Rdeča Xsara Picaso 1.6 16V Elegance Plus

Začel/a Čojko, Oktober 20, 2017, 03:23:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Pluriel je postal premajhen, želela si je Levčka, pa da bo rdeč. En dan se je pred nami vozila ena XP in jo vprašam kakšna se ji zdi. No, tega Citroena pa bi imela, samo mora biti obvezno rdeč. In tako se je začelo,...

andraž

Čojko

Bilo je marca letos.
Malo pobrskam po avtonetu in dobim od prvega lastnika eno rdečo v Celju. Pohitiva na ogled, saj dobra roba hitro poide. Možakar poštenjak, zelo umirjen voznik. XP oktober 2008, 132.000km redno zelo pedantno servisirana pod kozolcem, vsi listki, jermeni+ na 90 tkm, sklopka na 120tkm, zelo lepo ohranjena z zimskimi gumami na železnih platiščih in originalnimi pokrovi, ter letnimi na alu platiščih.
Smo se kar zmenili in uredili formalnosti.

XP je izjemno uporaben in prostoren avto glede na zunanje mere, zadaj se trije otroci lepše peljejo kot vC5, opremo ima vso kar rabiš (edino zadnje el. šipe manjkajo), motor dovolj močen, naša poraba 9,2 (kratke relacije, nizke hitrosti).

Zena je z XP zelo zadovoljna, jaz pa tudi.

Čojko

Kmalu po nakupu se je začelo slišati nek cvileč zvok. Bili so ležaji jermenov, zato smo jermene KPL ponovno zamenjali - s konkurenco (mislim, da je bil SKF). Tu se je malo za vprašati o kvaliteti konkurenčnega materiala.

Zamenjali smo tudi ključ (ohišje).

Pa en se je malo naslonil na peta vrata. Tu moram najti nekoga, če bi samo jih porinil ven.

Začel je cviliti volan, manjkalo olje, dotočim, pušča nekje na letvi, upam, da ni kaj resnega, saj lahko le kupiš novo za en kup denarja ali obnoviš, kar tudi ni poceni. Ob rednem servisu na 140 tkm se je rešilo tudi to in sicer samo z novimi tesnili za 7 EUR.

Tehnični opravljen brez napake, avto pohvaljen, da kako je zdrav, nič masten,...

Čojko

Še dve bolj bogi sliki sem našel, ter tehnični list.

c5 exclusive

Mislim, da poznam ta avto. Èe ni skrivnost me zanima kje je bil avto kupljen?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

JureA

Wiii, Picasso!

Po 14 letih je Picasso še vedno najljubši avto mojih družinskih članov.
Mojih starih kant ne marajo, Picassa se pa nikoli ne naveličajo.

Naših 14 let s Picassom:

>> K L I K ! <<

Pričakujem Picasso izlet!

zlikovski

Čojko

Kupili smo ga v Celju od prvega lastnika, kot sem že zgoraj zapisal.

Ja Jure, res je tak, ..... kako naj napišem, ravno pravi v vseh pogledih. Smo se prejšnji vikend z njim peljali KP-Ptuj in je šel prav super tudi po AC. Sem ga tudi malo prepihal.

Lovro

Se menja komplet vozni park, vidim. Naj vam dobro služi!
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Romzi

Citat od: JureA;237860Wiii, Picasso!

Po 14 letih je Picasso še vedno najljubši avto mojih družinskih članov.
Mojih starih kant ne marajo, Picassa se pa nikoli ne naveličajo.

Naših 14 let s Picassom:

>> K L I K ! <<

Pričakujem Picasso izlet!
Èez  Pelješac ga ni :BigThumbs:

dbostjan

Naj dolgo in dobro služi! Rdeča barva mu odlično pristoji.
 Tudi mi smo se kar navezali na našega, ga imamo že eno leto, z njim smo prevozili 14.000 km. Najprej smo mislili, da ga bomo imeli samo kratek čas, da si opomoremo od prometne nesreče, potem pa smo se odločili, da bo kar ostal, čeprav bo kmalu star 11 let.

motofrik

Ti kar sede v srce, taki avtek. Spomnim se, ko je prišla ven ona reklama zanjo, ko robot na brzino napiše Picasso... samo, je bila nedosegljiva. Pa sem kupil Lanosa. Ko je postal polnoleten, je šel v reinkarnacijo. Med Scenicom in Xsaro sem kolebal....potem je brat kupil Renaulta, istega pa že ne bom imel... pa sem šel po Kraljico. Ni mi žal, v pol leta sedem jurjev. Že čez par dni po nakupu, je pokazala svoje dobre zavore. Grem delati prepis, odprta cesta, 90/uro. Nasproti kolona, daleč naprej vidim moškega in otroka, ki na levi čakata da prečkata cesto. Izgleda, da je sredi kolone bilo malo presledka...kar naenkrat je bil otrok (zdelo se mi je) par metrov pred mano... Saj pravim, odlične zavore in Michelinke so opravile svoje delo. Z Lanosom se ne bi ustavil... Moja je rekla samo ''wauuu, kako pa to bremza''..
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

garac

Xsara Picasso je definitivno en najbolj posrečenih modelov pri Citroenu v zadnjih letih. Pri domači mislim, da je bil letos prvič izredni servis, ko je crknil vložek ključavnice. Sploh prvi letniki se mi zdi, da so kvalitetno izdelani.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Citat od: Èojko;237848Pa en se je malo naslonil na peta vrata. Tu moram najti nekoga, če bi samo jih porinil ven.

In sem ga našel :Hammer3:

Ni mi dalo mira in sem snel oblogo vrat in skozi luknjo od prijemka vrat potiskal zunanji pleh navzven dokler ni fino počilo. Vrata so kot nova:BigThumbs:

Ena poletna:take_picture: