Spaček za dele

Začel/a Lovro, April 24, 2018, 02:23:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Èe kdo rabi - na voljo je spaček iz 70-ih za dele.

Uporabno je vse, razen pločevine, ki je večinoma fuč in že stokrat prešvasana.

Motor deluje, v dobrem stanju so tudi volan in klopi.

Avto lahko kupite v celoti, lahko pa tudi po posameznih delih.

Èe koga zanima, naj mi javi in mu pošljem telefonsko cifro od lastnika na ZS.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlomjo

Ogledal sem si ga od blizu. Školjka je za na Dinos, plastični blatniki so bolj slabši, šasija na prvi pogled izgleda le površinsko rjasta, je od amija, motor in menjalnik pa od djane. Ima pa možakar prelepega Tractiona, tako da nisem šel zastonj gor.

garac

No ja kolk pa bi on zelel za motor in menjalnik, če ima disk zavore?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Torej vse kaj je dobro je to da je motor pa menjalnik od dijane,pa volan. Torej je vreden svojih 300€. ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

Jaz tudi nebi dal vec kot 300. Sasija in kabina sta skupaj kar zasvasani. Ja, pa se papirje ima.

zlomjo

Citat od: garac;244423No ja kolk pa bi on zelel za motor in menjalnik, če ima disk zavore?

A rabi prijatelj kake dela?

garac

Pa ce ga prepises pol davek novi placujes al kako? Ja Jaka pravi da bi si uredil rezerven motor in menjalnik
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlomjo

Davek te čaka, če ga v enem letu ne registriraš.

antasi

Citat od: garac;244433Pa ce ga prepises pol davek novi placujes al kako? Ja Jaka pravi da bi si uredil rezerven motor in menjalnik

zanimivo, nobeden še ni omenil, če se kupi samo motor,
ali isto plačaš po enem letu nov davek?
Verjetno že, glede na idiotsko državo.
Sicer ti pa itak ne bo prodal samo motor in menjalnik za 300, ker je to edino vredno kukr razumem, če hoče met za cel avt 1000
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

On si je zamislil, da bi rad dobil za vse skupaj, dokumente, motor in menjalnik jurčka. Èas bo pokazal, koliko je realna vrednost in bo na koncu prodal za realno vrednost. Zdaj pa naj proba.

garac

Aham, potem je to prilika za strokovnjake, kot so ampick, dyane, thundercat, 1960, strauss, janez, keza... obnovijo in prodajo za 10 x visjo ceno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

1960

Citat od: garac;244445Aham, potem je to prilika za strokovnjake, kot so ampick, dyane, thundercat, 1960, strauss, janez, keza... obnovijo in prodajo za 10 x visjo ceno

Jaz ne prodajam, samo obnavljam...

Lani sem delal Spačka , ki je bil še slabši kot tale... se da naredit, ni za stran metat. Z malo domišljije in soudeležbo lastnika se da relativno ugodno skozi obnovo prebit.

Večina vidi samo rezervne dele, mogoče bo kdo pravičas videl potencial za obnovit... Èas bo pokazal...

antasi

Kaj nimaš ti oglase za karoserijo furgon, pa spačka si tudi prodal? Ali delaš volontersko in prodajaš z izgubo tako kot jaz.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

1960

Citat od: antasi;244452Kaj nimaš ti oglase za karoserijo furgon, pa spačka si tudi prodal? Ali delaš volontersko in prodajaš z izgubo tako kot jaz.

No to niso avti v tej kategoriji... Furgon je v delu in ni več naprodaj. Èe si videl oglas si mogoče ugotovil, da to ni klasična slovenska "obnova-prodaja". Spaček pa je dobil ponudbo, ki je nisem mogel zavrnit. Pa še, pri vsem delu nisem imel časa se z njim vozit. Škoda avta, če se ne voziš. To videvam letošnjo pomlad, ko mi prihajajo avti na servis, ki delajo v povprečju 200 300 km letno in so "nevozni".

Èe bi avte "obnavljal- prodajal" bi bil velika konkurenca ostalim v domačih logih. Tako pa... tega pri meni ni, tudi starih delov ni (so, ampak ne na prodaj) in ker je veliko promoviranih "Janezov", ki prodajajo nove dele, tudi novih delov pri meni ni več za dobit. Juhej...

Za obnovo in prodajo ta Spaček ni primeren. Za obnovo in vozit naslednje desetletje, dva pa je čist OK. Cena pa, verjetno se gre lastniku, da se spravi tole iz dvorišča. Tak da vprašanje če bo pustil ven trgat motor, ostalo pa da on vleče na odpad. Vsaj, jaz nebi pustil. Celo al pa nič. Cena je pa stvar debate in spretnosti kupca...

garac

Ja tiste ki delajo dobro... dober glas seže v 9 vas, nekaterim tudi samopromocija ne pomaga. Èeprav pravijo, da se dobro blago samo hvali
[SIGPIC][/SIGPIC]