Berlingo MK1,5 pod nadstreškom

Začel/a garac, Maj 07, 2017, 10:26:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

@xpuser a ti res nimaš več nobene pozitivne besede?

xpuser

Za 10 let sarega dizla ne, no upam da bo delal vsaj tako kot je mk I.

antasi

Citat od: xpuser;233551Za 10 let sarega dizla ne, no upam da bo delal vsaj tako kot je mk I.

glih 10 let star dizel je vredi nakup,
pa ne zato ker ga je garač kupo,

ta dizl nima pdf pa egr pa take kratice ki povzročajo probleme novejšim dizlom.

ma kaj pa ti voziš da si tako nastrojen proti dizlom,kakor koli obrneš so to najboljši dizli na trgu v konkurenci renojev vwjev fiatov in ostalih
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

NIsem samo vem kakšne so cene.
Ima še vedno šobe  okoli njih rado masti in grelne svečke ki jih ne menjajo in potem je križ z njimi. Res pa je da ta motor nima dvomasnega vztrajnika in fitra trdih delcev.

Kot sem napisal naj mu služi, če bo vse ok po pokazal čas.

antasi

no, končno malo pozitivnega.
Ta motor potrebuje reden servis na katerem med drugim občasno zategnejo šobe,
nima dvomasnega vztrajnika, nima tega slavnega filtra, kaj mu pa potem fali, da bil legenda, kot je od golfa dvojke 1.6 dizl. Mogoče malo manj šlamparije oz šparanja s plastično palčko za olje, pa da bi enkrat ornk zatesnili tiste cevi okoli motorja, ki mastijo, pa bi že bilo. Edino ne vem če laufa na pogoreliča in ostalo svinjarijo ki poganja star golf?

Pa zakaj so grelne svečke problem?
Je kak drugačen postopek pri menjavi,kot npr pri saxoju dizlu in preizkus je možen tak da odšraufaš svečko pa mora ko daš kontakt zažaret? Ima HDI to drugače. Mensezdi, da sem dal za svečke od saxoja 25 eur po komadu.

andraž

Neko apriori lajanje čez diesle. Negativizem.
Je razlika ali gledaš če je kozarec na pol poln ali napol prazen...
Po dveh letih diesla, nimam občutka, da bi bili tako problematičnii in dragi za vzdrževanje.

batzajla

Moj je delal brez problemov razen rednih servisov 8 let, pa bi še če ga nebi zličkal. No pol pa so bli problemi,smo mogl dnar zbrat za druzga, Ha Ha

bingo

Moj 1.6 HDi 90KS je delal 9 let (240kkm) brez problema. Menjati sem moral samo kondenzator klime -192€(slab materijal), 2x zajlo za sklopko-klasika (35€, Jerovšek), upor od motorja kabinskega ventilatorja (30€) ter prerjaven nosilec za zadnji lonec

Za dobro izkušnjo je potrebno tudi redno podmazovati vzvode od menjalnika...

Pa jasno da sem kupil Torx ključ za zategovanje šob...

Èe dobro pomislim, je bil 1.6HDi90ks  verjetno eden najmanj problematičnih avtov v moji okolici...ni čudno, da je folk v ribniško-kočevskem koncu zamenjal golfe2 za berlingeMK2

xpuser

Golf 2 dizl, sorry sam tisto ni avto v nobenem pogledu.
Sem se pred ene 3 leti pogovarjal z enim dedijem ki je pripeljal xp seveda dizel na servis in ni mogu prehvalit pikasoja proti golfu.

garac

golf se z xp ne more primerjati, ker kar nimaš ne more crknit.
XP je en najboljših citroenov novejše dobe, ker se tiče zanesljivosti in vzdrževanja
Zadnjič sem govoril s kitajcem, ki s spačkom potuje okrog sveta. Imel je en XP v angliji, kjer je živel in enega na kitajskem. Pravi XP je zakon, žal ga je prodal, da ne bo stal 3 leta, kolikor ima v planu potovat

je pa še dodal da citroen na kitajskem velja za nekvaliteten avto, imidž pa je itak podn
Medtem, ko prodajo 8t Polov mesečno, citroen proda vsega skupaj 5t vozil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Citat od: xpuser;233602Golf 2 dizl, sorry sam tisto ni avto v nobenem pogledu.
Sem se pred ene 3 leti pogovarjal z enim dedijem ki je pripeljal xp seveda dizel na servis in ni mogu prehvalit pikasoja proti golfu.

seveda sem dal golfa2 samo za prispodobo ker drugega neuničljivega traktorja se ne morem spomnit, no mogoče njegovega predhodnika hrošča ampak tisti ni bil dizel.
Golfa, ki ga je v originalu mimogrede narisal italijan in dokazal da če bi bil alfa romeo nemški bi bil najboljši avto na svetu. Kombinacija italijan si izmisli, nemec pa naredi je še danes top. Danes sicer na žalost nemci ne delajo skor nobeden nemški avto več ker so predragi. Tu pa nastopijo naši francozi ki delajo kvalitetne in lepe avte za zmerno ceno. Opla smo že kupili.

Glede berlingotovega motorja 1.6hdi. Ne vem zakaj se je ustvarila taka fama da je 20hdi boljši. A moramo potem volvota al pa forda kupit z berlingotovim 1.6hdi motorjem da bomo zadovoljni?

fifk

Golf 2 je bil super avto za tisti čas, primerjat ga z 20 let mlajšim avtom je pa seveda nemogoče..

garac

ko sem natočil gorivo, sem potem še obrisal svinjarijo ki se je z leti nabrala okrog odprtine in celo odkril nalepko Diesel. Nalil 54l za 1019km
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

To imaš pa odlično porabo. Z 2.0 bi imel višjo. Kako si se navdil na dizla? Lahko bi malo mapisal razlike in občutke med tem in bivšim.

garac

Dizla se ni problem privadit, sem imel prej BX TZD, ki je sigurno en najboljših Citroenov, tako po udobju, voznih lastnostih, kot vzdržljivosti.

Berlingo HDI. Moti me traktorski ropot pri počasni vožnji, všeč mi je navor.
Od vseh Berlingov je zame najbolj uporaben serija ena, prvi letniki z dvojnimi drsnimi vrati.
Lepša, nekako bolj v stilu Xsare je armatura, uporaben je pokrit predal na sredinskem delu pod radiem. Prenovljeni ima nekako bolj glomazno, tovornjaško armaturo. Moti me obratomer na "napačni "strani. Ogabna mi je tista oranžna osvetljava, zelena v MK1 je dosti lepša. Moti me razporeditev gumbov klimatske naprave, gretja stekel in utripalk, v prvi seriji je lepo v vrsti in na dosegu, Moti me polica nad glavo, ki je gola plastika in se vse "kurba" po njej in še neugledno, ceneno izgleda, v MK1 je lepo tapecirana. Tudi sedeži v prvi seriji so imeli enostavnejšo nastavitev naklona, enostavno si jih prevrgel naprej ob večernem postavljanju postelje. Tu je namesto ročice vijak. Roka naslonov večinoma ne uporabljam, je pa blago na sedežih lepše in prijetnejše na otip.
Tudi zadnji del okrog oken je obložen, pri prejšnjem je bila pločevina, a me ni motilo. Mk1 je imel rolo, ta ima polico, ima pa tudi nakupovalno košaro iz XP.

Luči svetijo na novejšem modelu bolje, a najbrž na račun Osram night braker. Kolesa so 15 colska in seveda so gume dražje, a vseeno dovolj poceni, da ni potrebno kupovat cenenih gum. Zavore so solidne pri obeh modelih, klima sedaj po polnjenju  hladi solidno, reže se mi zdijo uporabne in dobro nastavljive, še bolje bi bilo, če bi se vrtele v vse smeri.

Motor? Pelje se solidno, a ko odprem pokrov samo malo pogledam, preverim olje recimo, saj so tisti kvadrati na grafiki števca nekoliko nezanesljivi, enkrat kaže, da manjka ena kocka, drugič dve, tretjič so vse... na merilni palici pa je olja vedno enako.  V kabini še vedno nekoliko zaudarja po izpušnih plinih, saj je eden od kovačev, ki so predhodno vzdrževali vozilo pomečkal alu cevko pred egr ventilom in se je ne da povsem zatisniti.
Tudi karoserije druge serije, so bolj podvržene rji, kot prve, saj radi rjavijo pokrovi motorja, se napihuje celo zadnja havba, pa od kamenčkov obtolčeni robovi zadnjih blatnikov...
V avto se je ogromno vlagalo, računi so smešni, ko jih gledam in mi je šele sedaj jasno, zakaj vsi preklinjate uradne servise. Na računih so postavke, ki sem jih sam videl prvič. Skoraj vsakič je zaračunana drugačna količina olja ob menjavi... Žal je lastnik izgleda nezadovoljen menjaval servise skoraj ob vsakem posegu. Od Prad pa do Peugeot Kp, Citroen Kp... To me moti, saj se mi zdi podobno, kot če greš vsakič k drugemu zdravniku, ki ne ve, kaj te je zdravil prejšnji.

Èe bo sedanji delal vsaj tako dobro, kot je prejšnji, bom zadovoljen. Bomo videli, kako se bo obnašal v zimskem času

Seveda bo v kratkem sledil obisk 3 krone doo
[SIGPIC][/SIGPIC]