Citroen C5 2.0 HDI Confort

Začel/a c5 exclusive, Maj 15, 2017, 09:04:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Tole gledam med drugim. kaj se vam zdi?

Pozna kdo tega prodajalca?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14341946
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

DejanO je po moje kupil C5pri njih.

gepl83

Sicer nimam veliko izkušenj, vendar kolikor sem lahko probal 140 konjskega, se mi zdi da je 150 konjski precej bolj prožen v nizkih obratih. Višje v obratih se ne pozna tako. Bo moral povedat kdo, ki je več vozil ta dva motorja. Jaz imam 150 v c4P, pa je res krasen za vozit, tud lepo kompenzira robota, ki prehitro šalta z obiljem navora.

gs nautica

150 konjski motor v starem c4 picassoju in 150 konjski motor v novem c5, nista enaka motorja...

Osebno bi se odločil za BlueHDi 150, neprimerljivo tišji in veliko več navora. Seveda, pojdi peljat oba in se prepričaj.

Xandrej

Ja pa še en problem zraven z faking blu scajnco zraven... starega 150 konjsekga pa čip tuning da se navor malo porazdeli pa je...

gs nautica

Ali pa se pri čipiranju odstrani adblue in je zadeva rešena. :)

Veloce

....če bi bil stari 150 konjski v C5, bi bilo OK. Tako pa mi preostane ali 164KM ali 140 Km pri starih ali 150 Km pri novih.

Kako pa kaj potegne 164KM?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

Zelo dobro. Pa še čipaš ga lahko.

DejanO

Citat od: andraž;256852DejanO je po moje kupil C5pri njih.

Do zdaj sem kupil obe C5 od fizičnih lastnikov.
S trgovci nimam nekih izkušenj, je nekaj bolj zanesljivo kupiti avto pri kakšnem serviserju/prodajalcu, če pa ga poznamo pa še toliko boljše.

Zanesljiv in preverjen uvoznik iz F je Povera avtomobili, iz Slo. Bistrice.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Meni je Jerovšek rekel, stari motorji (136, 143, 163, 205 ) manj težav, kot ti novi (150, 180) z Adblue.

Jaz iščem 165 aut. exclusiva, kolega kateremu sem ga čistil ima porabo 5.6 l/100. Res zelo dobro.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

No pri nas take porabe nima niti v sanjah... Naš ima 70 prevoženih mogoče se še ni uleglo... Ha ha 5.4 litra pri 1.8 tone težkem avtu pa avtomat... To ne gre... Naj na roko zračuna pa bo videl... Tudi sprintmonitor kaže bolj kot ne povpreček okoli 7 tak da...

Xandrej

Aja to sem pozabil. Naš je že kaka 2 meseca čipiran. Ima dosti lepše razporjen navor pa lepše se pelje tudi potem ko mu je prej zmanjkalo zraka se sedaj še dodatno potrudi. Rezultat je 193 konjev ter 420 nm navora. Pa pije skoraj liter manj kot prej...Tak, da smo zadna 2000 kilometrov na 6.5 litra...

gs nautica

Pravljica.
Nevem kak ljudje pocnejo z avti. Ta motor, avtomatik, ni nikoli pil manj kot 7.
Vsekakor, ce bi iskal euro5 motor bi vzel 2.2. Ali pa BlueHDi 180. Neprimerno lepse prestavlja, boljse razporejen navor.

sebi

Kakšne napake pa ima/naj bi imel bluehdi 180?  Kako je s servisnimi intervali motor in menjalnik?

Veloce

Kaj pa 2.2 205 konjev? Kako se kaj obnese?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT