Nalivek olja

Začel/a dyane, April 12, 2018, 07:15:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Zdaj je jasno vsem. Zmeriš.

dyane

Citat od: MATEJ2;244253Lepo delo, pohvale.
Kako ugotovim, če je nalivek še ok? Spaček ne skoči kot bi moral. Nove svečke, platine, kondenzator, dobra vzmet za predvžig, obnovljen uplinjač, kompresija ok...

Da spaček ne skoči kot je treba je lahlo več stvari...od čarlstonovih glav,ni imajo manjše kolektorje,do slabega tesnenjs ventilov, karburator,vztrajnik in seveda batov. Èe imaš amijeve bate,spaček nikoli ne bo potegnil iz mesta kot spaček,bo pa zato dosegel večjo končno hitrost. Tu su še obročki bati ,cilindri,odmična-zelo pomebno,ter menjalnik....če imaš dijaninega pol ne potegne tako iz mesta.
Pol pride nalivek,kot češnja na torto. In ja obstaja priprava,lahko si jo sam narediš ali kupiš pri Potokarju,jo imajo na zalogi.
In kljub temu da bo naprava pokazala da dela nalivek določen vakum,ta 100%več ne deluje kot bi moral. Razlog je plastika namesto gume...ja guma se spremeni v plastiko,membrana je trda in če ni polomljena je ogromnokrat obrnjena navzgor.
Tako da moje priporočilo je da se nalivek obnovi seveda.
Razlika bo, je pa tudi odvisno od nalivka.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MATEJ2

Nimam pojma kaj je zmetano v mojega spačka, je pa v originalu Charleston, kakšna je razlika v glavah, imam doma mašino od specialke, ter nove cilindre in bate. Se splača obnovit, da bo bolje laufalo? Ne mislim, da bo kot s turbino, sem probal par spakov, grejo bolje na obrate kot moj. Me pa pripelje kljub vsemu kamor želim.

1960

Citat od: MATEJ2;244277...Me pa pripelje kljub vsemu kamor želim.

Potem ni nič nrobe z njim. Privošči mu kakšno sveže olje, sebi pa pivo (ali kaj pač najraje piješ za svoje zadovoljstvo) in več kot to obadva skupaj ne rabita... Vse ostalo je nakladanje in filozofiranje.

Nič ne prodajam tule da ne bo pomote. Samo iz mojih izkušenj pravim, da če aparat (kakeršenkoli že je , domač, kupljen ali sposojen, narejen po načrtih) pokaže pozitivno , pomeni ,da lahko stari nalivek še dolgo deluje brez težav. Pod pogojem, da je bil vedno na delujočem motorju in gumjasti sestavni deli niso otrdeli. Sam imam na Amiju stari nalivek, ki ni nikoli stal in nimam težav okoli spuščanja olja. Seveda pa boxer motorji niso suhi. To ne pomeni, da olje teče. Pomeni da so "rosni" . Tako od vplinjača kot od ostalih pritiklin. Èe je želja na strani lastnika avta, ki ga servisiram pa nalivek obnovim z obstoječimi materijali, ki so na trgu in dokazano delujejo tako v normalni uporabi kot v uporabi na dirkah. In ob pravilni montaži ni težav.
:BigThumbs:

dyane

Evo napravica za merjenje nalivka in njegovo delovanje. Tu sem stestiral moj nalivek po cca 1000km...odlično delovanje,tudi pri polnem plinu in vročem motorju ne pade pod 7 in seveda orginalen izgled. Se dobi naprava pri potokarju....ali pa še najbolje da si jo sam narediš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Kako pa ves kdaj je 3000 obratov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Ne veš;)....zmeriš prosti tek,tako kot je na sliki...dodaš gas srednje cca  3000 in na koncu do konca cca5500 ali 6, po občutku. V glavnem ni poanta 3000obratov...ampak preizkusiš na različnih obratih da vidiš delovanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

V glavnem na Boljšaku bom prinesel par komadov s sabo, Cena bo akcijska, skoraj toliko kot pridejo samo tesnila brez matice pri burtonu.

Zakaj stari naprimer ne delujejo dobro, kljub temu da so non stop na avtu.

1.
Gume od znotraj otrdijo in se polomijo, tako da se membrane ne zapirajo in bati ko se vračajo k nutli točki s sabo velečejo zunanji zrak in s tem delajo pritisk v bloku motorja....
Posledice vsem znani:
Spuščanje olja, gumi očala, semeringi,odmična, slabši pospešek, slabša končna hitrost, izguba moči motorja do 2 kw, večja poraba goriva itd...
2.
Nalivek je zamašen in ne more pravilno dihati in namesto zrak ki bi moral ven pri veliki odprtini v zračni filter, se vrača nazaj po mali cevčici in s tem povzroča dodaten pritisk v bloku motorja.

Do zdaj sem izmeril 1 res dobro delujočega orginalnega in odprl 2 nalivka z celimi membranami, ampak so te bile tako trde da enostavno niso več delovale in motor enostavni ni dihal po pravi poti.

Tolko malo v osvežitev teme..evo  video in par slikic...Maximalni pod tlak na video je bil v eni točki 22cm, drugaæe cca 18 cm.

https://youtu.be/v0Hdcu2RpUk
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

a imaš tudi merilec s seboj? Izvedemo menjavo na buvlajku, praktični prikaz? (da vidimo razliko pa to)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Itak,brezplačne meritve;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lenko

Danes končno zamenjal nalivek olja z profi izdelkom. Pred menjavo je pokazal okroglo 0, ko sem dal pa gas je pa celo v kontra potegnil.
Po menjavi je razlika kot noč pa dan. Avto je bolj poskočen, pa tudi vleče veliko bolje. Prej je od 100 km/h naprej trajalo celo večnost, sedaj pa vleče tudi pri brzini med 100 in 120 km/h.
Dyane hvala še enkrat za menjavo in odličen izdelek. PRIPOROÈAM

dyane

Hvala tebi za obisk. Dobro debato in predvsem sem se nagledal lepega spačka;).
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Skozi čas sem vedno dovrševal nalivek in sedaj sem ga do finalne verzije.
Gumice vseh vrst trdote, vrhunska kvaliteta, vmes sem še naredil,novo orodje za notranjo pušo,ki je najpomebnejša za dober podtlak itd..
Kaj pa je najpomebneje sedaj sem naredil orodje da ga zaprem oz. zapertlam kot je bil v orginalu. Rumeno cinkan in črni dekl, ali pa črn z srebrnim cinkom. Po želji;)
Èe kdo rabi prinesem kak komad na boljšaka.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lenko

Imam in priporočam tudi drugim. :BigThumbs:

Kartako

Tudi jaz bi rabil enega. Kje ga lahko dobim. prosim za info. 040 227 518