Altenator

Začel/a Jelly, Februar 17, 2018, 03:23:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jelly

Pozdravljeni,

ob prostem teku slišim rahlo prasketajoč zvok pri altenatorju, zgodilo se mi je tudi pri -10 stopinj ko sem prižgal avto v prostem teku da je nekaj časa škripalo (zvok kot pri drajsanju kovine).

Imam na samu kot da bo kmalu šel altenator oz krtačke... avto ima že 350.000 prevoženih

Ali kdo ve razliko glede polnilne moči kateri zadostuje za 2.0 HDI 100kW (RERHR), ker na netu vidim da za moj model ponujajo 80 ali 150

Hvala

alan30

Ali pa se poslavlja jermenica alternatorja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Sebek

Ko je meni šla jermenica alternatorja se je slišalo kako jermen zdrsi, ko se je vklopila klima. Je pa jermenica oz. sklopka zaštekala tako, da se jermenica v eno smer ni prosto zavrtela. Pri tem je alternator normalno polnil.
Kupil na ebayu drug rabljen alternator in ga zamenjal.

Drugače pa pojdi k avtoelektričarju naj ti sname alternator ter ga obnovi.

Jelly

Citat od: alan30;241793Ali pa se poslavlja jermenica alternatorja.

zgleda da bo res jermenica, altenator sem preveril z multimetrom in daje pravo napetost.

alan30

Jelly enake simptome kot si jih ti opisal sem jaz imel na svojem avtu. Slišalo se je tako kot da bi bil ležaj zanič. Zamenjal jermenico in zaseva špila naprej v tišini.:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

CitatZamenjal jermenico in zadeva špila naprej v tišini.
Tam okrog 400K km so ti alternatorji zreli za obnovo,kolektor in ščetke so na koncu,so sicer malenkostna razlike med Valeo in Bosch,ampak to je kar nekako življenska doba....................

alan30

Ja glede na kilometražo je pa tudi res, da ga počasi čaka obnova ali pa menjava za novega.
[SIGPIC][/SIGPIC]