oil level measurement invalid

Začel/a gramikom, Januar 01, 2018, 11:20:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gramikom

Omenjeno sporočilo mi je začel javljati po zadnji menjavi olja, pred cca. 14 dnevi. Sporočilo se ne prikazuje stalno, vmes so obdobja ko prikazuje da je oil level correct. Gre za C5 l.2013. Verjetno tipalo pa vseeno sprašujem če je imel že kdo kaj podobnega in kako je rešil. Pri preverjanju na palčki je seveda olja dovolj in ni čez max

zlikovski

Ta košček plastike, ki meri nivo olja, je kar drag, nekje 80€, me direkt šokiralo.

gramikom

A plastika je, pol ni čudno da crkne. Kar zadeva ceno me niti ne čudi. Imam še C4 GP kjer sem hotel na pooblaščencu kupiti novo žarnico za sprednjo pozicijo (steklenka 8W ) pa so hoteli 9 eur. Sem pol na eBayu najdel za 1,5 eur kos. Tudi original dišava za c4, tisti vložek ki gre v armaturko 35 eur, povohat ne moreš ker testerov ni, zdrži pa baje največ 2 meseca:Hammer3:

braby

Olje je pravo? Meni je tudi to javljalo. Ko sem avto kupil, mi je prodajalec zagotovil, da je menjal olje in tudi senzor nivoja olja, ker ta naj ne bi delal. Menjal sem senzor, napaka je ostala, pa sem menjal še olje, pa se je napaka odpravila. Možakar je v avto nalil "navadno" olje , 15W-40.  Občutljive so te francoske zadevce...

Za senzor sem dal, se mi zdi, okoli 50-60€, za plastično šipko pa okoli 15€. Vsaj zdi se mi, da je bilo tako..

gramikom

No sedaj že dva dni kaže oil level correct. Olje sem sam kupil in predal mehaniku v menjavo, ravno zato da bo olje po specifikacijah. Kupil sem Total quartz ineo ECS 5W-30, predvidevam da je to olje tudi v avtu.