Točenje goriva

Začel/a Phyntox, April 26, 2017, 07:59:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Phyntox

Opazil sem problem pri točenju goriva.

Pri točenju polnega rezervoarja goriva mi pištolo predhodno meče ven. zadnjič sem uspel spraviti notri 40 litrov pa mi je na koncu že ven vrglo. Ko sem odpeljal je kazalo poln rezervoar goriva, naslednji dan, po prevoženih 50 km pa mi kaže samo dobro polovico. Prav tako je domet najprej kazal okrog 820, nato pa skočil na 540km.

Ali kdo pozna podoben problem. Sumim oddušek. Ampak ne vem kje in kako to preverit.
Avto sem ravno kupil, gre pa za avto C4 GP 2009 1,6 hdi 109.

Kakršnakoli informacija dobrodošla.

Bishop

[ATTACH]87916[/ATTACH]
Èe ti kaj pomaga...
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Phyntox

Ja pomaga da si lažje predstavljam kej je kaj speljano.

Se je mogoče že kdo lotil podobnega projekta? Oziroma obiskal servis zaradi tega?

zlomjo

Jaz sem imel isti primer. Od nakupa rabljenega, nisem mogel natočiti več kot polovico in mi je že metalo ven. Tu bi bile lahko 2 stvari: odušek ali pokvarjen plovec. Jaz sem imel pokvarjen plovec. Mehanik je najprej odrezal cev odušnika in videl, da ni zamašen odušnik. Èez odrezano je dal cev z dvema objemkama. Potem je hotel sneti rezervoar, pa je ugotovil, da je notri še dosti goriva. Nato je pobral ven plovec in ugotovil, da sta bili zlomljeni 2 plastični palčki v plovcu. Odkar sem zamenjal plovec, dela brez problemov. Palčki lahko počita pri karambolu ali mogoče pri močnemu zaviranju, kadar je določena količina goriva v rezervarju. Takrat pljusek močno odrine spodnji del plovka, ki je povezan s tema palčkama stran od zgornjega, ki je fiksiran na rezervar in poči palčka.

Phyntox

Koristna informacija ampak ne vidim povezave zakaj zaradi pokvarjenega plovca gorivo nebi moglo steči v rezervoar ampak bi se nabralo v cevi. saj plovec ne zapira dotoka goriva. Èe imam prav, naj bi plovec samo služil kazalniku nivoja goriva.

zlomjo

Ko sem imel poln rezervoar, mi je plovec kazal le polovico. In sem še silil tankati, dokler ni prelivalo. Na sumu sem imel odušnik, ki naj nebi pustil točiti do polnega. Ker je plovec dal signal avtu, da je rezervar na polovici, je potovalni računalnik preračunal, da imam še za 400 km goriva itd. Cev odušnika je prerezal le zato, da se je prepričal ali je z odušnikom vse v redu. Zdaj razumeš?

Phyntox

Ok razumem. Dejansko je potem možno da je rezervoar bolj poln kot kaže. In to tudi pri spodnji količini, ko se prižge lučka, je dejansko lahko v rezervoarju precej več kot rezerva? Je to možno? Pri napaki s plovcom.

Koliko je bil strošek popravila?

zlomjo

Ja, točno to. Ker mi je naročil mehanik, da naj porabim čimveč goriva, sem se vozil na koncu že na rezervi, piskalo mi je vsako minuto, stanje je bilo nula, doseg še 10 km in dejansko je bilo še pol tanka. Za rabljen plovec sem dal 40 €, zamenjal sem ga pa sam. Le izposoditi sem si moral orodje za šraufanje plovca.

north

Tista matica na plovcu je zategnjena ko hudič:(
Citroën - Creative Technology

zlomjo

Ja, res je. In ko sem jo zategnil (je bilo že čisto trdo in za 15 stopinj pred znakom), je puščalo gorivo.

Phyntox

Vidim da se vas je ze kar nekaj lotilo tega popravila. Ali je to kar se menja dejansko celotna pumpa? Taka rumena zadeva? Toliko da vem kaj kupit.

Koliko casa pa gre za tak projekt in koliko je dela s tem poleg zategnjene matice.

Zakaj se ne da kaksne tesnilne mase da preprecis puscanje?

zlomjo

To je vse skupaj 1 ura. C3 1.4 HDI ima takole reč http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11628155&display=CITROEN%20C3%20DCI%20l.10.%20PUMPA%20V%20REZERVOARJU Tesnila niso predvideli v Citroenu in po moje tudi pri drugih firmah.

alesz

Kako niso predvideli.Med rezervarjem in ohišjem črpalke goriva je vedno tesnilo,"O"ring,pri citroenih in drugih.Dejansko ga je potrebno pri vsakem posegu zamenjati,če hičeš,da ti tesni........cca 6€.Pri podiranju ti je padlo v notranjost !!

alesz

zlomjo

Ja, res je gumijasto tesnilo. Sem porabil dosti časa z njim. Venomer mi je nagajalo in potem sem skoraj nanj pozabil.