Kaj vse ste menjali na c5 in kakšni so stroški

Začel/a c5avtomobil, Junij 10, 2017, 09:53:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5avtomobil

V 6 mesecih odkar ga imam sem menjal:
Sklopka + enomasni vztrajnik 420€ / 3x Nosilci motorja 170€ / odstranitev FAP in blindiranje EGR ventila ter programska ureditev 210€.  Cene so z delom.

To je za enkrat to in upam da bo do naslednjega rednega servisa mir.
Prevoženih 173000. Èez dve leti oz. pri 200 tisoč še velik servis.

xpuser

Ja vse več bo in dražje, posebej ko bo novi lastnik opazil da si pobral katalizator.

GSclub

Mi smo kupili rabljenega z že zamenjanim vztrajnikom za enomasnega. To je hkrati največji očitek ali slabost avta - precej več vibracij in glasnosti...

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Sine64

Kupil pri 12500km, sedaj ima 163000km, star 6 let.

Menjal:
- 3x parkirni senzor naenkrat (270eur)
- vse 4 manšete na prednji polosovini (starost) (cca 80eur z delom)
- pomožni hidravlični cilinder (cca 70eur)
- mehanizem za pomik stekel na voznikovi strani (samo menjava jeklenic in plastičnih delov) (100eur z delom)
- 2x zglob (50eur)

vse ostalo špila (tudi sklopka še prva)

Xandrej

Meni ne gre vkup kak tile z zablendiranimi egr pa odstranjenimi fap filtri pa nevemkajvse da se kadi za vami kot za čuha puha jebemumast naredite tehničnega???? Pol pa ko star TDi iz leta 1995 dimna zavesa... To je za mene neizpraven avto pika!

andraž

Se strinjam. Èe bi bili tehnični kot je treba se ro nebi dogajalo. Ravno včeras sem se peljal za Fordovim enoprostorcem. Iz redkih peči se tako kadi...

alesz

In te zadeve se normalno oglašujejo in ponujajo te storitve......če bi pa nekdo napisal,da ti prilagodi kilometre,bi bil pa največji zločinec.....

c5avtomobil

Ne vem zakaj pišete, da se kadi ker meni avto niti malo ne pokadi odkar sem to naredil. (Lahko naložim video za dokaz) Prej pa se je veliko bolj kadilo zaradi zamašenega fap filtra in poraba se je zmanjšala za cca 0.8 litra. Toliko o tem.
Da pa se iz avta kadi je pa lahko veliko vzrokov. Največkrat zaradi šob ali nepravilno čipiranega avto in še in še. Ne vem kako vi veste ko se peljete za avtom zakaj kadi.

MSrougeZX

Od kolega laguna dci nic bolj ne kadi kot prej...ima odstranjen fap in blindiran egr...zategne dosti bolj in ima porabo za več kot pol litra manjšo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

Saj sploh ni važno ali kadi ali ne.Dejansko si na EURO 2 standardu.Niso predpisi zato da jih vsak spreminja po lastni potrebi,po možnosti se pa še trka po prsih,da je največji borec za zaščito okolja......smeti verjetno tudi vračate v naravo,da se bio razgradijo.....

alesz

CitatSaj sploh ni važno ali kadi ali ne.Dejansko si na EURO 2 standardu.Niso predpisi zato da jih vsak spreminja po lastni potrebi,po možnosti se pa še trka po prsih,da je največji borec za zaščito okolja......smeti verjetno tudi vračate v naravo,da se bio razgradijo.....
...

Xandrej

podpis... Upam, da to v kratkem spremenijo... Bom jaz malo blatnike porezal pa sthreho pa avspuhe direkt iz mašine kr skoz haubo pa gremo... To je meni isto... Pa o čiptuningu bi se tudi dalo razglabljat... Koliko avtov bi padlo v višjo zavarovalno premijo pa še kaj ampak ne... Kaki butli... Na valerje pa da vidimo... +- 10 konjev to je to...

c5avtomobil

Na tehničnem tega ne bodo preverjali nikoli ali pa še dolgo ne. To je zelo draga oprema in potrebnega veliko časa da lahko izmerijo. Avto je potrebno najprej ogreti na določeno temperaturo kar pa ni enostavno narediti če avto stoji na mestu ali pa ti bo avto na tehničnem poletel in ne bo vam fajn gledati kako majster tehničnem nabija plin 10 min ali več Èe kdaj potem tehnični ne bo 35€ ampak 100€ in čakalne vrste. Èe smo pa pošteni avto ki ima zapacan fap in egr bolj osnežuje okolje kot tisti brez......

andraž

Pravila so narejena zato, da naj bi se jih v dobro ali bolje vseh držali. Katera koli pravila.