Katalizator fuč...

Začel/a guardy, Februar 24, 2018, 08:28:44 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

guardy

C3 11/2013, 1.2 puretech, 80k prevoženih in je že odletel katalizator, ki naj bi v teoriji zdržal dobo avtomobila. To se ni naredilo ne na prejšnjem C3 2002, pa kolegu še danes služi, ne na mojem citroplu starem 10 let...

Da bo še huje je zadeva original krepko čez 500€, od neoriginala pa ne vem kaj kupit... Je Bosal kaj boljpa zadeva?

Bishop

Vse kar ni original drži kako leto ali, če imaš srečo, dve. Sprobano!
Da ti je šel kat v maloro, je lahko krivec tudi slabo delovanje lambda sonde.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

gule

Ja z temi 1.2 kahlicami bo kar veselje...

xpuser

To je cena z my citroen popustom?

Bosal in drugi so bolj tako,

Preveti zakaj je šel katalizator.

guardy

Ne vem zakaj je šel katalizator, pravijo oz so rekli ženi (sem v tujini), da je samo katalizator. Menda že vejo. Original je cena 580 €, seveda brez popustov. Bosal je redna cena 380 pri eurotonu. Èe original zdrži 4 leta ter ponaredek 2, smo potem tam tam s ceno :)

1.2 smo kupili ker so bili problemi z 1.4 vti, ampak očitno bo tole isto sranje. Je pa res, da načeloma drugih zadev z avtom do sedaj ni bilo, pa ima okoli 80k...

xpuser

Maš my citroen popust pa še prav zmontirajo pa si na istem.

Tiki

Sam da niso na tehničnem to rekli... Mojo mamo so vrgli na tehnicnem ker naj bi bil hin katalizator (megane 1.6 16v)... No po mojem 50km avtocestem "tretmaju" z nad 4500 obrati, je zadeva pline naredila BP.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

xpuser

Saj nima daleč do Grosuplja.

sl1

Èe ropota satje v katalizatorju kot ropotuljica, potem je hin. Najcenejša rešitev je, če rabljenega daš gor s kakega razbitega recimo. Pa tudi navadno bo to bolj kvalitetno kot nek nov cheap-shit.
Èe pa ne ropota, potem pa res lahko greš en krog po avtocesti v 4. prestavi da se mal spuca.

tomaz555

Očitno je cheap shit že Citroen ugradil.

guardy

Hvala za info, se doma išče rešitev, sam sem še do srede v tujini :)

xpuser

So na tehničnem možni vsega sproducirat. Pelji nekam da preverjo kaj je res na stvari potem pa šraufat.

guardy

Citat od: xpuser;242140So na tehničnem možni vsega sproducirat. Pelji nekam da preverjo kaj je res na stvari potem pa šraufat.

Vem, nima tehnični nobene veze. Prižgala se je oranžna lučka, sem prijlopil svoj tester ki je pokazal napako katalizatorja, na servisu pa so potrdili isto ;)

xpuser

guardy

Dober servis :)

No sedaj sem dobil tapravo info hehe. Je žena malo narobe povedala :)

uglavnem je počil nosilec, ker je bila prva serija teh katalizatorjev par mm "pokvarjeno" zašvasan nosilec. Zaradi tega ker je napet potem zadeva poči. Sedaj so to odpravili.

Uglavnem se bo dala zadeva pošvasat :D