C6 Exclusive 2.7 V6 HDi "Naomi"

Začel/a HidroThorax, Oktober 03, 2017, 12:29:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

To, da so ti vrnili tak avto je visek nesramnosti in neresnosti, morali bi ti povedati, da je pocila neka cev ter da bo avto gotov cez x dni. Zakaj so demontirali to cev mi ni cisto jasno, saj je potrebno demontirati le zgornji "nastavek" ampak pustimo to.
Je pa ta cev iz ene "cudne gume-plastike" ki se je ne da dobro popraviti in je potrebna menjava.
Vem, da je kaki dve leti nazaj moj kolega govoril z Jerovskom glede svec pri 2.7 in mu je takrat rekel da so enkrat, 1 ali 2 pustili (verjetno tudi na zeljo stranke) ker je kazalo da se bo odlomila.
Sedaj je ze kar nekaj majstrov, ki hodijo okoli in vrtajo samo svece in sobe.
Upam, da dobro uredis nastale tezave in seveda brez nepotrebnih stroskov oz. stroskov ki ne bi smeli biti tvoj problem.

HidroThorax

Citat od: Vlado333;242768To, da so ti vrnili tak avto je visek nesramnosti in neresnosti, morali bi ti povedati, da je pocila neka cev ter da bo avto gotov cez x dni. Zakaj so demontirali to cev mi ni cisto jasno, saj je potrebno demontirati le zgornji "nastavek" ampak pustimo to.
Je pa ta cev iz ene "cudne gume-plastike" ki se je ne da dobro popraviti in je potrebna menjava.
Vem, da je kaki dve leti nazaj moj kolega govoril z Jerovskom glede svec pri 2.7 in mu je takrat rekel da so enkrat, 1 ali 2 pustili (verjetno tudi na zeljo stranke) ker je kazalo da se bo odlomila.
Sedaj je ze kar nekaj majstrov, ki hodijo okoli in vrtajo samo svece in sobe.
Upam, da dobro uredis nastale tezave in seveda brez nepotrebnih stroskov oz. stroskov ki ne bi smeli biti tvoj problem.

Normalno. Namesto da so me obvestili in bi placal se tisto cev...njim se je pa slo sam da dajo avto iz rok. Ja tista cev je, ki spominja na kaco :). Hvala, js tudi.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

CEPETKO

In potem so vse lastniki krivi kako se slabo vzdržuje. Vsepovsod samo hitro da se te znebijo.  Vsi krivi samo servis ne. Bognedaj da te o čem obvestijo  in priznajo kakšno napako so tiho kot miši. Komunikacija in odnos po balkansko.
Citroen - kreative tehnoloži.

HidroThorax

Èe že vlagam toliko denarja hočem, da bo porihtan ja. Pol te pa takle "strokovnjaki" ovirajo. Upam samo, da niso preveč zavrtali svečk in sedaj, ko so nove montirali le te nimajo kontakta zaradi razširjene luknje.

http://c6owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?28897.post
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05

Vlado333

V kolikor bi bila razsirjena luknja oz navoj (kot je bilo v primeru katerega si pokazal) ne bi bilo mozno zategniti svecke ali bi jo v primeru res slabega navoja ob delovanju motorja, vrglo ven.

alesz

Samo,meni  nekaj ni jasno od samega začetka.Serviser trdi ,da je napaka releja "od prej"...torej pred popravilom predgretje motorja ni delovalo.Nato so napako,oziroma menjali sveče in ta napaka "od prej" je ostala,oziroma predgretje motorja še vedno ne dela...! V čem je že štos tega popravila..?

andraž

xpuser

Pač avto mora it do vredu mehanika ki bo pogledal kaj so menjali in popravil kar ne dela/je bilo polomljeno.

alesz

Citat od: andraž;242812Svečke so menjali brezveze?
.....tudi te sveče imajo življensko dobo in se jih menja.....

andraž

To vem. Sem mislil, da je bil rele kriv da niso delale in so jih menjali prezgodaj.

HidroThorax

Vozilo sem predal 5.3, 6.3 so začeli delati na njemu in me ob 14 uri obvestili, da so se zlomile sprednje 3 svečke. Pred posegom niso nič priklapljali testerja. Ko sem mu rekel, da prej ni bilo napake za rele in je tudi normalno vžigal...je pa šel brskati po lexii in našel zapis od 7.3 ob 9 40 napaka na releju. Se pravi po tistem, ko so brkljali po mašini. Danes sem prevzel vozilo (cena cevi je 192 eur z DDV, se pravi 125 eur s popustom). Danes mi je drugi mehanik rekel, da cev ni bila počena ampak je počila, ko jo je deval dol (pravijo, da naj se sam odločim če bom plačal cev, za katero so rekli, da so jo sami zlomili). Napak sedaj naj ne bi bilo nobenih, niti za rele (mislijo, da se je napaka zabeležila ker naj bi mehanik med menjavo svečk dal kontakt in ker svečke niso bilo notri je vrglo to napako). Bom moral jutri pri kolegu priklopiti na Lexio in preveriti. Drugače pa vozilo dela normalno, mašina je tiha, menjalnik normalno prestavlja in ventilacija se ne spreminja več sama. Je pa ta servis svečk bil popolnoma preventivne narave, ker tako kot vsaka druga stvar tudi svečke imajo življenjsko dobo, in sem ga opravil ob menjavi olja in filtrov. Se je pa malo zakompliciralo vse skupaj.

andraž

... da se sam odloči, če boš plačal cev, katero so sami zlomili... To je pa humorist.
Ne malo, precej se je zakompliciralo, ker si peljal k omejeno sposobnim...
Na napakah se učimo. Napiši še z debelimi črkami kateri servis je to bil, da si ljudje zapomnijo, kje je nujen obvoz...

HidroThorax

So za hece ja. Sej verjamem, da se lahko zgodi ko premikaš/odstranjuješ stare cevi da lahko počijo. Samo uradni servis bi lahko imel malo boljši odnos in ne prikrival "napak", ki se zgodijo na servisu. Ne bom delal reklame, sej ko se malo pomisli lahko vsak ve ker servis je to... Je pa danes obrnil števec na 190 000 km.

alesz

Tako kot so ti razložili za sveče,da  je možnost,da se polomijo,bi ti morali opozoriti tudi na  te cevi,oziroma takoj ko se je to zgodilo,te obvestit........ So pa na tem forumu  res take,da ne rečem direktno kake ideje...če ne moreš nekaj odvit,pelji na servis,če ti bodo polomili ti morajo oni častit....na starih vozilih,ne glede na to kako dobro so vzdrževani je  obilo takih možnosti....

HidroThorax

Citat od: alesz;242945Tako kot so ti razložili za sveče,da  je možnost,da se polomijo,bi ti morali opozoriti tudi na  te cevi,oziroma takoj ko se je to zgodilo,te obvestit........ So pa na tem forumu  res take,da ne rečem direktno kake ideje...če ne moreš nekaj odvit,pelji na servis,če ti bodo polomili ti morajo oni častit....na starih vozilih,ne glede na to kako dobro so vzdrževani je  obilo takih možnosti....

Normalno. Sej sem jim povedal, da če bi meni oni takoj rekli kaj je bilo in mi lepo rekli, da je bolje, da zamenjam cev bi jo brez ugovarjanja plačal. Tak pa je višek nesramnosti, da zlomijo cev in jo vseeno nazaj montirajo in mi "pokvarjeno" vozilo predajo. Se pa res lahko hitro zgodi, da se kaj zlomi pri tej starosti vozila pa če si še nevemkak pazljiv.