Kupim C5 MK III z znano zgodovino, nekaj opreme

Začel/a C50, Marec 02, 2018, 06:36:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pecko01

Jaz sem menjal olje lani marca pri Jerovšku pri 140.000 km prvič. Meni je priporočal menjavo, čeprav uradno ni potrebno. Njegovo osebno mnenje, odločit sem se moral sam. Ne vem po kakšni metodi so menjali, sem pozabil vprašat na koncu. Po moje so dvakrat spustili staro olje ven in natočili novega.
Sedaj imam172.000 km, menjalnik dela ko ura.

Cena menajve je bila 144 €. Na računu: 7 litrov olja in 1 ura dela.

Prosurfer

To, da se moraš za menjavo olja odločiti sam (bolje menjati ali raje ne), je podobno kot v zadnjih letih pri zdravnikih (tam moraš prej podpisati še kup izjav, da si sam odgovoren za njihovo delo in morebitne napake). ;)
Kam gre ta svet...

TiTaN

Pri Jerovšku 144, meni je vzel 150 ampak nima veze. Prvič sem menjal pa v Lescah pri tistemu lop... plačal 300Eur, olja ni hotel pokazati, češ da ga je že stran zlil. Vglavnem menjat olje na 60.000 pa bo mir in nobenih hudih stroškov.

TiTaN

gepl83...pejt pogledat, zapeljat, pregledat, če je bil in koliko zaleten. Poglej povprečno porabo. Moja povprečna je 6.8 na bcju realno 7.2 lepe vožnje ac pa pod 150 km/h ne vozim, sicer bi kupil 2.0. Èe te kaj še zanima za 3.0 lahko tudi na pm.

Vlado333

Jaz osebno sem zagovornik menjave olja v menjalniku, sam sem ravno danes kupil P 508 2.2HDI in bom že jutri menjal olje v menjalniku. Avto ima 123000km, tudi če bo sedaj prvič menjano mislim, da je še vedno pravi čas. Jaz ga bom od sedaj naprej menjal vsakih 40000 - 50000km.
Glede nakupa 3.0 HDI z 340000km, JAZ ga ne bi vzel.
Podvozje na C5 ravno tako trpi, zelo pogosto menjam spodnje puše na aluminijastem nosilcu, zadnje puše na rokah in spodnji končnik z ležajem.
Mislim, da je pa dosti odvisno od tega kje se voziš, jaz sem v dveh letih s C5 naredil cca 63000km (od 119500-182500km) pa sem na podvozju menjal le en zadnji pokončni stabilizator. Avto je brez hidravlike.

gepl83

Saj ni druge kot pogledat jit. Res je, da ima precej kilometrov. Upam, da se proda čim prej pa bo mir. :) drugače je pa tako, da če se še kaj z ceno kaj naredi, maš pol še ene 2 jurja za popravila in imaš avto kot grom.

gs nautica

Citat od: gepl83;257451Na anetu je en rjav c5 3.0 v6 hdi za precej ugodno ceno. Je mogoče od kakšnega forumasa, ali pa mogoče kdo pozna avto? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14425200&display=Citroen%20C5%20Tourer%203.0%20HDi%20V6%20FAP%20Exclusi...

Sem ga gledal se pri prejsnem lastniku. Lahko na zs.

Romzi

Citat od: Vlado333;257470Jaz osebno sem zagovornik menjave olja v menjalniku, sam sem ravno danes kupil P 508 2.2HDI in bom že jutri menjal olje v menjalniku. Avto ima 123000km, tudi če bo sedaj prvič menjano mislim, da je še vedno pravi čas. Jaz ga bom od sedaj naprej menjal vsakih 40000 - 50000km.
Glede nakupa 3.0 HDI z 340000km, JAZ ga ne bi vzel.
Podvozje na C5 ravno tako trpi, zelo pogosto menjam spodnje puše na aluminijastem nosilcu, zadnje puše na rokah in spodnji končnik z ležajem.
Mislim, da je pa dosti odvisno od tega kje se voziš, jaz sem v dveh letih s C5 naredil cca 63000km (od 119500-182500km) pa sem na podvozju menjal le en zadnji pokončni stabilizator. Avto je brez hidravlike.
Maš kej "novga" naprodaj? :take_picture:

bondzoli

Citat od: Prosurfer;257464To, da se moraš za menjavo olja odločiti sam (bolje menjati ali raje ne), je podobno kot v zadnjih letih pri zdravnikih (tam moraš prej podpisati še kup izjav, da si sam odgovoren za njihovo delo in morebitne napake). ;)
Kam gre ta svet...

Ja, ali pa te vpraša, če si si že kaj pogooglal?

gepl83

Saj je rekekel da je Jerovšek predlagal, da se menja olje. Odločiš se pa sam. Predpisano ni.

fifk

Citat od: Romzi;257477Maš kej "novga" naprodaj? :take_picture:

Po moje je že prodal, vsaj na avto net ga ne najdem več.

Vlado, pridemo enkrat pogledat..

Vlado333

@Romzi, tasca kupila je rekla da bi bil greh da ga kdo drug dobi - kupi.
@fifk  ti kar pridi

Vlado333

Samo kot zanimivost, olje v menjalniku nisem menjal, ker je menjalnik že začel nagajat in ga jutri peljem nazaj, pa naj popravljajo.
Torej avto je od prvega lastnika ima 123000km in nagaja daleč najdražji del avtomobila. Torej od 100 p in 1 k , sem zagrabil ravno za ta en k. Torej veliko je odvisno od sreče, ker avto je bil na vseh rednih servisih (Rodex) res pa je, da ne vem ali so menjavali olje v menjalniku, ampak pri teh kilometrih to v nobenem primeru ne bi smel biti vzrok.
NOV menjalnik stane 8900€. :)  :)

Xandrej

Nagaja hidroblok. 2000 jurja pa vozis. Naj popravijo tako je!

Prosurfer

Citat od: Vlado333;257500Samo kot zanimivost, olje v menjalniku nisem menjal, ker je menjalnik že začel nagajat in ga jutri peljem nazaj, pa naj popravljajo.
Torej avto je od prvega lastnika ima 123000km in nagaja daleč najdražji del avtomobila. Torej od 100 p in 1 k , sem zagrabil ravno za ta en k. Torej veliko je odvisno od sreče, ker avto je bil na vseh rednih servisih (Rodex) res pa je, da ne vem ali so menjavali olje v menjalniku, ampak pri teh kilometrih to v nobenem primeru ne bi smel biti vzrok.
NOV menjalnik stane 8900€. :)  :)

Na kakšen način pa ti je začel nagajati menjalnik?

Imaš garancijo (očitno jo imaš), da ga lahko pelješ nazaj?

Ne vem kdo bi kupil nov avt. menjalnik za 8900 EUR...realna cena to že ni, lahko pa da skušajo serviserji imeti maržo kot gostinci pri kavi...
Doplačilo za avtomatika je bilo pri novem C5 III pred nekaj leti 1300 EUR, kar je bila sprejemljiva cena za razliko od ročnega.