Citroen C5 2.0 HDI Confort

Začel/a c5 exclusive, Maj 15, 2017, 09:04:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Jaz osebno bi 2.2 takoj vzel, edino kar sem do sedaj pri tem motorju menjal sta turbina in dusilec vibracij.

jumper1

Men dela super pri 200tkm sem zamenjal turbino sedaj pa bp.

Veloce

No, ampak menjat turbino tudi ni kar tako. Kolk je bil strošek, če ni skrivnost?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Vlado333

Mislim, da vse skupaj okoli 1000€, polna cena. (ne me držat za besedo, ker se res ne spomnim točne številke)
Drugih problemov pri tem motorju praktično ni, jaz osebno bi ga vzel takoj, pa res ne maram popravljati svoj avto, od "novejših" motorjev je to po mojem mnenju najboljša izbira.

Veloce

Me mika, sam bomo videli. Malo cvikam glede hidravlike. Kakšni so kaj stroški pri hidravliki? kaj je treba pazit, kaj se na kolk km menja? Cene?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

Vlado333

Vzmetni cilindri radi spustijo, crkne regulator trdote zadnjega vzmetenja pa tu pa tam kak motorcek hidravlicne crpalke. Jaz ne bi ravno rekel da hidravlika ne crkne, ŽAL.

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

andraž

farki222

Mi lahko kdo na kratko razloži par stvari okrog C5 letnik 2009 2.0 hdi 140? Na kaj je treba biti pozoren, koliko sploh ti motorji zdržijo, kako je s hidravliko...

premza

Motor bo delal vsaj 500.000km.
Problem je lahko sklopka (ročni menjalnik).
Avtomatik pa rabi nekaj več pozornosti kot predpisuje tovarna (ki pravi nič).  

Hidravlika...  kdaj kaj crkne, pa zato ni konec sveta. Mal je treba mazat regulatorja višine (sploh zadnjega), da ga ne požre sol. Jaz na dve leti pošpricam z moto ketnsprejem. Se ga doseže brez kanala/dvigala.

To je avto za na AC. Tam je doma.
Na lokalnij serpentinah je štorast in neodziven.
Tudi žejen je, če ga voziš po lokalnih klancih gor pa dol. Na AC pije pa 5-6l. Pa tank ima 70l, tako da se ni treba pogosto ustavljat.

farki222

Kakšna je pa razlika 160KM, 136KM, 140 KM, je to isti 2.0 motor, kako je s chip tuningom?
Sprašujem, ker kupujem avto za daljše obdobje, ne za dirke in podobne kozlarije. Prejšnji, sicer opel, je bil neplavalec...

andraž

Vsi 2,0 motorji so ob rednem vzdrževanju zelo zanesljivi. Osnova je 1998 ccm. Chip tuning zakaj? Saj pišeš, da ne kupuješ avta za dirke.

farki222

Res je, avta ne potrebujem za dirke. V mislih sem imel krivuljo navora... Ponavadi se da malo optimirat,
 In včasih se da celo kak deci pri porabi prišparat.

andraž

No, vsi te motorji se zelo lepo sestavijo z avtom in ne rabijo nobenega dodatnega konja. Èe res prihaniš pol litra dizla na 100 km je to res smešno malo in zanemarljivo.