Citroen C5 2.0 HDI Confort

Začel/a c5 exclusive, Maj 15, 2017, 09:04:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5 exclusive

...
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

c5 exclusive

Napaka

Sebek

Èe ima ročni menjalnik, potem je v okvari sklopka, ki je rahlo začela drseti.

CEPETKO

Pa evo vam to kar govorim osel gre samo enkrat na led. Eni so gluhi in slepi in samo hvalijo C5 in si ne bodo priznali napak ki jih naštevam pa če jim puliš nohte ne bodo priznali. Samo pooblaščence vzganjajo in kozolčarje  pa ne pomaga ne eno ne drugo. Tudi ne pomaga če delaš 3000 km letno zavore slabo delajo so poddimenzionirane, vztrajnik katastrofa z skopoko vred na kateri se ne vrača pedal in škriplje vse skupaj je za lojtrski voz, kondenzator klime obvezno 2-3 leta menjava ker če se ga že s prsti pri montaži dotakneš narediš luknjo tako tanek ter mehki je. Zavorni valji spuščajo spredaj in zadaj. Zračnost podvozja tresenje volana, puščanje volanskih letev. Èe bi eni videli kako so stvari zgrajene in narejene bi imeli drugačno mnenje. Hidropnevmatika, in udobje teh napak ne odtehta.
Citroen - kreative tehnoloži.

xpuser

Meni se ni dopadel že ko sem se v novega vsedel.Da bi ga pa kupil:Hammer3:
Na forumu se pa itak vse hvali, pol pa bereš kako se vzdržuje 90% avtov me srat prime.

zlikovski

Ja zavore so res katastrofa.
Jih moreš kar lepo pritisniti, da začne zavirat.
Èe primerjam z xsaro, po moči noge na zavori, xsara že vklaplja abs, moram direkt pazit ko se vsedem v drugi avto glede zavor.

c5 exclusive

...

gule

Takšen občutek, kot ga daje C5/x7 z hidravliko v vožnji, lahko samo še kašen MB, ali Audi
ponudi...če pogledamo koliko je stal novi C5 exclusive z recimo 140 KM motorjem in A4 z takšnim motorjem in opremo...vse je jasno...

CEPETKO

Sem zadnjič sedel  v eni od prewwar letnik 2012  in ima za svetlobna leta boljše sedeže kot katerikoli c5.  Bočna opora ki je zelo dobra in sedež  ki  te dobesedno  bočno objame in tudi bolj prijazen je do hrbtenice.
Citroen - kreative tehnoloži.

DejanO

Katere sedeže primerjaš C5 mk2 ali mk3.  V mk3 exclusive so daleč najboljši v razredu, veliki in odlično nastavljivi v vse smeri. Sam sem vozil z MK2 do severa in nazaj (2550 km) v treh dneh in je bilo z hrbtenico vse v najlepšem redu. Le da bi bili malo daljši.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dobek

sedalna dolzina, vsaj za mene, tepe veliko vecino konkurentov tudi (ravno zarad sedezev se japoncev izogibam, so mi povrh vsega se preozki ponavadi), razen kakih sportnih ali fejst doplacilnih variant

je pa res, da so pri nasih ok le sedezi v exclusive variantah, c4gp z navadnimi sedezi mi je pri 150km dnevno hrbet cisto unicili...
:burn:

c5 exclusive

Pozdrav

Nujno bi potreboval prikolico. Ali bi mo jo kakšna dobra duša posodila za six pack ali 2 ?

Hvala in lp

Vlado333

@CEPETKO
Sedaj imam že drugega c5x7, glede zavor se ne morem strinjati, vozim zelo hitro in zavore zadovoljivo opravljajo svoje delo. Definitivno niso za track day ampak tudi cel avto ni namenjen temu.
Kondenzatorji so rak rana do letnika 2011, potem tega ni več (razen v primeru mehanske poskodbe)
Sklopke in vztrajniki so problem do sredine leta 2012, potem so tudi to popravili.
Puscanje glave volana je omejeno na modele brez hidravlike (ko se popravi-pretesni glava volana se da dodatno zascito-gumico ki bi ponovno puscanje morala prepreciti).
Zracnost v premi, ja ce je koncnik slab bo zracnost, drugace je podvozje kar dobro narejeno.
Tresenje volana je prisotno le v primeru zvitih platisc ali "slabih" pnevmatik.
Puscanje cilindrov, ja, puscajo vzmetni cilindri pri hidravliki, tega problema niso odpravili. Proizvajalec cilindrov je kayaba, verjetno kaka konstrukcijska napaka (jaz vozim izkljucno brez hidravlike).
Popravljam citroene ze zelo dolgo in poznam kar nekaj mehanikov, ki popravljajo vse znamke vozil.
Rekel bom samo to, kupi recimo nemca, pa se slisiva po parih letih.
Ne zagovarjam citroena (psa) nisem fanatik, ampak je marsikje dosti slabse kot pri nasih francozih.

Lp Vlado

Čojko

čudovit post!

Ali lahko kaj takega zapišeš še za MK2?

Podrrobno bi me zanimalo za V6 aut z max opremo.

zlikovski

Moja mk1 ima kar ''slabe'' zavore, moram kar stopit na zavoro, proti drugim vozom.