišalo se je pa nekako takole.

https://www.youtube.com/watch?v=P-zG_rgj9mY
[SIGPIC][/SIGPIC]

Maarkom

Se en problem in sicer podnevi ko bi morale svetit samo led dnevne luci svetijo tudi glavne oz kratke. Imam nastavljeno na AUTO tudi ko dam na 0 luci svetijo. V nastavitvah so dnevne luci aktivirane. Lani je bila menjana sprednja šipa. Se ob menjavi šipe zamenja tudi senzor svetlobe ali ostane stari? Sumim da ne deluje senzor. Senzor za dež je ok.

c5 exclusive

Na renaultu se menja senzor za Citroena pa ne vem

Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Maarkom

Ti senzorji so vsi kombinirani za luci in dez ali so tudi taksni ki so samo za dez?

alesz

Vsa tale znanost ti nič ne pomaga,.in tudi rešil ne boš po tej poti.Najprej moraš iti nekam na diagnostiko,da se v osnovi vidi kaj je.Lahko ,da ti to dela že od manjave stekla pa si šele sedaj opazil,mogoče je kdo šaril po menijih in imaš potrjene kratke luči kot dnevne.......................

Maarkom

Sem bil na diagnostiki in je vse nastavljeno kot treba tako da menda je lahko se samo senzor

c5 exclusive

Kolikor vem se na diagnostiki ne vidi saj ni senzor v okvari ampak verjetno je potrebno zamenjati le gel.
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Maarkom

Ko dam roko na senzor se v kabini osvetlitev zaslonov ojača to pomeni da senzor menda deluje. Imam prav?  Izgleda da mehanik ni znal uredit te nastavitve in je rekel da je edina resitev menjava stekla skupaj s senzorjem :argue1:

Maarkom

Danes sem bil na citroenu v mb glede teh luči. Serviser sploh ni vedel kaj in kako pol mu je le ratalo nekako usposobit da se glavne luči na svetlobi izklopijo amapk zadnje luci pa svetijo vedno je to normalno? Dnevne led luci imajo dve stopnji glede moči svetlobe ali ne? Meni svetijo bolj slabo kot da bi ble vedno zasencene. Prosim koga ki ima spredaj led luci da mi pove kako je na stvari. Hvala.

jumper1

Citat od: Maarkom;246401Danes sem bil na citroenu v mb glede teh luči. Serviser sploh ni vedel kaj in kako pol mu je le ratalo nekako usposobit da se glavne luči na svetlobi izklopijo amapk zadnje luci pa svetijo vedno je to normalno? Dnevne led luci imajo dve stopnji glede moči svetlobe ali ne? Meni svetijo bolj slabo kot da bi ble vedno zasencene. Prosim koga ki ima spredaj led luci da mi pove kako je na stvari. Hvala.

Parkirne ne smejo svetit ker potem ledike svetijo s samo 50%moči.

Maarkom

Svetijo zadnje luci v tem je menda problem. Ko je serviser nekaj nastavljal mislim da ravno glede pozicijskih ga program ni spustil skozi oz ni pustil spremembe nastavitve. Ima kdo tukaj tester in bi bil pripravljen uredit zadevo?