Ropot pri speljevanju (na desni strani spredaj)

Začel/a c5avtomobil, Oktober 01, 2017, 04:18:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5avtomobil

Živijo,

Ali je že kdo imel ta problemček ko speljujem se mi pojavlja kovinski ropot nekje na desni strani spredaj ali pa na sredini.
Pa v drugi in tretji prestavi pri pospeševanju ko pač motor potrebuje obrate.
Ko pa je motor ogret tega ni.
V prostem teku in vzratno ko se peljem zanimivo ni ropota.
Zdaj pa to ugotoviti kaj je. Saj vem lahko je veliko stvari.
Mogoče pa je kdo med vami imel prav ta ali podoben problem.
Hvala za odgovore.
Lp

c5avtomobil

Citat od: andraž;237134Vztrajnik?

Je bil menjan nekaj km nazaj.

andraž

andraž

c5avtomobil

Citat od: andraž;237145Zglob na polosovini?

Ko volan obračam levo in desno se ne sliši da bi kaj pokalo. Je pa nek ropot ki se pojavla tudi ko je volan naravnost ali levo, desno. Je pa to tak zvok kot bi bila neka kovina odšraufana ali pa bi se dotikala druge kovine se mi saj zdi tako.
Kako pa se ve da je zglob?

c5avtomobil

Citat od: andraž;237146Koliko km je prevoženih?

179.000km

c5avtomobil

No zadnji opazki. Pravkar sem poizkusil na enem parkirišču kjer je veliko prostora. Torej volan sem obrnil popolnoma levo, desno in se peljal vzratno in naprej. Brez težav, niti najmanjšega ropota ali "črička".
Se pravi trenutno še manjši problem glede ropota je samo pri speljevanju ko stisnem sklopko in pri dodajanju gasa je nek ropot na desni strani. Je pa kovinski zvok kot sem opisal zgoraj. Ko je motor topel se tega ropota ne sliši :) vrjetno bom še malo počakal. Se bo že kaj pokazalo in bo še bolj začelo ropotat.
Še se zahvaljujem za odgovore če se komu svita kaj bi lahko bilo.

breznikar.peter

Hm...Meni se je zadnjič isto naredlo. Ropot je bil vzrok zadaj pri izpušnem loncu. Ona izolacijska stvar nad loncu je padla na lonc in je ropotal, ampak ne vedno. Preveri,da ni isto, mogoče se zvok samo prenaša  tako,da se ti zdi,da se spredaj sliši?

c5avtomobil

Citat od: breznikar.peter;237152Hm...Meni se je zadnjič isto naredlo. Ropot je bil vzrok zadaj pri izpušnem loncu. Ona izolacijska stvar nad loncu je padla na lonc in je ropotal, ampak ne vedno. Preveri,da ni isto, mogoče se zvok samo prenaša  tako,da se ti zdi,da se spredaj sliši?

Hvala. Bom preveril. Čist možno, da se prenaša zvok iz ozadja. Podobno sem imel pri prejšnjem avtu je bila pa neka mrežica na izpuhu.

c5avtomobil

Problem rešen. Cevi od klime so se nekoliko "razhlale" in  zdaj je vezica okrog in ropota ni več.

andraž

bego20

Citat od: c5avtomobil;237185Problem rešen. Cevi od klime so se nekoliko "razhlale" in  zdaj je vezica okrog in ropota ni več.

Zdravo..imam mislim da podobno tezavo, mogoce se celo gre za to isto stvar..in sicer ko je mrzel ropoce nekaj, notri v kabini se ne slisi, zunaj pa...ko se avto segreje tega ropota vec ni..

Prilagam link do posnetka zvoka, ce se bo vredu slisalo..

https://youtu.be/M9_YsZLDdM4
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

alan30

bego20 jaz bi se v tvojem primeru ropota bolj nagibal v to smer da imaš težave z jermenico altelnatorja, pri meni je bil zelo podoben zvok, ko je bil motor hladen je ropotal ko se je segrel pa kakor kdaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bego20

Citat od: alan30;250420bego20 jaz bi se v tvojem primeru ropota bolj nagibal v to smer da imaš težave z jermenico altelnatorja, pri meni je bil zelo podoben zvok, ko je bil motor hladen je ropotal ko se je segrel pa kakor kdaj.

Ja danes sem si vzel cas in danes pogledal vse..zdi se da sem nasel problem, pred 13000km je bil narjen velik servis, torej verjetno s tem ni nic povezano, sumim na kaksen lezaj..

Prilagam se en posnetek..

https://youtu.be/jKQLJVQwkyg
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.