Karburator 2cv, Dyane Ami

Začel/a dyane, December 11, 2017, 06:56:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Od obnove dijane mi je ostal karburator.
Karburator je komplet obnovljen, večfazno očiščen, s komplet novimi tesnili in nekaterimi dizami.

Difuzorji so  18/26 ..z mesta lepo krene,končna hitrost malenkost višja kot z navadnim.

Imam še delel za kaķšnega 21/24.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lenko

Pa kje si bil pred slabim letom. Takrat sem skoraj diplomiral iz karburatorja. Zdaj sem menda za nekaj časa rešil.
Menda se bo že našel kdo ki rabi.

dyane

Tu kot vedno...saj sem ze pisal o obnovah fergazerjev...kaj je potrebno narediti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Citat od: dyane;239805Difuzorji so  18/26 ..z mesta lepo krene,končna hitrost malenkost višja kot z navadnim.

Kako lepo se to prebere,... starodobniški mehanik tuning :BigThumbs:

dyane

V bistvunje ta karburator..mešanica več razlicnih....po mojih dolgoletnih izkjšnjah naberem dele različnih tipov in naredim tega...identičnega imam na dijani in dela v nulo.
Spodnji del je Dakov, ima vecjo dizo drugega grla, ter vecji drugi difuzor, osovinice od dijane, prav takk tesnila...zgornji del karburatorja,pa so imeli ti ze z pumpico,ta vecinoma dela probleme in ga nadomestim z dijaninim...tako po domace mesanica,ki pa deluje prefektnko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pubi2cv

Hehe...ja...oldi tuning. Jaz imam na svojem kar Weberja od Klubice :BigThumbs:. Dela perfektno in manj mi žre kot s katerim koli prej

1960

Citat od: pubi2cv;239863Hehe...ja...oldi tuning. Jaz imam na svojem kar Weberja od Klubice :BigThumbs:. Dela perfektno in manj mi žre kot s katerim koli prej

Ja, ampak ti imaš temu "primeren motor" ...

zlomjo

Citat od: 1960;239872Ja, ampak ti imaš temu "primeren motor" ...

Kakšni pa so primerni motorji za Webre?

sušo

Po moje je fora v Visinih cilindrih, a?

zlomjo

Po moje tudi, sem pa želel potrdilo moje predpostavke.

GSclub

od GS tudi paše? jih imam nekaj...

sušo

pubi2cv

Citat od: sušo;239896Po moje je fora v Visinih cilindrih, a?

Niso visini. So  spakovi...sam povrtani, da bati od vise not pašejo :AngelPray:. Pa še par drugih dobrot, da 4 pacijente s prtljago lažje na hrib povleče...hehe

andraž

A se potem lahko pregreje glede na to, da je manj "mesa".

sušo

V ekstremnih pogojih mogoče, sicer je vetrnica za dovod zraka predimenzionirana. Pa seveda ta motor je narejen, da se vrtiiiiiii. Ne smeš ga vozit "na jurja" obratov.  
Vsaj kolikor je meni znano.