Mehanik mi je zakuril Xsaro- prosim pomoč!

Začel/a mojami, Avgust 28, 2017, 11:12:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Èe je avto sicer brez napak in nima preveč kilometrov, ga vozi. Pri vsakem drugem lahko ob nakupu zgleda vse lepo, potem pa se začnejo servisi. Èe se pri tvojem ni v enem letu pokazalo preveč okvar, potem daj popraviti kar je treba in se vozi dalje.
Pa na okvirju tablice ti piše kam je pametno vozit na servis...

mojami

Sem klicala tja, kamor je 'pametno vozit', pa so rekli, da imajo za več kot en mesec naprej zasedeno...kaj mi je potem drugega preostalo? V današnjem času si ne predstavljam biti toliko časa brez avta...

Hvala vsem za odgovore, mnenja! Tako se mi bo veliko lažje odločiti kako naprej. Vesela bom, če se še kdo oglasi...

tomaz555

Še vedno ne vemo katerega serviserja se izogibati. Na srečo je meni delavnica neznana.

andraž

Èe poveš da je avto nevozen, te bodo vzeli naprej. Lahko še poskusiš pri Jenku in Merlaku od pooblaščenih in Novaku od nepooblaščenih.

Čojko

Ta avto ne bo nikoli več pametno voziti. Po požaru se popravijo kritične zadeve, marsikaj od požara načetega pa ostane in čaka na pravi trenutek, da odpove. Tudi vizuelno bodo posledice požara še vedno vidne, kar bo težava ko ga boš čez čas prodajala, zato je najboljša varjanta, da ti mehanik odkupi avto.

Glede cene pa poglej na avtonet in primerljivemu odbij 500 EUR, ter se poskusi zmenit.

amipick

Zaradi olja po alternatorju se le ta ne bo vžgal,sam sem vozil saxoja z "mastnim" alternatorjem par let brez problemov,tudi daljše vožnje...Lahko je prišlo do vžiga zaradi čistil,to ne bo nikdar znano.
Praviš,da ne zaupaš več v tak avto...in ponudil ti je da ga odkupi,torej prodaj mu ga za isto ceno,kot si ga kupila,ti pa v nabavo drugega.
Ne vpletaj odvetnikov,ker te bo stalo več kot avto in popravilo skupaj!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

mojami

Rada bi se vam zahvalila za pomoč! :emot133:

Èisto vsem, kajti vsak od vas mi je pomagal, da sem zadevo speljala tako kot sem želela.

Konec dober, vse dobro. :-)

Čojko

No super, da si ugodno rešila!

Ali lahko poveš kako je šlo?

xpuser

Neumnost je že da je šla šparat in ga ni servisirala tam kjer je bil kupljen.

zlomjo

Neumnost je samo servisiranje pri neumnih. Èe kozolčnik ve kaj dela in je pošten, potem se nimaš česa bati.

antasi

Tako je.
Pazit je treba samo, da ima serviser kozolčnik potrebno servisno opremo, med drugim tudi gasilni aparat za delo pod kozolcem..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

mojami

Citat od: xpuser;236531Neumnost je že da je šla šparat in ga ni servisirala tam kjer je bil kupljen.

Ni šla šparat, pač pa bi morala čakat na tisti servis več kot en mesec! Bi vas rada videla toliko časa brez avta.

Poleg tega je tisti servis precej oddaljen, kar še dodatno oteži vse skupaj.

mojami

Citat od: zlomjo;236534Neumnost je samo servisiranje pri neumnih. Èe kozolčnik ve kaj dela in je pošten, potem se nimaš česa bati.

Gospodu žal pred tem nisem uspela narediti psiholoških testov.

Btw, servis ima tudi uradno prijavljen.

mojami

Citat od: antasi;236536Tako je.
Pazit je treba samo, da ima serviser kozolčnik potrebno servisno opremo, med drugim tudi gasilni aparat za delo pod kozolcem..

Pod kozolcem res nisem videla gasilnega aparata, v delavnici pa je verjetno bil, glede na to, da avto ni v celoti pogorel.

mojami

Citat od: Èojko;236472No super, da si ugodno rešila!

Ali lahko poveš kako je šlo?

Hvala!

Šlo je brez zapletov in za avto sem prejela želeno vsoto.