Težavi na Berlingu

Začel/a Chester, Avgust 22, 2017, 08:13:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Chester

Pozdravljeni,

lani sem kupil rabljeno vozilo Berlingo 1,6 hDi, 92 KM, letnik 2012. Imam pa dve težavi:

1. Občasno pri vžigu motorja vrtljaji ne narastejo na vrtljaje v prostem teku, ampak ostanejo na 500-700 RPM. Avto se pri tem trese in čudno ropota, pri tem je stopalka za plin neodzivna. Po cca 10 s avto zvozi na normalne obrate v prostem teku.
Èe takoj, ko se motor prižge in deluje na prenizkih obratih motor ugasnem in potem še enkrat prižgem, je vžig normalen.
Samo enkrat, pa se mi je zgodilo, da je motor vžgal normalno, ko pa je zagnal kompresor klime so obrati padli in avto se je tresel in ropotal. Avto je bil priklopljen na računalnik in ni pokazal nobene napake. Je mel kdo morda podobno težavo?

2. Druga težava, pa je z zadnjim brisalcem in špricanjem vode. Občasno se mi špricanje zadnjega stekla in brisalec samodejno vklopi. Ali je tam kak senzor, ali gre za napako? Skrbi me, da se nebi ugasnil :)

Hvala za pomoč.
Lp, C

antasi

Hja, take napake/simptome imam tudi jaz...
Pa sem že mal pozabil na njih, ko vsi tak šimnfajo berlingo za bolj pomembne stvari. Mogoče pa dobiva kak pametn odgovor in zrihtava takoimenovani avto
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Aja, kolikor se spomnim, je bilo tukaj omenjeno napaka 1 nek senzor za gas, napaka 2 žice precvikane nekje zadaj pri haubi. Ali se motim, ni pa to neka taka stvar da se nebi mogel vozit. Vsaj jaz, ki nisem tako občutljiv in sem navajen da na avtu mora delat volan in pogojne še bremze..

Chester

Upam, da res dobiva kakšen odgovor.

Chester

Za enkrat še nič. Kako pa ti rešuješ to težavo?

antasi

Citat od: Chester;235959Za enkrat še nič. Kako pa ti rešuješ to težavo?

Ja nič. Vozim se naprej...

mirchi

Po mojihh izkusnjah je tezava v zabitem sesalnem kolektoju in hladilniku izpusnih plinov. Najlazje se preveri ce so zabiti,da se odvijeta dva vijaka na cevi ki dovaja pline v kolektor in s prstom proba ali pa pogleda ce so obloge v kolektorju. Zna zelo zabit in zmanjsat pretok zraka in plinov. Posledicno avto ne dela pravilno pa tud pod niskimi obrati ne gre nikamor. Ciscenje je zamudno predvsem pa vsrano delo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Chester

Zakaj pa se to na računalniku nič ne vidi. Nobena napaka?

alesz

Napake ni ker jo dejansko ni.So samo napačni parametri s katerimi računalnik poiskuša vzpostaviti normalno delovanje.Se jih pa da prečitat in primerjat z normalnimi.Ko pa bodo še bolj odstopali bo pa tako ali tako" antipolušen"Tisti post pred tvojim bo verjetno kar prava smer za reševanje..........

xpuser

Citat od: Chester;235987Zakaj pa se to na računalniku nič ne vidi. Nobena napaka?

Fsran sesalni kolektor je napaka smo šofer kratke relacije da se dela kondenz in garež ker se šrara in se šalte pri čim nižjih obratih. Tudi če se ga spuca bo spet isto.

frantoluci

Kaj pa druga težava? samodejni vklop zadnjega brisalca in vode
Kakšna rešitev?
Jaz imam tudi to težavo. Sem pa opazil, da je to poleti (ko je vroče) pogosteje ali pa takrat, ko odprem-zaprem prtljažni prostor in se odpeljem.