K: C4 Picasso 2006-2013 hdi ročni menjalnik

Začel/a sl1, Marec 15, 2018, 03:03:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Pozdravljeni,

Za naslednika svoje Xsare Picasso iščem lepo ohranjenega C4 Picasso hdi z ročnim menjalnikom (prejšnji model - ne tega, ki je sedaj, ker mi ni všeč).
Mora biti z znano zgodovino (najraje od 1. lastnika) ter svetle barve (najraje srebrn ali bel). Prevoženih do 120.000km.

Na znanem spletnem oglasniku sem našel enega belega z obale, ki ga bom šel pogledati.
Èe pa morda kdo načrtuje prodati tak avto ali ve za koga, naj prosim sporoči.

Hvala in lp,
Sl1

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Nočem, da mi je poleti vroče, zato mora biti svetel.
Za dobrega dam tudi 10.000€.

sl1

Pa tudi bencinarja bi vzel, samo potem mora imeti do 100.000 km.

antasi

ne pozabi, da bi tak avto kupili vsi in da boš verjetno moral znižat kriterije,
sploh je to ponavadi glavni družinski avto, ki okoli 10 let star ne more imet tako malo realnih kilometrov,
pa še večina je itak uvoženih...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sl1

Ja res je. Pri 6-7 let ali več je težko pod 100.000.

jumper1

Citat od: sl1;243063Pa tudi bencinarja bi vzel, samo potem mora imeti do 100.000 km.

Kar raje HDI-ja glej,razen če še najdeš starega 1.6 16v potem ok.

sl1

A zaradi vti ketenc za krmiljenje ventilov, ki se raztegnejo? Je ta prince motor res tako pokvarljiv?

zlikovski

Ko si omenil ventile, je problem ponavadi da ljudje menjajo olje na 30000km pri teh ''novejših'' motorjih.
Nevem kolko je servisni interval pri tej mašini.

Problem se pojavi pri oljnem dročniku (zariba-zapika), ki odpira ventil, problem pa je ta da je sevisni interval previsok, bi morali prej menjavati olje primer do 20000. In seveda predpisano olje.

To velja tudi za nove avte, pozabite na te famozne intervale 30000+km, če hočete da vam motor dela kot je treba in da bo življenska doba višja.

MSrougeZX

1.6THP se priporoča max.10000km...kolega menjaval na 7-9000km, problemi nastanejo ko to servisirajo na 25-30000km.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Citat od: sl1;243000Pozdravljeni,

Za naslednika svoje Xsare Picasso iščem lepo ohranjenega C4 Picasso hdi z ročnim menjalnikom (prejšnji model - ne tega, ki je sedaj, ker mi ni všeč).
Mora biti z znano zgodovino (najraje od 1. lastnika) ter svetle barve (najraje srebrn ali bel). Prevoženih do 120.000km.

Na znanem spletnem oglasniku sem našel enega belega z obale, ki ga bom šel pogledati.
Èe pa morda kdo načrtuje prodati tak avto ali ve za koga, naj prosim sporoči.

Hvala in lp,
Sl1

Optimistično...

sl1

Ja, res, evo, na stara leta bom še optimist ratal. :)
Un ta bel z obale sicer načeloma ni slab, samo ni pa zopet tako zelo lepo ohranjen, kot piše v oglasu. Pa tudi nima vinjete čeprav smo že sredi marca, ker špara in gor so neke prastare gume z 2mm profila. Èe je s takimi vozil svojo družino z dvemi otroci, potem je najbrž tudi avto tako vzdrževal. Èe je pa svoje normalne gume prodal in gor dal ene z odpada, da je zaslužil dodatnih 100€, pa naj ga tudi kar ima še naprej.
Morda bom pa vseeno kupil ta nov model, ker je večja izbira. A so 1.6 hdi 112, 115 in 120 enako zanesljivi kot 110?

nejc1986

Ce je edino kar te moti to, da nima vinjete in gume....

Jaz tudi nebi dal gor vinjete,ce bi imel namen avto prodati.

Gume je pa tako ali tako treba zamenjati pri 90% rabljenih vozil...

sl1

Problem je da volan malo trese in če so gor gume z odpada kako naj vem a so problem gume ali kaj bolj resnega?
Èe ni vinjete ne morem probati kako gre pri 130, a ne? Da vidim a je piš vetra normalen, ali kje kaj žvižga bolj kot bi bilo treba in kako se amortizerji obnašajo a je stabilen ali so fuč - pri 60km/h so vsi ok.
Skratka če avto ni v normalni uporabi da ga lahko normalno sprobaš, pol naj ga proda enmu dilerju, katerega itak zanima samo cena.

alesz

1.6 bi jih moralo biti kar nekaj na razpolago,saj jih je "ena" firma pripeljala celo "paleto",Pa ni rečeno, da je vse slabo kar je iz tujine in preko dilerjev....je potrebno pogledat.Marsikdaj je s takim avtom manj problemov kot z opevanim domačim.Ni tako malo citro vozil iz tujine ki se lepo vozijo po naših cestah.Vglavnem čas si je potrebno vzet..................