Ventilator hladilnika

Začel/a Mark Valerij, April 07, 2018, 05:37:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mark Valerij

Pozdravljeni, imam vprasanje glede ventilatorja hladilnika. Pred kratkim mi je zastetila luc SERVICE, moc motorja je manjsa v varnem nacinu itd. Grem v Logatec na citroenov servis, kjer pa se zacne obiranje denarja in pri meni kak siv las. Povedo da je fap filter zamasen, zamenjam z obnovljenim (cca 400 eur), po nekaj km voznje s servisa spet SERVICE lucka, peljem avto nazaj, povedo da ventilator ne deluje pravilno, ga menjajo (cca 300 eur), se peljem domov, spet SERVICE lucka, pokazejo mi samo da ventilator dela ob vklopu preko racunalnika, sam avto pa ga ne zazene. Zdaj hocejo da jim avto tam pustim da pregledajo elektroniko in v startu povedo da bi bilo zelo drago. Torej, tem kao strokovnjakom nic ne zaupam, kljub 800 eur popravila niso naredili nic. Stvar je ista kot v zacetku. Ima kdo kaksno idejo/podobno izkusnjo? Ko prizgem avto, lucka SERVIS, sveti vedno. Na diagnostiki je kriv ventilator, vendar s rocnim vklopom dela, tudi temperaturo racunalnik pokaze. Na vseh sveckah je tok itd, upor na ventilatorju dela. Kaksna ideja preden banktoriram na Citroenu C 4, letnik 2011, 180k prevozenih..Hvala

hahehihoh

Vse kar ti lahko povem je, da ti priporocam da se orbnes  na enega od sledecih servisov:

Avto Jerovsek Grosuplje
Avtomehanik g. Pongrac iz Prad pri Kopru

andraž

zlomjo

A drugih napak ti ne pokaže? Moj c3ček 14 hdi letnik 12 javlja napako f5ff in je večkrat šel v service mode. Pongrac mi je rekel, da je mogoče okvarjen BSI. Zaradi "mogoče" smo se odločili zaenkrat samo spremljati in sledi eventuelna prodaja oz. tudi staro za novo. Zdaj pa že 2 meseca dela bp, nisem pa več siguren v njega.

zlikovski

Èe ti nedela pravilno ventilator, so lahko hin temperaturni upori ''varovalke'' ali kako se točno imenujejo, prek njih se uravnava hitrost in vklop ventilatoja, tak feler sem imel jaz na C5
lahko da imaš isti problem.

V mojem primeru se nahajajo pri samem ventilatorju, je pa potrebno sneti prednji odbijač da pridem zraven, ta ''termo varovala'' niso kot navadne varovalke.
In tudi z leti ''zoksidirajo'' in so potem lahko taki simptomi da ti nepravilno deluje ventilator ali pa sploh ne.

Upam da si boš lahko s tem kaj pomagal.

kolko vem nisem pa prepričan, imajo novejši modeli to v samem ventilatorju in je potrenbo menjat cel ventialtor (veternico).

xpuser

To kar je v vezi z ventillacijo že prek diagnostike vidi. Ostali so še releji.

miki5c

Tudi jaz bi sumil upor, najdeš ga na sliki pod 6. Cenovno pa tukaj

xpuser

Ja a sedaj se šraufa po načelu menjamo dokler ne najdemo hin dela ?

zlomjo

Ne, čakamo. Èe bo kriza, bo pa akcija.

Mark Valerij

Hvala za priporocila, sicer upor bi naj bil vredu, ce ga odklopim kaze druge napake. Obisk Seliskarja v Logatcu pa ne bi priporocal nobenemu, tam me ne vidijo vec.

garac

Cudno, da te niso poslali k merlaku, da so se sami lotili dela? Menda najraje delajajo redne servise, ce je kak problem se izgovorijo, ces nimamo casa, pojdite k merlaku...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mark Valerij

Bsi omarca ni kriva, javlja isto napako..mi ze manjka idej, elektricar meni da je preboj mase kriv, noce pa it v sam v popravilo

alesz

CitatNa diagnostiki je kriv ventilator, vendar s rocnim vklopom dela,
...kaj je to ročni vklop...?Da priključiš ventilator na akumulator ali,da z testerjem aktiviraš računalnik da vključi ventilator.....

Mark Valerij

Tako ja, da ga s testerjem aktiviram preko racunalnika..

alesz

Èudna zadeva....To pomeni če ga normalno altiviraš z testerjem..obe hitrosti !..,Ker dostopaš v BSI da so can povezave med bsijem in motornim računalnikom vredu,ravno tako je povezava med motornim računalnikom in sklopom upravljalnega upora in ventilatorja vredu ?...imaš dve strani parametrov so vredu,čeprav je čudno,da ti napiše za napako ventilator in ne kaj drugega....