Polos ali kaj drugega?

Začel/a kixs, Avgust 21, 2007, 09:39:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kixs

Situacija je taksna... da mi je pri zavijanju v levo ropotalo (bolj, ce sem dal gas, ter nic, ce sem vozil brez gasa). Kar je kazalo na obrabljeno polos. Tako sem se odlocil, da mi jo mehanik zamenja z obnovljeno.

Vendar po menjavi, se je se vedno malo slisalo. Mehanik pravi, da ne more biti z obnovljeno polosjo nic narobe in da je verjetno kaj drugega.

Kaj bi lahko bilo drugega, ce ni polos?

Ropota, vendar ne tako naglas kot je pred menjavo, ko zavijam v levo in drzim gas. Bolj ropota, ce pospesujem iz ovinka. Najvecji problem so kaksne serpentine v hrib!

LP,
Hvala

Xandrej

kixs

Citat od: Xandrej;17259Homokineti?ni zglob.

Aha... in kolk naj racunam za strosek? Se da to obnoviti ali samo novo?

lp

Xandrej

Citat od: kixs;17266Aha... in kolk naj racunam za strosek? Se da to obnoviti ali samo novo?

lp

Prvo menjaj mehanika pa ti ?e naj kdo drug pogleda. Zavi skrajno levo ter se pelji v krogu ?e dela tok tok tok tok tok pol je to to. ?e pa zaviješ v desno pa mora bit tiho... Probaj pa poročaj.

kixs

Citat od: Xandrej;17278Prvo menjaj mehanika pa ti ?e naj kdo drug pogleda. Zavi skrajno levo ter se pelji v krogu ?e dela tok tok tok tok tok pol je to to. ?e pa zaviješ v desno pa mora bit tiho... Probaj pa poročaj.

Ja, to mi je ze prej delalo, samo ful na glas. Zdej mi dela isto, vendar manj na glas. A vseeno motece. Ko se sam vozim naceloma tega niti ne opazim. Ce pa sedi kdo zraven (na sovoznikovem sedezu), se pa hitro opazi.

V desno stran ali na ravnost ni problemov.

lp

CitroX

?e je homokineti?ni zglob šel, bi verjetno moral mehanik to opazit ne pa polosovino zamenjati. ?e je res ta okvara zahtevaj denar od mehanika nazaj (razen, ?e si mu ti rekel, da je to zanič in naj menja) in se tja ve? ne vračaj. Zelo verjetno, da je ravno to krivo.
Lahko pa je bolj banalna zadeva, kot je bila pri meni - pri pospe?evanju je nekaj nabijalo, nekoliko bolj pri zavijanju in pospe?evanju v levo - na izpu?ni cevi je bilo tesnilo utrujeno in je v teh primerih cev nekoliko tolkla ob nek nosilec na sprednji strani...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

hadei

Gospodje, umirite strasti in namesto nepotrebnega komentarja dajte raje kakšen nasvet. Navsezadnje smo tukaj, da si med seboj pomagamo po najbol?jih močeh in ne, da tekmujemo kdo ima večkrat prav. Vsak nasvet je dobrodošel, čeprav se bo mogoče izkazal, da to ni bila rešitev.

Kot ste verjetno ?e opazli so posti, ki ne sodijo v temo izbrisani in bodo tudi vsi nadaljni z podobno vsebino. Lahko pa besedne "vojne" nadaljujete z PM.

Hvala za razumevanje in LP, Hadei
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Od kod pa si? mogoče kdo od tukaj pozna kakega dobrega mehanika v tvoji okolici, da ti ga priporoči.

kixs

Zadeva se je po menjavi polosovine zelo ocitno izboljsala, ni pa odpravljena. Zato sprasujem kaj bi lahko bilo poleg polosi.

Zanekrat pravite, da homokineticni zglob.

lp

vaupo

Pri AXu ne mores zamenjat samo zgloba ali polosovine, sta sprešana skupaj, tako da se vedno zamenja komplet polos z zglobom. Ce si zamenjal le eno polosovino je mozno, da ima zdaj probleme druga. Mislim, da so zglobi/polosi na splosno sibka tocka pri tem, drugace odlicnem, avtomobilcku. Sploh so problemi pri "obnovljenih" (ena firma v Ljubljani jih obnavlja) polosovinah. Meni sta drzali 2 leti, eno sem zamenjal, druga pa ze ruzi. Pa ne vozim ko manijak, da se razumemo :)

neyc

jaz imam isti problem, menjal polosivino kr je ru?lo v levem ovinku s gasom, brez nea... in je isto, sam mal tišje.... more pelat na servis ko bom mel cajt...

matej

če je kriva polos, je frekvenca ropotanja odvisna od hitrosti vrtenja kolesa in ne od obratov motorja. To bi se moralo opaziti če se le dovolj sliši pri različnih hitrostih.
če pa je frekvenca ropotanja bolj odvisna od obratov motorja, pa je lahko krivo tolčenje izpu?nega sistema ob kakšne bli?nje karoserijske dele.
bel AX 1.5D l.97 rdeč AX 1.4D l.93 na rastlinsko olje

kixs

Citat od: vaupo;20593Pri AXu ne mores zamenjat samo zgloba ali polosovine, sta sprešana skupaj, tako da se vedno zamenja komplet polos z zglobom. Ce si zamenjal le eno polosovino je mozno, da ima zdaj probleme druga. Mislim, da so zglobi/polosi na splosno sibka tocka pri tem, drugace odlicnem, avtomobilcku. Sploh so problemi pri "obnovljenih" (ena firma v Ljubljani jih obnavlja) polosovinah. Meni sta drzali 2 leti, eno sem zamenjal, druga pa ze ruzi. Pa ne vozim ko manijak, da se razumemo :)

Aha. Potem tole sux, da je eno z drugim.

Meni ropota samo, ko peljem v levi ovinek in to pod gasom. Ce ni gasa, ne ropota. Mora pa biti kar precej oster zavoj. Npr.: ko gres iz parkirisca na cesto in moras hitro speljat. Do izraza pride dodatno, ce nekdo sedi na sovoznikovi strani. Ce se sam peljem ni tako ocitno.

Kaksna je dejansko moznost, da bi bila kriva druga polos?

Pocasi bom sel na redni servis (olje, filtri) in bom verjetno dal tudi to postimat.

Imam se eno vprasanje. Junija mi je dal obnoviti polos, ker sem imel takrat probleme z zavorami, sem mislil, da mi rahlo vlece avto v desno zaradi zavore, ki mi je veckrat drzala. Ko sem to postimal, mi se vedno vlece v desno. Pred menjavo polosi nisem opazil, da bi avto kam vleklo, prazaprav sem preprican, da ni.

A je mozno, da se je pri montiranju polosi kaj zamaknilo in mi zaradi tega vlece avto v desno? Ali je za to kriva samo optika, da sem kje grdo zapeljal na robnik ali kaj podobnega, ceprav nimam nic takega v spominu.

lp

kixs

Matej:

kok vraga ti rata imet tako nizko poraboš A delas samo daljse poti (relacije) al kako???  ;)

lp

vaupo

Citat od: kixs;21557Aha. Potem tole sux, da je eno z drugim.

Meni ropota samo, ko peljem v levi ovinek in to pod gasom. Ce ni gasa, ne ropota. Mora pa biti kar precej oster zavoj. Npr.: ko gres iz parkirisca na cesto in moras hitro speljat. Do izraza pride dodatno, ce nekdo sedi na sovoznikovi strani. Ce se sam peljem ni tako ocitno.

Kaksna je dejansko moznost, da bi bila kriva druga polos?

Pocasi bom sel na redni servis (olje, filtri) in bom verjetno dal tudi to postimat.

Imam se eno vprasanje. Junija mi je dal obnoviti polos, ker sem imel takrat probleme z zavorami, sem mislil, da mi rahlo vlece avto v desno zaradi zavore, ki mi je veckrat drzala. Ko sem to postimal, mi se vedno vlece v desno. Pred menjavo polosi nisem opazil, da bi avto kam vleklo, prazaprav sem preprican, da ni.

A je mozno, da se je pri montiranju polosi kaj zamaknilo in mi zaradi tega vlece avto v desno? Ali je za to kriva samo optika, da sem kje grdo zapeljal na robnik ali kaj podobnega, ceprav nimam nic takega v spominu.

lp

Glede na simptome je to 90% polos.
Tezko verjetno bi prav polos vplivala na vlecenje avta. Kaj pa vem, ce bi bila ze toliko obrabljena, da bi se zatikal zglob, samo nisem ziher da je to mozno. Pri sami montazi tud ne vem kaj bi lahko slo narobe, al dela al pa ne dela, nekaj vmes tu ni. Daj preverit optiko, to je bolj verjetno,