C6 Exclusive 2.7 V6 HDi "Naomi"

Začel/a HidroThorax, Oktober 03, 2017, 12:29:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Imaš pa res srečo, tako lepo skrbiš za avto pol pa to,... :\

Čojko

Avto je potrebno servisirati vedno na istem servisu, po možnosti vedno pri istem serviserju. Sploh tale posebnost od motorja. Pa tudi Jerovšku se zgodijo kiksi.

MSrougeZX

Èe je ta servis bil Selmar v Celju pol se niti ne čudim. Pa bom tudi napisal zakaj. Kupili nov Cactus in so pred prevzemom dali gor zimske gume, ampak tako da so 3 platišča bila po robovih poškodovana. S trgovcem sem se zmenil da zamenjajo za druga...in tudi so...ampak sem si moral vzeti čas in se peljat v Celje, čakat na premontažo 1,5ure. Na koncu mi je rekel vodja servisa, urejeno na račun hiše kao...halooooo...ja valda, saj jih pa nisem jaz uničil, pa kako opravičilo bi bilo tudi lepo za slišat.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

HidroThorax

Citat od: zlikovski;242665Imaš pa res srečo, tako lepo skrbiš za avto pol pa to,... :\

To me jezi...da se trudim kolker se da, da je vse porihtano. Potem pa mam takle.

Citat od: Èojko;242674Avto je potrebno servisirati vedno na istem servisu, po možnosti vedno pri istem serviserju. Sploh tale posebnost od motorja. Pa tudi Jerovšku se zgodijo kiksi.

Vem, in sem ga tudi skoz servisiral pri Jerovšku (8x v enem letu). Vendar zaradi smotanega delovnika v sluzbi od 8 do 16 vsak dan nisem nikakor uspel priti do Grosuplja. Pa sem si mislo sej to nima kej biti narobe, olje pa svečke pa ja zna vsak zamenjat. Tak, da to je že druga "hujsa" napaka od istega servisa...tretje ne mislim cakati. Bom ze nekak usklajeval z Jerovskom.

Citat od: MSrougeZX;242675Èe je ta servis bil Selmar v Celju pol se niti ne čudim. Pa bom tudi napisal zakaj. Kupili nov Cactus in so pred prevzemom dali gor zimske gume, ampak tako da so 3 platišča bila po robovih poškodovana. S trgovcem sem se zmenil da zamenjajo za druga...in tudi so...ampak sem si moral vzeti čas in se peljat v Celje, čakat na premontažo 1,5ure. Na koncu mi je rekel vodja servisa, urejeno na račun hiše kao...halooooo...ja valda, saj jih pa nisem jaz uničil, pa kako opravičilo bi bilo tudi lepo za slišat.

Ja sej...ko da so ti naredili uslugo in ne popravljali svoje napake. Ne ni Selmar, je pa iz Štajerskega konca. Ko vsaj nebi probali prikriti napake. Ne pa, da se moras dobesedno prepirati, da kaj dosezes...ce js nebi vstrajal mi ne bi dal niti nadomestnega avta (je rekel sej se lahko s svojim vozis, sam ko bos malo mocneje pritisnil gas ti bo spet v rezervni program vrglo motor)...Prvic mi je dal C3 Aircross, vceraj pa pol Xsaro Picasso brez vinjete.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

DejanO

Citat od: MSrougeZX;242675Èe je ta servis bil Selmar v Celju pol se niti ne čudim. Pa bom tudi napisal zakaj. Kupili nov Cactus in so pred prevzemom dali gor zimske gume, ampak tako da so 3 platišča bila po robovih poškodovana. S trgovcem sem se zmenil da zamenjajo za druga...in tudi so...ampak sem si moral vzeti čas in se peljat v Celje, čakat na premontažo 1,5ure. Na koncu mi je rekel vodja servisa, urejeno na račun hiše kao...halooooo...ja valda, saj jih pa nisem jaz uničil, pa kako opravičilo bi bilo tudi lepo za slišat.

To so eni šlampeki.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Vlado333

Rele predgretja javlja tudi, ko je samo ena od sveč zanič, oz. to napako javlja vedno ko je karkoli narobe na samem sistemu predgretja. Za zamenjavo sveč pri 2.7 moraš kar nekaj stvari demontirati, med njimi je tudi cev za turbino, ki gre čez motor. Ne vem pa točno katera cev je pri tebi počena in ali je bila potrebna demontaža le te zaradi menjave sveč.
Torej, če so sveče sedaj res nove, je lahko napaka le na samem releju ali napajanju le tega.
Èe ni skrivnost, koliko te je stala menjava sveč?
Èe je avto prej delal brez teh opisanih napak in simptomov bi moral tudi potem, brez izgovorov, žal ali na srečo, mora avto po popravilu delati boljše ali vsaj enako kot je delal pred popravilom, slabše pa nikakor ne.

Menjava grelnih sveč žal ni malenkost, tudi če so zelo dostopne vedno ostaja problem možnega loma same sveče ali bolj pogosto žarilnega dela le te. Seveda ta del ostane notri v motorju in ga je potem potrebno na tak ali drugačen način dobiti ven.

Sedaj pa tisti, ki misli da to pa ja ni nič takega, naj vzame v roke svečo od 2.7 (in še mnogo drugih motorjev) in še enkrat razmisli o težavnosti takega posega.
Sam sem demontiral že ogromno sveč (ne na 2.7), 2x se mi je kljub vsem "pripravam" tudi odlomila, na mojo veliko srečo je to bilo na 2.0 hdi, kjer je sveča dosti bolj dostopna in kompaktna kot na 2.7.
Jaz osebno jo pri 2.7 ne bi šel sam vrtati in me to ni sram priznati pa se načeloma ne bojim nobenega dela
Precej dobro poznam razmere na parih servisih za citroenova vozila, (Merlak, Jerovšek, Trobec in seveda za sebe-nas) za vse vem kje nabavljajo neoriginal material, kdo jim vrta sveče, obnavlja zavorne cilindre, zaganjače in alternatorje ter ureja elektroniko.
Vsi delamo napake,važno je kako ti to napako odpraviš oz. če si naredil napako jo stranka ne sme na noben način čutiti, razen mogoče kak dan vožnje z nadomestnim avtom.

Moram priznati, da me moti to "pametovanje" raznih vsevedov na forumih (ni omejeno samo na citroenove forume) kjer je vsak poseg mala malica, vse bi bilo lahko narejeno v pol ure in vse je predrago. Jaz rade volje povabim kogarkoli, ki bi se rad preizkusil kot mehanik, da malo sproba čare avtomobilske industrije.
Vsi serviserji smo že dobili avto na avtovleki in dele vozila v škatlah, ker se je kakemu mehaniku ali pa "ljubiteljskemu" mehaniku ustavilo in ni vedel kako naprej.

andraž

Vsekakor velja pravilo, da je "poceni" servis prepogosto najdražji... Meni se zmeša, če bi avto slabše deloval po posegu, kot pred njim. Pa da bi bil primoran še plačat napake drugih. Zato je vsaj po moji logiki bolje vozit k nekomu, ki res obvlada, čeprav je nekaj dražji (v bistvu je dražje samo olje), pa bo vse v končni fazi morda celo ceneje...

Bishop

Citat od: Vlado333;242735Rele predgretja javlja tudi, ko je samo ena od sveč zanič, oz. to napako javlja vedno ko je karkoli narobe na samem sistemu predgretja. Za zamenjavo sveč pri 2.7 moraš kar nekaj stvari demontirati, med njimi je tudi cev za turbino, ki gre čez motor. Ne vem pa točno katera cev je pri tebi počena in ali je bila potrebna demontaža le te zaradi menjave sveč.
Torej, če so sveče sedaj res nove, je lahko napaka le na samem releju ali napajanju le tega.
Èe je avto prej delal brez teh opisanih napak in simptomov bi moral tudi potem, brez izgovorov, žal ali na srečo, mora avto po popravilu delati boljše ali vsaj enako kot je delal pred popravilom, slabše pa nikakor ne.

Menjava grelnih sveč žal ni malenkost, tudi če so zelo dostopne vedno ostaja problem možnega loma same sveče ali bolj pogosto žarilnega dela le te. Seveda ta del ostane notri v motorju in ga je potem potrebno na tak ali drugačen način dobiti ven.

Sedaj pa tisti, ki misli da to pa ja ni nič takega, naj vzame v roke svečo od 2.7 (in še mnogo drugih motorjev) in še enkrat razmisli o težavnosti takega posega.
Sam sem demontiral že ogromno sveč (ne na 2.7), 2x se mi je kljub vsem "pripravam" tudi odlomila, na mojo veliko srečo je to bilo na 2.0 hdi, kjer je sveča dosti bolj dostopna in kompaktna kot na 2.7.
Jaz osebno jo pri 2.7 ne bi šel sam vrtati in me to ni sram priznati pa se načeloma ne bojim nobenega dela
Precej dobro poznam razmere na parih servisih za citroenova vozila, (Merlak, Jerovšek, Trobec in seveda za sebe-nas) za vse vem kje nabavljajo neoriginal material, kdo jim vrta sveče, obnavlja zavorne cilindre, zaganjače in alternatorje ter ureja elektroniko.
Vsi delamo napake,važno je kako ti to napako odpraviš oz. če si naredil napako jo stranka ne sme na noben način čutiti, razen mogoče kak dan vožnje z nadomestnim avtom.

Moram priznati, da me moti to "pametovanje" raznih vsevedov na forumih (ni omejeno samo na citroenove forume) kjer je vsak poseg mala malica, vse bi bilo lahko narejeno v pol ure in vse je predrago. Jaz rade volje povabim kogarkoli, ki bi se rad preizkusil kot mehanik, da malo sproba čare avtomobilske industrije.
Vsi serviserji smo že dobili avto na avtovleki in dele vozila v škatlah, ker se je kakemu mehaniku ali pa "ljubiteljskemu" mehaniku ustavilo in ni vedel kako naprej.
Bravo Vlado, napisano točno tako kot je.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

xpuser

Vse lepo in prav samo da dobiš defekten avto iz servisa ?

CEPETKO

Ja lepo je v Lublan ko imate pač posvečenega serviserja. Pojdite v ostale kraje servisirat pa boste videli kako je. Na Štajerskem servisirati Citroen, ali izven Lublan ali njene okolice je razlika in potem pametovati. Ali naj sedaj vozimo vsi v Lublan k posvečenemu serviserju ? Vozite vi iz Lublan na toto Štajersko pa boste videli kako je se fajn  prevoziti recimo 450 km samo za menjavo olja v nek drug kraj.
Citroen - kreative tehnoloži.

andraž

Èe je to edina pametna možnost, to narediš. Dodatno se dogovoriš za nadomestni avto in pelješ ženo po nakupih. Sicer je potem družinski budget postavljen na glavo, imaš pa mir z avtom in ženo. Kar je neprecenljivo.

Matteo.

Citat od: andraž;242751Èe je to edina pametna možnost, to narediš. Dodatno se dogovoriš za nadomestni avto in pelješ ženo po nakupih. Sicer je potem družinski budget postavljen na glavo, imaš pa mir z avtom in ženo. Kar je neprecenljivo.

Neprecenljivo..:emot112:
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

xpuser

Citat od: CEPETKO;242750Ja lepo je v Lublan ko imate pač posvečenega serviserja. Pojdite v ostale kraje servisirat pa boste videli kako je. Na Štajerskem servisirati Citroen, ali izven Lublan ali njene okolice je razlika in potem pametovati. Ali naj sedaj vozimo vsi v Lublan k posvečenemu serviserju ? Vozite vi iz Lublan na toto Štajersko pa boste videli kako je se fajn  prevoziti recimo 450 km samo za menjavo olja v nek drug kraj.

Ja aki pa po servisu na totem štajerskem pelješ na servis v lj na popravilo popravila...

HidroThorax

Citat od: Vlado333;242735Rele predgretja javlja tudi, ko je samo ena od sveč zanič, oz. to napako javlja vedno ko je karkoli narobe na samem sistemu predgretja. Za zamenjavo sveč pri 2.7 moraš kar nekaj stvari demontirati, med njimi je tudi cev za turbino, ki gre čez motor. Ne vem pa točno katera cev je pri tebi počena in ali je bila potrebna demontaža le te zaradi menjave sveč.

Menjava olja (imel sem zraven svoje olje), oljnega filtra, filtra za gorivo in sveck me je vse skupaj prislo malo preko 500 eur (od tega je 140 eur prislo vrtanjenje sveck, so poklicali mojstra ko jim to vedno dela). Ves material je pa original bil.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05

HidroThorax

Na servisih pa nisem nikoli sparal(v enem letu sem vlozil 4700 eur) in sem se za ta servis odlocil izkljucno zarade smotanega delovnika v sluzbi in nisem hotel da me mora Jerovsek cakati do 17 30 da pridem iz Celja gor. Me je pa sokiralo, da mi uradni servis vrne vozilo v takem stanju kot je. Vem pa, da so vedeli kaj so naredili, ker ko sma sla na testno voznjo po tistem ko sem mu rekel kako se obnasa vozilo...pospeseval je cisto pocasi pa samo do 40 km/h...ko sem reko da naj pospesi pa takoj menjalnik "zasteko" in potem butnil v prestavo. Pocena cev pa gre mimo zobatega jermena na intercooler. Na koncu mi je rekel, da mi bo to cev zamenjal brezplacno potem pa naj ne hodim vec njemu (da drugega ne govorim kaj je naredil, ko sem reko da so oni krivi za to)...zelo lep odnos do stranke ki je pri tebi servisirala 4 vozila in pri tebi pustila preko 7k eur v slabih 6 letih. Sem v dvomih, da bo tista cev resila vse nastete napake, zdi se pa neumno da moram zdaj placevati za njihove napake. Rajsi bi dal avto na vleko pa ga odpeljal v Grosuplje samo kaj ko se tak ne bi strinjali s tem...