Polnjenej klime

Začel/a baterija, April 19, 2018, 07:24:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

baterija

Pozdravljeni
Imam c4p 2013 letnik (novi model) in imam za klimo že r1234yf (novi) plin.
Zanima me če kdo pozna koga na štajerskem, ki to polni, razen seveda pooblaščenih serisov. Sem dobil na pooblaščenem citroen cervisu v MB veno vsaj 180€+.

hvala

xpuser

Saj bo kakšna akcija prek kuponov.
Samo potem ne jokat ko nebo prav delalo.

MSrougeZX

Pa kaj so nori? Kaka je zdaj to finta? Lani sem polnil na reno servisu, cena 50eur. Avto je letnik 2013. Kakšen plin je not pa ne vem.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

Mislim da ne bo akcije.Dejansko bi rekel,da ti sploh niso dali prav slabo ceno.Verjetno imajo še lanski plin in niso preverjali cen na tržišču.Realnost je taka da je R134A cca 12-14€ za kilo,ta nov pa cca 200..................................

xpuser

Ampak stavim da nebo peljal nazaj ampak iskal cenejšo alternativo-malo dofilal pa je.

alesz

CitatPa kaj so nori? Kaka je zdaj to finta?
....iz takih stvari pa potem ratajo teorije zarot,ravna zemlja in tako naprej............

baterija

Preku kuponov dvomim da bo, sem na hitro pregledal je povsod zapisna R134a plin. Je pa tako da v širši okolici ptuja tega NOBEN nima, v mariboru pa za sedaj novi plin držijo samo v treh avtohišah kolikor sem uspel izvedet.
Bom še preveril in javim tule če najdem kako varianto.

Moje vprašanje pa je bilo če sploh kdo pozna koga ki to polni ne pa splošna debata o tem kaj so nori ali pa o tem da bo potem nekdo jokal ko nebo delalo. Èe ne poznaš nikogar ali nimaš pametnega nasveta .... pass  
hvala.

PS: alesz hvala za info, te nabavne cene mi noben ni povedal, sedaj je malo bol jasno

MSrougeZX

Obstaja kak seznam, kateri avti oz. od katerega letnika naprej imajo ta novi plin not?

Piše vsa nova vozila od 1.jan 2017. Lep biznis si je nekdo izmislil...pa spet zaradi ekologije.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

Lahko da postoji,samo firme so različno osvajale novo tehnologijo.Obstajal je nek numeričen preiskus glede na količino puščanja klime ,na podlagi tega je lahko nek proizvajalec še za kako leto podaljšal uporabo starega plina.Dejanska prelomnica je bilo leto 2011,potem se je pa zavlačevalo s temi papirji.......
Drugače pa za nov plin so drugačni priključki za polnenje in pokrovčki v drugi barvi.......

jumper1

Ja samo tudi r134 se je tudi močno podražil,tako je bilo ko je bil prehod iz r407 na r134,kmalu pa je bil potem r407 dražji kot r134.

Vlado333

Par dni nazaj je bil R134 okoli 430€ (12kg, če se ne motim) medtem, ko je r1234 okoli 700€ (6 ali 7kg).

alesz

Citat od: alesz;244223Mislim da ne bo akcije.Dejansko bi rekel,da ti sploh niso dali prav slabo ceno.Verjetno imajo še lanski plin in niso preverjali cen na tržišču.Realnost je taka da je R134A cca 12-14€ za kilo,ta nov pa cca 200..................................

CitatJa tudi jaz sem živel v lanskem avgustu.......v letošnjem letu je na voljo cca 60% lanske kvote in cene so pobezljale......kila je 35-40€
...če tole dela

Matej89

Zdravo, tocno dve leti nazaj, ampak res do dneva točno ( verjetno nakljucje) sem dal na mojem c4p 2014 letniku preverit klimo, ker se mi je zdelo da ne dela ok, takrat se je izkazalo da manjka 180g plina (cca85€), danes pa mi je klima zopet nehala hladiti kot bi morala... Je mozno da zaradi uporabe ( ker pac vemo da vsako leto nekaj plina porabi) meni klima vec ne dela ali bi lahko bil razlog drugje?
P.s.= iscem pravega majstra - celje-mb relacija.

andraž

Plin bi moral biti še ok. Lahko da je ušel, da ti kje malo pušča sistem ali pa je kondenzator končal svoje sodelovanje.

alesz

Plin se v procesu hlajenja ne porablja,niti ne postane slab,ampak vsaka klima pušča.Zgradba plina je taka da lahko prehaja skozi tesnila.Vsako tesnenja z torzijskim tesnilom lahko sputi nekje pol procenta ventili nekaj več,največ semering kompresorja,to je na letni ravni.Za novejše vozilo naj to ne bi preseglo 5-7%(10% stara vozila)Torej  v prvih štirih letih uporabe po današnjih količinah plina v vozilu naj bi manjkalo neko 150g.......