Servisni interval

Začel/a hadei, Avgust 11, 2007, 11:58:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Zdi se mi, da je v eni temi nekdo spraševal kako je s ključem na displayu za servisni interval. Da je naredil servis malo kasneje kot bi moral in, da se mu je lučka pri?gala kljub temu, da ni dosegel naprimer 20.000 km ampak jih je naredil naprimer samo 15.000.

očitno se ta ključ prikaže na vsakih 20.000 km, kar pomeni 20.000, 40.000 itd in ni pomembno, da si naredil manj kilometrov. Ko se števec obrne na okroglo število prevoženih km je servis (naprimer servis po 20.000km).
Vsaj tako sem opazil pri mojem, ki jih ima sedaj kakšen kilometr čez 141.000 km. Nazadnje sem servis opravil nekje pri 122.000 km, kar pomeni, da imam ?e malo "fore", vendar na displayu kaže, da ?e "zamujam za 1000 km.
Toliko v vednost.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Si prepričan da ti kaže da zamuja? 1000 ali ti kaže da imaš do servisa ?e 1000. Odvisno je od tega kdaj si nazadnje resetiral.

Kako pa ti kaže je skoz pr?gan ali se ti samo ob v?igu pri?ge?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

saxovts

pr enih je Naštiman tudi da po določenih kilometrih ali pa po enem letu posveti lučka

Jerry

To mi je čist z glave u?lo.

hadei kar pomeni da se bo treba malce ve? vozit da boš glih čez interval prišel
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

Tako, ?e enkrat sem pogledal kako je na stvari in ugotovil, da sem naredil veliko napako tako, da se opravičujem za zavajanje. Stvar je namreč sledeča.

Ko sem gledal sem imel par kilometrov čez 141000 km in je ob kontaktu kazalo 1000 (očitno) do servisa. Teh kilometrov se ob zagonu motorja ve? ni, temve? so zraven ključa "dnevni" kilometri, ki pa so bili ravno nekaj čez 1000 in so se se?tevali...logi?no. No, dalje pa je zgodba ?e jasna.
In tako sem bil danes pozoren na kilometre ob kontaktu, ki kažejo 900 km do servisa kot je povsem pravilno.
Za zavajanje se opravičujem.
[SIGPIC][/SIGPIC]