Nakup C5 tourer exclusive

Začel/a Bati, Avgust 06, 2017, 10:35:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

odličen opis:

GLAVNE "POMANJKLJIVOSTI" VOZILA:
slovensko poreklo
prvi lastnik, starejši gospod, nekadilec
redno servisiran
znana vsa zgodovina servisiranja z dokumentacijo
narejen veliki servis (vsi jermeni, napenjalci, vodna črpalka, olje v menjalniku...)
odličen, močan in zelo varčen motor
vožen pretežno na daljše relacije
garažiran
letna vinjeta

Brez ogleda ne boste nikoli vedeli, kakšno priložnost ste zamudili.

točno tako.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Starejši gospod ko je nahoblal 210 k kilometrov do mercatorja pa še dizla si je nabavil...

Bati

Xandrej ni ravno tako. Avto je bil po večini vožen na relaciji Celje - Maribor.
Èe bi bil avto vožen na kratkih relacijah (do Mercatorja) bi bil sedež, volan in prestavna ročica bolj obrabljeni tako pa izgledajo skoraj kot novi.

Xandrej

Kakorkoli starejši gospod ne hodi vsak dan v celje - maribor... Naj ti služi. :BigThumbs:

andraž

Moj stric je star 82, pa še vedno dela vsaj 25000 km letno... Da ne bo pomote, on s svojim avtom.

dobek

ce ni skrivnost, kaksna je bila zadnja cena?
:burn:

Bati

stareši gospod še ne pomeni da je v penziji. Je lahko tudi tik pred njo.
Ampak pustimo sedaj to.
Tudi jaz upam da mi bo avto služil kot mora in upam da tudi vi nimate problemov s svojimi jeklenimi konjički.

andraž

Èe res ni neke res velike smole za C5 velja, da za sorazmerno malo denarja dobiš ogromno avta.

Ci7

C5 je sigurno dober avto, za mene je nasploh dizajn še danes lep, še vedno pogledam za unimi exlcusive, če ima zadaj dve pi.pi, a je 3.0 haha.

Še en starejši zanimiv citroen sm na smoking tire, kul klip
https://youtu.be/6N4x8VO6AKc

Bati

No pa je prvi "kestl" prazen.
Avto ni najbolj poskočen se pa toliko bolj udobno vozi v njem.
Ob praznenju prvega rezervoarja sem dobil občutek, da so avto naredili z namenom uživanja v prijetni vožnji na izlete. Kljub neskončnim kolonam v poletnih mesecih se pripelješ na končno destinacijo spočit in pomirjen.

Kljub tehnologiji in funkcijam, ki jih avto ponuja me je pa presenetilo, da se pa pokrov motorja še vedno odpre in zatakne s palčko tako kot 30 let nazaj.

Nekaj malenkosti je na avtu še potrebno postoriti npr. menjava zavornih diskov in ploščic. V bližnji prohodnosti (beri jeseni) pa moram kupiti še zimsko obutev s platišči.

Da zaključim zgodbo.
Nad C5-ko sem navdušen in ima nekaj pomanjkljivosti, tiste standardne seveda (škripanje pantov na vratih)...

Forumaši potrebujem pa tudi vašo pomoč
Med vožnjo na avtocesti (ko nekajkrat pritisnem na zavoro ali pospešim med delovanjem tempomata) se mi tempomat da na pavzo in ga ne morem nazaj aktivirat, dokler ne ugasnem avta. Ima kdo tako težavo? na angleškem forumu sem sicer bral, da naj bi se težava rešila s posodobitvijo programske opreme.

Čojko

Citat od: Bati;235782Kljub tehnologiji in funkcijam, ki jih avto ponuja me je pa presenetilo, da se pa pokrov motorja še vedno odpre in zatakne s palčko tako kot 30 let nazaj.

na mk2 so amortizerji. Morda konstrukcijsko ni šlo skozi?

fifk

Prostor je, ampak varčevanje in nižanje stroškov...

jumper1

Forumaši potrebujem pa tudi vašo pomoč
Med vožnjo na avtocesti (ko nekajkrat pritisnem na zavoro ali pospešim med delovanjem tempomata) se mi tempomat da na pavzo in ga ne morem nazaj aktivirat, dokler ne ugasnem avta. Ima kdo tako težavo? na angleškem forumu sem sicer bral, da naj bi se težava rešila s posodobitvijo programske opreme.[/QUOTE]

Potrebno na tester lahko je marsikaj (stikalo zavore,prenizek tlak turbine,ali še marsikaj drugega)