Hi-fi system

Začel/a DejanO, Januar 31, 2018, 05:50:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Ga ima kdo v svojem avtu?
Kako se obnese 8 zvočnikov + ojačevalec Dolby surround digital 350W+ woofer zadaj desno?
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gs nautica

Nisem profi, se pa pozna velika razlika med navadnim in tem HI-FI ozvočenjem. Imel oba.
Lp

DejanO

No, že v serijskem se kar spodobno sliši. Boljše kot v C5 II.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Tekst iz angleške brošure:

PHILIPS HI-FI SYSTEM
The Philips Hi-Fi system has just some of the following
features: Dolby surround sound, made to measure
acoustics, spatial sounds specially developed and
confgurated for the passenger compartment, 1
subwoofer, high digital signal processor, digital amplifer
and 8 Philips speakers.

Francl

Dela solidno. Dovolj dobro, da ne razmišljam o kakšnih izboljšavah.
Dolby surround pa še nisem probal. Ne hodim gledat filmov na tisti mali ekran. Èeprav bi znalo biti zanimivo poslušati kakšen koncert. Sem se spomnil, da imam Rogerja Watersa In The Flesh.
:Hammer3:

DejanO

Super, če si zadovoljen. Potem bom takšnega C5 s tem sistemom tudi iskal.

borut1974

Jaz ga imam. Bom poslikal in opisal občutke med poslušanjem.

borut1974

Glasbo sem poslušal s USB ključka. V formatu FLAC sem imel nekaj komadov od Dire straitsov in Pink floydov in en gibljivejši komad MP3 od Dua Lipe.
Moram reči, da je zvočna slika glasbe v Flac formatu zvenela zelo lepo v visokih in srednjih tonih s prepričljivim in širokim stereo efektom. Nizkotonskega območja pa je po pričakovanju manj. Nizkotonec namreč meri le 15 cm v premeru. In od takega premera je težko pričakovati globoke nizke tone. Vse skupaj zveni bolj tako, kot da globokotonca ne bi bilo.  Dejansko mi ni jasno, kje naj bi nizki toni sploh prehajali v potniško kabino, saj je vse skupaj zaprto v prostoru prtljažnika. So pa visoki toni nepopačeni, nehreščeči in čisti. Celotna zvočna slika je prijetna.
Se pa nekoliko več basa čuti pri modernejših ritmih, mogoče je nekaj vzroka tudi v samem mp3 formatu. V celoti sistem ne deluje kot sem nekje zasledil kot 350 watni. Je pa več dinamike, glasba je poskočnejša, živahnejša in nehreščeča. Pri predvajanju glasbe s ključka jaz nimam nobenih drugih zvočnih nastavitev kot  na slikah, ker sem nekje prebral, da naj bi z dsp-jem lahko optimiziral zvok za potnike ali pa voznika in imel prostorski zvok. Toliko.

DejanO

No fajn si opisal, mogoče pa lahko vufer nadgradiš (zamenjaš), verjetno je ojačevalec zraven v kišti, kjer piše Philips.

DejanO

Citat od: borut1974;247734Glasbo sem poslušal s USB ključka. V formatu FLAC sem imel nekaj komadov od Dire straitsov in Pink floydov in en gibljivejši komad MP3 od Dua Lipe.
Moram reči, da je zvočna slika glasbe v Flac formatu zvenela zelo lepo v visokih in srednjih tonih s prepričljivim in širokim stereo efektom. Nizkotonskega območja pa je po pričakovanju manj. Nizkotonec namreč meri le 15 cm v premeru. In od takega premera je težko pričakovati globoke nizke tone. Vse skupaj zveni bolj tako, kot da globokotonca ne bi bilo.  Dejansko mi ni jasno, kje naj bi nizki toni sploh prehajali v potniško kabino, saj je vse skupaj zaprto v prostoru prtljažnika. So pa visoki toni nepopačeni, nehreščeči in čisti. Celotna zvočna slika je prijetna.
Se pa nekoliko več basa čuti pri modernejših ritmih, mogoče je nekaj vzroka tudi v samem mp3 formatu. V celoti sistem ne deluje kot sem nekje zasledil kot 350 watni. Je pa več dinamike, glasba je poskočnejša, živahnejša in nehreščeča. Pri predvajanju glasbe s ključka jaz nimam nobenih drugih zvočnih nastavitev kot  na slikah, ker sem nekje prebral, da naj bi z dsp-jem lahko optimiziral zvok za potnike ali pa voznika in imel prostorski zvok. Toliko.

Zgoraj so podatki za Hi-fi system v C5 X7.

Xandrej

Ta ''woffer'' je bolje če ga nebi bilo. To je komad plastike z brusli zvočnikom noter kar pa je pač značilno za izdelke Philips. To je treba ven vrečt dat nekomu naredit woofer na enako mesto kot je ta pa enake dimenzije če nočeš manjšat prtljažnika. Odkartaš par 100 evrov pa bo kot mora bit vse ostalo je brez veze. Ali pa z kakim aktivnim wooferčkom recimo tudi rešiš zadevo. To kaj pa je to to pa je slabše kot nič... PA da piše na zvočniku Philis HiFi je tudi bolj kot ne komedija. Še ko je JBL pisalo je bilo vseskup za en velik drek. Infinity zadeva je Ok v citroenih ali pa Rockford v C-croserjih je gut.

Sicer še nisem slišal Bose zadevo v Renaultih ampak to kaj citroen ponuja neke supedruper zadeve hi fi je vse skup katastrofa.

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Ci7

Logično, da je tole blažev žegen. Ornk hifi ozvočenje z basi, ki res sekajo stane v premium avtih okoli 6k doplačila. Pa še tam to ni vedno to, kar bi si človek mislil, da bo.

Matteo.

Citat od: Xandrej;247749Ta ''woffer'' je bolje če ga nebi bilo. To je komad plastike z brusli zvočnikom noter kar pa je pač značilno za izdelke Philips. To je treba ven vrečt dat nekomu naredit woofer na enako mesto kot je ta pa enake dimenzije če nočeš manjšat prtljažnika. Odkartaš par 100 evrov pa bo kot mora bit vse ostalo je brez veze. Ali pa z kakim aktivnim wooferčkom recimo tudi rešiš zadevo. To kaj pa je to to pa je slabše kot nič... PA da piše na zvočniku Philis HiFi je tudi bolj kot ne komedija. Še ko je JBL pisalo je bilo vseskup za en velik drek. Infinity zadeva je Ok v citroenih ali pa Rockford v C-croserjih je gut.

Sicer še nisem slišal Bose zadevo v Renaultih ampak to kaj citroen ponuja neke supedruper zadeve hi fi je vse skup katastrofa.

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Točno tako, Rockford v crosserju je top zadeva, primerljiva bose sistemom v mazdi 6. Imeli smo oba avta in lahko rečem da je mogoče za malenkost bolj izrazite base imel Rockford v crosserju. V obeh primerih pa nikakršnega hreščanja ali podobno... Zvok pa kvaliteten!
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

DejanO

PSA zdaj vgrajuje v nove generacije avtomobilov višjega ranga ozvočenje Focal, ki je bilo pri novinarjih (to je relativno) kar pohvaljeno.

Vse to (JBL, Philips, mogoče tudi Denon) je preteklost.

andraž

Èe je bil prej problem samo woofer, se da to dokaj lahko rešit. Nova škatla iz mediapana z izolacijo in nov zvočnik. Vse ne more biti več kot 300 eur. Kot je napisal Xandrej. Èe tudi vse ostalo škripa in počepne, ko igra bolj naglas je to zelo težko rešljivo.