Akumulator

Začel/a frodo1, Marec 01, 2018, 01:09:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Zgleda da se moj akumulator Dynamic plus 75Ah, po 7-mih letih in teh nizkih temperaturah počasi poslavlja.
Gledam:
Plus Energiser 74Ah, cca 85€ s popustom ( Euroton);
Akumulator VARTA Blue dynamic 74Ah cca 85€ s popustom (Velog)
Oba imata enak zahonski tok 680A.
So med njima razlike v kvaliteti oz. življenski dobi.
:take_picture:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Poglej še bartog  leclerc  in citroen servis

Bishop

Kak Exide zna bit zelo v redu. Sicer pa glej, da bo zagonske moči dovolj.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

gule

Pri Citroenu dobiš Eurorepar akumulator, spodobne cene in vrhunske kvalitete. Se da tudi popust dobiti...

Čojko

Gule, kaj je razlika med originalnim in Euroerepar?

Ali imajo recimo Eurorepar jermeni o. komplet le teh isto servisno dobo kot original? Recimo za mojega šestaka 240 tkm ali 10 let? Ker cenejša konkurenca teh zagotovil ne daje.

gule

Èojko, nihče ti ne bo dal na jermen garancijo 10 let...

Vsak novi Citroen, ali Eurorepar del ima garancijo 12 mesecev, če je vgrajen v mreži...akumulator 24...

Gre za to, da so zadeve sveže in se proizvajajo v Eu...Španija, ali Italija...

Do zdaj še nisem imel reklamacijo na Eurorepar akumulator...

gule

Ah razlika med deli Eurorepar in original...
Prvo cena, drugo seveda kakovost. Pa Eurorepar se ne sme vgrajevati v vozila, ki so v garanciji...

Za mene Eurorepar prva izbira, po originalnih delih...včasih pravi "spas" za denarnico...cene v povprečju 30-50% procenov nižje od originala, kar je velikokrat primerljivo z deli iz alternativne prodaje...ki seveda skoraj nikdar nimajo garancije...

gule

Nisem imel reklamacijo niti na zobati, ali micro jermen iz ponudbe Eurorepar...
Nekateri filtri Eurorepar so tudi Made in Slo, saj prihajajo iz tovarne Sogefi...

gregor

Èojko misli to, da je servisni interval npr na xantiji 1.9td po citroenovo predpisan na 120.000 km, ko kupiš pa recimo gates* zobati jermen za ta motor, pa piše na škatli menjava na 80.000 km.
* Gates sem si izmislil, ne vem več, od katerega proizvajalca je bil v tem konkretnem primeru.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Tako ja. Gule, kaj piše oz. ali sploh kaj piše na eurorepar delu na koliko časa se ga menja.

Eurorepar naj bi delali po določenih standardih in kontrolah s strani Citroena. V bistvu so to deli, da lahko uradni Citroen serviserji obdržijo stranke tudi po izteku garancije. Zato tudi cene take ali celo nižje kot v specializiranih trgovinah z avtodeli.

Èe si dober pooblaščeni serviser za Citroen in delaš z Eurorepar si tudi cenovno tam/tam z "kozolčarjem". Tisto uro/dve/tri pa boš plačal več ker veš da si dobil kvalitetenega serviserja, ki je naredil vse strokovno in po "ps"-u in ti da eno leto garancijo na kos in pol leta na delo.

Mene edino še cene olja bodejo v oči. 14 eur za liter Total 9000 quartz, na Mimovrste pa kantica 5 litrov za 25 eur.

frodo1

Citat od: Èojko;242425Mene edino še cene olja bodejo v oči. 14 eur za liter Total 9000 quartz, na Mimovrste pa kantica 5 litrov za 25 eur.

In kakšna je potem razlika med temi olji?

frodo1

Ne bom govoril o kvaliteti Eurorepar, dvomim pa, da bi bi zdržal dalje kot 7 let.
No sedaj ko je mraz nekoliko popustil avto vžiga spet normalno, brez težav, nisem ga pa dal izmeriti, da bi videl v kakšnem stanju je.

gule

Citat od: frodo1;242448Ne bom govoril o kvaliteti Eurorepar, dvomim pa, da bi bi zdržal dalje kot 7 let.
No sedaj ko je mraz nekoliko popustil avto vžiga spet normalno, brez težav, nisem ga pa dal izmeriti, da bi videl v kakšnem stanju je.

Potem, pa kupi originalni in upaj, da ti bo zdržal 7 let...:BigThumbs:

Ne može i jare i pare brate...:argue1:

gule

Citat od: frodo1;242447In kakšna je potem razlika med temi olji?

Saj so na pijaci tudi Leviske, za 15 eur, original, pa stane 70-80...