Gume

Začel/a furby, Avgust 10, 2007, 11:54:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

furby

Imam picassota, kateremu po homologaciji pripadajo gume dimenzije 185 65 R15. Pa me zanima ?e je kdo zamenjal dimenzijo. Jaz bi dal ničje 60 ali pa 55.

garac

a je samo ena dimenzija v homologaciji? Potem bi vzel 195/60/15? Ali bi šel s colami navzgor?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Pri meni je isto vpisana samo ena dimenzija, tak?na kot jo imaš ti. Za spremembo ni problema. Obstajajo tabele, ki vzeme? gumo z dimenzijo, ki pripada enakemu obsegu koloteka, ki jo nato na LPP-ju ali RTI homologirač.
[SIGPIC][/SIGPIC]

furby

Ne nebi šel na ve? col. Bi imel samo ničje gume- letne.

Potem si samo vpišem v homologacijo na RTI. Hvala

garac

samo s tem se bo spremenilo tudi nekaj karakteristik avta. Odstopanje hitrosti, pospe?ki in kon?na hitrost...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Potem pa ne bo ?lo, ker ti bo šel števec "navzkri?". Poleg tega pa jih moraš spet homologirat. Dobro za števec se pa? sprijaznič....ampak homologacija ?e vedno ostane. Izgled pa?! Velika cola in nizka guma super...tako pa....
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

boga

@furby, kaj je spredpidano dimenzijo kaj narobež ?e boš dal ničje, ti sledi vse zgoraj Našteto plus pokvarjen izgled vozila z manjčimi koles, bo ful lufta med kolesom in blatnikom.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

furby

Saj knec koncev sem se res odločil, da ostanem pri predpisanih gumah.

furby

Katere gume pa se najbolje odnesejo v zimskem in poletnem času? Mislim glede na oprijem, mirnost vožnje, obrabo, znamko,...

garac

Po moje imamo tu povsem razli?na mnenja. Vsekakor pa pozimi zimske gume, poleti letne, ?e si z obale in ne hodi? na sever oziroma zahod bi pa kar pri letnih ostal.
Dobra guma se tudi precej hitro obrabi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Citat od: furby;18125Katere gume pa se najbolje odnesejo v zimskem in poletnem času? Mislim glede na oprijem, mirnost vožnje, obrabo, znamko,...

V zimskem zimska guma v poletnem letna guma. Glede znamke ti bo vsak nekaj svojega napovedal... Odvisno kaj hoče?... Za picassota po vsej vrjetnosti ne rabiš neke ?portne gume za poleti vzameš eno konfortno gumo za sorazmerno ceno. Enako z zimskimi... Je pa odvisno koliko si pripravljen reskirat Letne so ta dimenzija okoli 40 - 100? (gume direkt)...

peter skala

za furby
no a si moral.spet si spustil hudiča iz fla?ke.
nikar takih vprašanj,boš ?e videl koliko nasvetov boš dobil,?e manj boš vedel kot prej,pa ?e zvedel boš da je vsaj 10 gum najboljših
ma k se hecam
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

boga

Najboljše so ?rne gume in seveda napumpane.
Kar precej gum je dandanes dobrih. Skrbi za pravilen tlak, pic tako ali tako ni dirkalnik in veselo vozi... voziiii
Osebno imam gy in so solidne ampak drage, ?e dobro, da sem jih dobil v akciji.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

psemek74

Vam ne priporocam, oziroma na servisu ne priporocajo zamenjavo dimenzije gum zaradi stabilnosti avtomobila ITD. , ce sem kaj narobe napisal sem narobe slisal   :argue1:
Ati,mami nas Ziga :emot113: cetrti pa je napoti, se 1mesec :ahh1: