Problem gretja

Začel/a DragoKolenc, April 21, 2018, 10:47:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DragoKolenc

Pozdravljeni sem nov tle gor vozim citroen  c5 break 2.2 hdi letnik 2002,imam tezavo pol avta mi greje pol pa hladi tudi ko vklopim klimo ali brez nje je ista pesem.Regulacija temperature deluje normalno na levi strani,desna stran pa ko prestavljam temperaturo od 16 pa do 28 pa ni nobenega učinka skozi piha vroč zrak.Konzola deluje normalno,ventilator nastavitve delujejo,tudi nastavitve za usmerjanje zraka delujejo normalno.Skratka vsi gumbi delujejo kot morajo.
Prosim če kdo kaj ve o tem problemu naj mi da kaksen nasvet.

Hvala za pomoč in odgovore.

Lp Kolenc Drago

zlikovski

Uporabi iskanje pa je na to temo ogromni napisanega.
Drugače pa nemjati boš moral lopute ali pa motorčke, druge rešitve ni. Pa ni poceni.

DragoKolenc

Kje pa se nahaja ta zadeva ker ko sem se zadnjič peljal je začuda pihalo na obeh straneh hladno se je prebudil sedaj pa spet ne deluje sem malo potolkel spodaj pa je začelo delovati he he kot bi se nekje zatikalo nimam pojma,aja pa pod kaj naj iščem na forumu to zadevico hvala za odgovor

andraž

DragoKolenc

A je to veliko za razmontirat

andraž

Štromar Miki

Jaz nisem razdiral armature in sem prišel do motorčkov in lopute z leve strani.
Uničeno sem imel  plastično povezavo iz motorja na loputo. Iz alu sem izdelal novo kvadratno povezavo vendar daljšo. Tako da že 4 leta deluje. Sem pa razdrl plastiko med sedežema, sredinsko konzolo in odstranil pokrovček z cigareti. Odstraniš zaščito volana in mehko preprogo. Motorček držijo trije vijaki. Nek sem tudi poslikal in če malo poiščeš po forumu je zelo lepo opisan postopek.

zlikovski

to si prišo do motorčka, lahko je loputa zlomljena.

Vlado333

Serija 1 ima probleme z motorčki, na levi strani se "znuca" nastavek lopute in je potrebno zamenjati motorček, novi motorček ima veliko daljši nastavek oz vzvod, ki gre v loputo. Na desni strani je verjetno samo okvara samega motorčka.

mickolino27

C5 II vec nima problemov z loputami in motorcki?

Hvala in lp!

Mitja

andraž

CEPETKO

Moja dvojka še ni imela in tudi nebo imela. To dela ventilacija oz hlajenje gretje na polno vklopljeno na vse štiri prekate grafično gledano na rt3 zaslonu. Nikoli nimam vklopljenega ventilatorja  na max samo en prekat oz pol prekata neglede zima ali poletje.
Citroen - kreative tehnoloži.

DragoKolenc

Evo včeraj sem pod volanom na voznikovi strani videl motorček malo sem potolkel po njemu in glej ga zlomka na moji strani nornalno piha kot na sovoznikovi strani tudi klima deluje kot mora.Danes sel po nakupih avto normalno hladi vzgal sem ga najmanj 6x klima normalno deluje na 16 stopinj sem nastavil da se hitro ohladi,potem sem nastavil na 22 stopinj in desna stran hladi leva pa je zacela pihati toplo.Sedaj sem prisel domov spet malo potolkel po motorcku in klima na levi strani spet piha normalno.Kje bi lahko bil sedaj vzrok fantje.Aja kaksno funkcijo ima ta motorček ki se vidi pod volanom desno.

jumper1

Obrača loputo za hladno-toplo in zobi v tej loputi se znucajo potem pa jo motorček ne premika več oziroma enkrat jo drugič ne.

alesz

Leva šoferska stran je ponavadi lažje popravljiva z malo ročne spretnosti se da izdelati vezni člen med motorčkom in izrabljenim ozobljenjem v loputi.......normalno zdrži tudi kos, ki je izdelaniz modelarske smrekove letvice..zadnja slika.Morajo pa biti nekje na začetku,ko je bil avto še  aktualen slike z merami.....