Berlingo MK1,5 pod nadstreškom

Začel/a garac, Maj 07, 2017, 10:26:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Ma na istem bo, kolikor bo manj porabil za gorivo bo več šlo za servise.

Naj me nekdo popravi, pri (prejšnjem) bencinarju menajva sklopke po normi 3-4 ure, pri takem dizljnu 8 ur.

Čojko

Srečno vožnjo! Avto je super, kot pravi antasi.:BigThumbs:

antasi

Citat od: xpuser;233198Ma na istem bo, kolikor bo manj porabil za gorivo bo več šlo za servise.

Naj me nekdo popravi, pri (prejšnjem) bencinarju menajva sklopke po normi 3-4 ure, pri takem dizljnu 8 ur.

mi smo imeli doma rekord, da smo dali motor iz dyane v 1min in 58sec
se pravi, da bi garač moral imet dyano da bo lahko hitro kuplongo zamenjal?
aja, pa saj ima njegov prijatelj dyanco...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gregor

Antasi, da nisi ti tako naskrivaj zaljubljen v garača?
Sumljivo pogosto se zadnje čase  zanimaš za njegove avte.... :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

antasi

Ma ne v njega, ampak v njegovga prijatla ko ima dyano...

garac

napolnjena klima, zamenjana merilna palica olja, nabavljen aditiv za dizelske motorje, odpeljan na izlet nazaj na morje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

garac

ja bencinarja skoraj ni za dobit, menda so servisi dražji? Ne vem, poraba je solidna, danes sem vilil aditiv noter, čez pa 52.36l nafte. Z ne povsem napolnjenim rezervoarjem sem prevozil 948km
[SIGPIC][/SIGPIC]  

xpuser

Kar boš pri gorivu prišparal boš na servisu pustil.

dvorjan

Ma ne bo, zakaj?

Je pa res, da ga je treba obcasno "prepihati", ker super varcna voznja z nizkimi vrtljaji pa naredi vec skode kot koristi. Kaksna prehitevanja ali pa pospesevanja s cestnine do 4000 rpm naj se znajdejo na urniku, pa bo vse v redu.

Saj ta stroj se nima DPF, ali pac?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Nevem kje bomo prepihovali avte, ko bojo ta sekcijska merjenja.
Bom ga vozil v tretji prestavi 130.

antasi

Citat od: xpuser;233500Kar boš pri gorivu prišparal boš na servisu pustil.

kaj govorite bedarije?
Koliko pa pride tak dizel servis proti bencincu?
aja filter nafte ima, ki ga je treba zamenjat na 60.000 km in stane v eurotonu 24,70 eur, bencinc ima sicer tudi filter za bencin ki pa se ga nobeden ne spomni zamenjat, svečk nima dizel tak ko bencinc ima pa mogoče za 1 eur dražje olje...

Ko berem take izjave, bi potem najraje kupil renault 4 GTL, da bi me manj prišel servis.
Je pa res, da gre razvoj NOVIH avtomobilov, kar ta berlingo ni,
v to smer da se ekologija doseže z raznimi dodatnimi filtri ki jih ponavadi uravnava elektronika, kar ima za posledico, da je motor z 200.000 km že ekonomsko izrabljen. Ampak to ni problem avtov, ampak naše kupne moči..

alesz

Citatsvečk nima dizel tak ko bencinc
Take kot bencinc res ne,ampak veliko dražje in večinoma vsi ti berlingoti  vozijo z "skurjenimi".Klasično velja,poleti za dopust ne rabiš svečk.Potem ga bomo pa verjetno prodali in tako par let........

xpuser

Citat od: antasi;233510kaj govorite bedarije?
Koliko pa pride tak dizel servis proti bencincu?
aja filter nafte ima, ki ga je treba zamenjat na 60.000 km in stane v eurotonu 24,70 eur, bencinc ima sicer tudi filter za bencin ki pa se ga nobeden ne spomni zamenjat, svečk nima dizel tak ko bencinc ima pa mogoče za 1 eur dražje olje...

Ko berem take izjave, bi potem najraje kupil renault 4 GTL, da bi me manj prišel servis.
Je pa res, da gre razvoj NOVIH avtomobilov, kar ta berlingo ni,
v to smer da se ekologija doseže z raznimi dodatnimi filtri ki jih ponavadi uravnava elektronika, kar ima za posledico, da je motor z 200.000 km že ekonomsko izrabljen. Ampak to ni problem avtov, ampak naše kupne moči..

Ima dizl svečke, tukaj jer posebaj zanimivo če niso bile 10 let menjane,

NEbom pisal kako je s službenimi vozili, samo primer s servisa.
Lastnik po pomoti natočil bencin namesto dizla, avto ga je sam opozoril in šlep na servis, čiščenje rezervarja in druge krame. Avto predel še 4-5 let bp, potem pa moder dim ob vžigu, kadil okt da je lokomotiva. Lastnika fršlok, nič fuč šobe gremo obnovit, ni šlo potem iskat nove na koncu 1000+€ popravila.

O poceni fitrih pa nebi.