Nakup c4 picasso

Začel/a alesa, Avgust 13, 2017, 11:19:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesa

Pozdravljeni,

Citroen je v maju konkretno spustil cene po ceniku za C4 GP, temu pa je poleti dodal še konkreten popust in poletni bonus je postala tudi najbolje opremljena različica cenovno dosegljiva. Kateri dizelski motor priporocate 1. 6 ali 2.0

DejanO

Pri Jerovšku (Grosuplje) imajo v salonu enega 2.0 šajna za 21.000 eur akcija.
Teden dni sem vozil GP 1.6, solidno pospešuje, poraba 6 l/100, ampak 2.0 je za tak velik avto optimum+, jaz bi priporočal 2.0 in 150 konjičev.
1.6 jih ima 120.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

jk70

Jst mam 2.0 pa mam porabo 6.7l na 100km. Govoriva povprecje na 300km. Lj- umag- Lj. Poraba med 140-160. Tko da jst ne bi vzel 1.6.

tomaz555

Imam 1.6 in ne bi vzel močnejšega. Stvar okusa. Za mene je več kot dovolj, tudi polno naložen, poraba ne gre cez 6, pod 5 tudi težko. Sem pa dosti na avtocesti. Koliko berem je razlika v porabi cca 1 liter ned močnejšin in švohnejšim.
Avto je zelo uporaben, tih na avtocesti. Tretja vrsta sedežev je enostavno zložljiva. Kratek nos, veliko prostora v kabini.
Menjalnik je povprečen, prav tako so povprečni uporabljeni materiali v notranjosti, povprečno je tudi udobje.
Katastrofalna je zadnja prema, katera mi cvili od cca 20 kkm.
Originalne strešne prečke so montirane preveč skupaj (imajo utor in ne moreš spremeniti)
Evo moj pogled na C4 gp.
Povprečen avto, ni ravno tipičen Citroen. Kjub slabostim, bi ga še enkrat kupil, tehnično je moj brez težav (razen vpoklici), je  cena po moje najugodnejša, glede na konkurenco( 7 sedežno).

alesa

Citat od: tomaz555;235939Imam 1.6 in ne bi vzel močnejšega. Stvar okusa. Za mene je več kot dovolj, tudi polno naložen, poraba ne gre cez 6, pod 5 tudi težko. Sem pa dosti na avtocesti. Koliko berem je razlika v porabi cca 1 liter ned močnejšin in švohnejšim.
Avto je zelo uporaben, tih na avtocesti. Tretja vrsta sedežev je enostavno zložljiva. Kratek nos, veliko prostora v kabini.
Menjalnik je povprečen, prav tako so povprečni uporabljeni materiali v notranjosti, povprečno je tudi udobje.
Katastrofalna je zadnja prema, katera mi cvili od cca 20 kkm.
Originalne strešne prečke so montirane preveč skupaj (imajo utor in ne moreš spremeniti)
Evo moj pogled na C4 gp.
Povprečen avto, ni ravno tipičen Citroen. Kjub slabostim, bi ga še enkrat kupil, tehnično je moj brez težav (razen vpoklici), je  cena po moje najugodnejša, glede na konkurenco( 7 sedežno).

Hvala lepa za izčrpen opis. So servisi za 1.6 HDI na 20.000?

tomaz555

Interval je na 25kkm (vsaj mislim tako) sam delam na 20 kkm, oziroma 2xletno.

lerin

Jaz sem na GP4 prešaltal z Berlinga. Po 8k km lahko avto samo pohvalim. Po AC se vozi odlično, dobro požira grbine in luknje, udobje ustrezno, izjemno prostoren, poraba pa, kot je že dejal zgornji, okoli 5,5 l/100. Zdi se mi, da bomo s tem GP4 k'r prjatli in to za dolgo časa. Opravil sem tudi prvi servis, cena 180€, kar se mi zdi izjemno ugodno za tak avto.

alesa

Kateri model pa imas? 1.6 HDi ali 2.0 Hdi?

Citat od: lerin;236072Jaz sem na GP4 prešaltal z Berlinga. Po 8k km lahko avto samo pohvalim. Po AC se vozi odlično, dobro požira grbine in luknje, udobje ustrezno, izjemno prostoren, poraba pa, kot je že dejal zgornji, okoli 5,5 l/100. Zdi se mi, da bomo s tem GP4 k'r prjatli in to za dolgo časa. Opravil sem tudi prvi servis, cena 180€, kar se mi zdi izjemno ugodno za tak avto.

lerin

niknk

Tudi jaz imam 1.6 C4GP, letnik 2016. Prevoženih 29 k, brez problemov, razen nekaj slabšega sprejema radijskih postaj. Tudi meni je nekaj pričela škripati zadnja prema, sicer se ne sliši v avto in sem dogovorjen, da ga pripeljem na servis. Povprečna poraba 5 l. Motor je super, malo se mu pozna edino pri vožnji kam v hribe in pa pri prehitevanju, razen na avtocestah, ko moram praviloma prestaviti v 4 prestavo. Lp

DryAxE

Sam imam C4GP 12.2015 1.6 BlueHDI 120km, po prevoženih 35000km imam porabo 4.8L/100km. Nisem vozil 150 konjske različice a iz osebnih izkušenj vem, da je 120 konjev dovolj za normalno uporabo, avto ni podhranjen.

alesa

Citat od: DryAxE;237349Sam imam C4GP 12.2015 1.6 BlueHDI 120km, po prevoženih 35000km imam porabo 4.8L/100km. Nisem vozil 150 konjske različice a iz osebnih izkušenj vem, da je 120 konjev dovolj za normalno uporabo, avto ni podhranjen.

Hvala za uporabno informacijo. Poraba je presenetljivo nizka.

garac

150 KM je sicer super, ampak svohnesji je povsem dovolj. Par dni sem vozil velikega z avtomatskim in malega z rocnim. Hudirja, tako hitro iz Storij do doma se nisem bil. Sploh na ac je zame klinac ker ni obcutka hitrosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesa

Citat od: garac;237358150 KM je sicer super, ampak svohnesji je povsem dovolj. Par dni sem vozil velikega z avtomatskim in malega z rocnim. Hudirja, tako hitro iz Storij do doma se nisem bil. Sploh na ac je zame klinac ker ni obcutka hitrosti.

Hvala za odgovore in nasvete. Torej 1.6Hdi povsem zadostuje. Kakšna pa je bila razlika v porabi med 2.0Hid in 1.6Hdi? Je moænejši res manj požrešen? In kako je s hrupom v kabini?

Kot kaže bo 1.6Hdi zadostoval in bo razliko bolj smiselno investirati v dodatno opremo :)

GSclub

Malo nazaj sem vozil novega 1,6hdi. Gre približno enako, kot stari 2,0, ki ga redno vozim...je pač lažji.