A je kdo pred kratkim kupoval letne pnevmatike

Začel/a ribcek, April 18, 2018, 07:39:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

jaz konkretno jih ne maram, ker sem za komplet dal 520€ in jih skuril vdobri sezoni.
Nato sem kupil falken (na testu tisto leto oznacene kot zelo priporocljive) za 280€ in jih skuril v treh sezonah (lahko bi jih imel še eno sezono, ampak ne vidim smisla pri manj kot 3mm profila). V suhem se sploh nisem poglabljal ampak v mokrem pa nisem cutil nobenih težav niti z conti niti s falken. Èe že menjam gume  na 2-3 sezone sem mnenja da nima nobenega smislak kupovat gums premijskimi cenami, ampak poiskat dobrega alternativnega proizvajalca. Tako da letos je na vrsti hankook.

Tiki

Zimske Nokian WR D4 samo pohvale, ceprav tudi Nexen niso bile slabe... Kar se letnih tice sem pa zelo zadovoljen z Uniroyal rainexpert.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Matteo.

No pa še moje mnenje. Z dimenzijo 215/55/16 sem zelo zadovoljen z letnimi nexen n8000, z zimskimi nexen winguard sport pa prvo sezono več kot odlične, potem pa se z sezono v sezono čuti da ne držijo na mokrem tako dobro kot prvo sezono. Sicer pa za normalnega uporabnika dovolj dobre za svoj denar. Res niso slabe gume. Moram pa povedati, da na c5 II res najbolj pašejo Michelin gume, saj so najtišje pa tudi udobje je res še izrazitejše (po mojih izkušnjah).
Potem pri dimenziji 225/55/18 pa imam izkušnje take, da sem imel letne Uniroyal rainexpert, so na mokrem res res dobre gume, ampak nažalost mi jih je po robovih tako pobiralo, da sem jih moral menjati v eni sezoni. Za zimske imam Kumho Izen enaka dimenzija, sem izredno zadovoljen.

Toliko.
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

xpuser

Ja samo priznaj z uniroyalkami se čez ovinke po mokrem pelješ kot po suhem.No pa v moji dimenziji so med najcenejšimi.

Matteo.

Citat od: xpuser;244585Ja samo priznaj z uniroyalkami se čez ovinke po mokrem pelješ kot po suhem.No pa v moji dimenziji so med najcenejšimi.

Ja pelje se res dobro, ampak sem pa imel ravno z uniroyal najslabšo možno izkušnjo predno sem jih menjal.. in sicer šli smo proti Bledu po ac in je kar močno deževalo, profila še cca- 3-4mm pa smo imeli aquaplaning tak da sem mislil da nas bo vrglo okol.. komaj sem rešil situacijo.. mi pa je pomagal pogon na vsa 4 kolesa.. Takrat mi je rešil rit in celo familijo..
Matteo.

ribcek

A je N'Fera SU1 res naslednica N8000-ke ?
To so pnevmatike za pol cene, verjetno se tudi tako obnašajo na cesti, ne prvo ampak naslednje sezone.

JozeG

Citat od: ribcek;244208Sprašujem za dimenzijo 215/R16. Za katere ste se odločili? A še vedno velja, na francoski avto = francoska guma, v tem primeru Michelin Primacy3 oz. novejša  4ka

Nexen:BigThumbs:

Romzi

Citat od: ribcek;244595A je N'Fera SU1 res naslednica N8000-ke ?
To so pnevmatike za pol cene, verjetno se tudi tako obnašajo na cesti, ne prvo ampak naslednje sezone.
Ni naslednica ampak vzporednica. N8000 so kao "sport" (in se hitro obrabljajo), N'Fera SU1 so pa recimo touring gume, ki jih tudi zelo pohvalijo. Tisti ki so se že kdaj peljali z njimi. Ostali jih pluvajo preko kitajske tipkovnice računalnika ali preko kitajskega pametnega telefona.
Za N8000 iz prve roke da se do konca (do mejnih oznak na gumi) obnašajo odlično, predvsem v mokrem ni nobenih zapletov.

jumper1

Za ene so prepoceni da bi sploh preizkusili,tudi Hifly se zelo dobro obnesejo na mokri in suhi,ampak bodo vsi pljuvali čez njih čeprav jih niso preizkusili.

Matteo.

Citat od: Romzi;244621Ni naslednica ampak vzporednica. N8000 so kao "sport" (in se hitro obrabljajo), N'Fera SU1 so pa recimo touring gume, ki jih tudi zelo pohvalijo. Tisti ki so se že kdaj peljali z njimi. Ostali jih pluvajo preko kitajske tipkovnice računalnika ali preko kitajskega pametnega telefona.
Za N8000 iz prve roke da se do konca (do mejnih oznak na gumi) obnašajo odlično, predvsem v mokrem ni nobenih zapletov.

se strinjam z tem da n8000 držijo do konca... zelo dobre gume.
Moj oče je imel tudi N'Fera SU1 pa je bil zadovoljen, obrabljale so se pa res počasneje...
Matteo.

ribcek

Romzi, imaš mogoče kak info glede N'blue HD?

tomaz555

Za nemca imam 2 kompleta letnih gum ( ne bi razlagal sem pač prtegnjen) in ker se vozim prepočasi in premalo agresivno so premium gume Pirreli postale stare in trde. Zato sem dal gor drugi komplet ( mišljen je bil za pisto, pa ni časa ali pa denarja) in te so Nexen. Guma ni slaba, ne more pa se primerjati s premium gumo. Je dober nakup glede na ceno, ne morete pa jo primerjati z še enkrat ali dvakrat dražjo gumo. Tudi zimske imam Nexen, ker avto pozimi vozim le občasno, na avto za vsak dan je ne bi dal. Me pa preseneča, da z leti ne izgubi toliko oprijema, kot bi pričakoval. Ampak spet ne more se primerjati z mnogo dražjimi gumami. Med Nexen in Savo bi se odločil za Savo, če se ne bi bil pripravljen stegniti do GY, Michelin, Continental....  V poprečnih razmerah za povprečnega voznika, pa lahko da ni razlike. Problem se lahko pokaže, ko se na cesti zgodi nepredvidljivo in takrat štejejo metri. Seveda vsi upamo, da se nam to ne bo zgodilo.

tomaz555

Da še dodam, nemca vozim pozimi, ko ob 4 registrirsnih Citroenih ostanem brez voznega avta. Enega zapleni žena, en je na zimovanju 2 pa zatajita(ali pa sta na servisu), takrat ko najbolj kaže na sneg.

JozeG

jo
Ko smo že pri gumah

Lani sem kupil nove zimske gume Nexen za ženin avto. Dimenzija 205/45/17, kot radirke.
Pri menjavi in centriranju mi niso nalepili kvihtov na lite feltne, ampak so jih nabili.

Ker so gume tako nizke, nisem opazil, da ena guma počasi spušča. Pri menjavi gum je vulkanizer opazil, da je ta guma slaba.

Ali lahko zahtevam od vulkanizerja novo gumo?