C4 škripanje/pokanje v B- stebričku

Začel/a Blaž, Februar 19, 2018, 01:13:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Blaž

Zdravo,

že dokaj kmalu po nakupu C4-ce se mi je v B-stebričku (oz. tam nekje) na voznikovi strani, začelo pojavljati pokanje. Zadeva se pojavlja pri vožnji čez daljše neravnine, predvsem ko se avto torzijsko obremeni ali pa pride do hitre spremembe v vertikalni smeri. Preveril/namazal sem tesnila vrat, preveril mehanizem varnostnega pasu, na servisu pa so prav tako zamenjali tisto črno zunanjo okrasno plastiko na b-stebričku, vendar do pokanja še vedno prihaja. Zvok je precej glasen in spominja na zvok plastične zaskočke/čepa s katerim so pritrjeni različni plastični deli notranjosti, ko ga odpneš.

Je imel kdo podobno težavo?

LP Blaž

garac

a si prepričan, da zvok ne nastaja zadaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Blaž

Prepričan. Prihaja iz območja b-stebrička, upal bi reči, da v zgornjem delu, Pojma pa nimam, kaj bi lahko imelo zračnost, saj so plastični kosi videti fiksno pritrjeni. Na žalost pogostost in glasnost naraščata s časom...

Sicer pa, na kaj bi se še lahko orientiral, če zvok res prihaja iz drugih koncev?

xpuser

Ja enega na zadnji sedež pa naj posluša s kje prihaja zvok.

garac

Kaj pa če avto na mestu zagugaš? Stojiš zunaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

xpuser

Kot sem napisal v avto še enega na zadnji sedež in bosta že našla.

Blaž

Citat od: xpuser;241860Kot sem napisal v avto še enega na zadnji sedež in bosta že našla.

Sem sam že nekajkrat sedel na zadnjem sedežu in iskal zoprn zvok, pa ga vendar nisem mogel natančno locirati. Problem je, ker se tovrstni zvoki izredno dobro prenašajo po kovini. Prepričan sem le, da je na območju B-stebrička in ne bolj zadaj. Prav tako bi rekel, da ni prema (imel Xsaro, poznam zvok... :Paint-Angry:)

xpuser

Ja če misliš da je plastika okoli varnostnega pasu jo stakni pa boš videl če je boljše.

Blaž

Evo, odstranil sem plastiko ki skrbi za nastavljanje visine varnostnega pasu, nato pa za vsak slučaj odvijačil še komplet mehanizem varnostnega pasu, tako da je bil stebricek prakticno gol. Pokanje ostaja. Dejansko ga lahko induciram s jitrim premikanjem zadnjih vrat. Vrata zanihajo cez tisto ustavitveno stopnjo, stebricek se verjetno nekoliko deformira, v zgornjem delu stebricka pa nekaj poci. Mocno sem pritiskal na zgornjo kovinski vogal odprtine za sprednja vrata, hkrati pa nihal zadnja, in zvoka ob sunkih nisem slisal. Zdi se mi, da je problem mogoce celo v tockovno varjenih kosih plocevine. Ce se izkaze za res, je to kar mala katastrofa. :s

andraž

Kot da bi se med torzijskim zvijanjem karoserije kakšen slabo dodan kos kovine vbočil in izbočil, ter pri tem pokal? Možno, če bi bil avto razbit in slabo popravljen.

Blaž

Bi bilo možno, vendar je avto kupljen nov, približno leto in pol nazaj. Pokanje pa se je pričelo pojavljati po kakšnih šestih mesecih...

garac

Potem pac pelji na servis pa naj iscejo napako
[SIGPIC][/SIGPIC]  

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Blaž

Tečaji so izgleda ok. Sem pa pred kratkim odstranil mehanizem varnostnega pasu in odpeljal testni krog. Zadeva še vedno poči. Mogoče celo posnamem video:)

Res deluje, da do premika/preskoka dejansko prihaja znotraj zgornjega dela stebrička, kjer je skupaj navarjeno/nakrivljeno cel kup različnih kovinskih oblik. Sranje.

xpuser

Ja ker nimaš kaj naredit, sam bi se vprašal koliko bi sploh zdržal stebriček ob bočnem trku.