C5 MK1 limuzina l.2003 2.0HDi - popravilo

Začel/a Štromar Miki, April 04, 2018, 12:42:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Štromar Miki

Stvar je takšna, avto C5 MK1 2.2hdi karavan sem prodal in ker sem imel še enega C5 MK1 2003l 2.0hdi limuzina katera bi šla po delih pač več ne gre. Poklical kleparja in delo bi bilo do 150€, deli 220€ barval in sestavil bi ga sam pa sem se odločil da ga spravim na cesto. Ima novo sklopko kompleten servis z menjavo jermena pri 320000km. Avto ima pa skupaj prevoženih 334000km. Na njemu deluje vse razen parkirnih senzorjev in pomembno je ker nima fap filtra.
Več slikic pri obnovi.

Štromar Miki

V LJ sem kupil za dele C5 2.2hdi l.2003 z 6 stop. menjalnikom in v okvari zadnji del hidravlike. Cena samo 250€. Pri pregledu je bila preperela zadnja cev vzmetenja in sem naročil novo. Servo volan tudi ni deloval in sem odstranil varovalko hid. črpalke. Zamenjal sem zadnjo cev in vozilo je bilo popolnoma na tleh. Odstranil prvi L kolotek in zašlitno plastiko ter izpustil ostalo hid. tekočino. Natočil 3 litre total LDS olja in priključil na diagnostiko. Vse napake sem pobrisal in štartal motor. Vozilo se je dvignilo in delujejo vse tri stopnje. Vozilo sem še testiral na avto cestio in vožja je zelo mehka. Pri hitrosti 170km je bila poraba samo 7.4 - 8l v 6 prestavi. Zelo zadovoljen. Vozilo za dele bo še naprej služilo ne vem pa če bom popravljal C5 limuzino.
Cena vozila 250€, vleka 120€, cev 55€, hid. olje 3l 24€
Cestni sklad z novo prometno in 3 tablicami 184€.
Na vozilu je še vinjeta.

zlikovski

Karavan ti je bolj praktičen.
In zelo dobro si prišel skoz ;)

Štromar Miki

Zlikovski, sem res imel srečo. Na C5 vse deluje, zadnji senzorji in klima je bila 2 let nazaj servisirana. Sam pa za vikend šel na otok Mali Lošinj in sem se peljal iz Zagreba do Krka tam od 130 do 170km/h večji del ceste kar 170km/h in povprečna poraba pri prevoženih 590km samo 6.8l. Res da sva šla sama z ženo in z malo prtljage. Zelo zadovoljen in bolj mehak je od prejšnjega C5.

michoBX

Super res. Kaj je avto iz uvoza - 6 prestav (moj 2.2 2003 karavan jih ima le pet)?
Hja, dougcajt mi je ja...

zlikovski

6-prestava je zakon.
Moj je bencinec in v peti je kar lepo glasen ko se pelješ nad 130.

Štromar Miki

Prvi lastnik je direktor neke klinike iz Kopra.
Kupil sem ga od peka kateri dela v LJ in je bil 2 lastnik samo 1leto.
Dobil ga je zelo ugodno verjetno sta se poznala. Samo njegov mehanik je
bil bolj len in se mu ni dalo ukvarjat z hidravliko. Avto ima elek. pomik sedežev samo usnja nima. Deluje vse na avtu samo zadnje steklo se ne da odpret. Moram pogledat kontakte na steklu ali jih nekako zamenjat kot jih je že nekdo na forumu.

Štromar Miki

Da sporočim avto mi še deluje C5 2.2hdi l,2003 karavan ima pa prevoženih čez 400.000km. Tudi zadnje steklo za odpiranje vrat sem popravil. Povezal sem kontakt z tenko žico nanj pripel maso in sedaj zopet deluje. Sem pa imel problem z modulom in sicer ko odklenem vozilo ne morem z zunanje strani odpreti sovoznikova vrata. Zato sem zamenjal modul in sedaj mi mal nagaja. Kaj moram sedaj priklopit lexio, da aktiviram modul.

dexterboy

400 tisoč?
Èestitke! Kako je pa z mašino? Kakšna posebna okvara, kej nagaja...
Pa na koliko si zamenjal sklopko? Ali pa je še nisi odkar si ga kupil?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Štromar Miki

Ja komplet košara in sklopka je bila zamenjana pri 300.000km. Drugače sam vsakih 20000km servisi, potrošni material - diski, ploščice, obnovljene zavorne čeljusti, zamenjan senzor pretoka zraka, filtri klime...
Drugače original turbina- odlični pospeški nič ne pije olja.
Sem pa zamenjal hid. cevi obe na zadnji hidravliki. Ena je spustila - korozija.
Sedaj mi pa ropota in bom po vsej verjetnosti moral zamenjat prve roke. Sem opazil, da je na desni strani preperela nosilna guma. Imam pa še eno limuzino z motorjem 2.0 Hdi ki ima zamenjano lamelo in košaro pri 320000. Ima pa prevoženih 334000. Prodajam ga po po delih če kdo kaj nuca.

dexterboy

Sedeži; so znucani? Veliko sedenja dali skozi?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Štromar Miki

Sem zamenjal oba spodna zgloba in desno roko sem obnovil.
Sedaj nima nič lufta na podvozju ampak še vedno ko se zapeljem po makadamu mi nekaj ropota ampak ne ugotovim kje.

Sebek

Kaj pa gumijaste puše na prečnem stabilizatorju. Mislim da te ropočejo. Imam enak problem.

Štromar Miki

Citat od: Sebek;262228Kaj pa gumijaste puše na prečnem stabilizatorju. Mislim da te ropočejo. Imam enak problem.

Nisem opazil da bi bilo kaj lufta in so gume videti ok.