Rdeč sšpaček

Začel/a thundercat, April 23, 2017, 10:54:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Citat od: andraž;236826Hvala za razlago. Vedel sem, da zna bit boljši mazerial in boljša obdelva dražja, nisem pa mislil da toliko...

Tudi jaz ne;).
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Razmislite takole. Povprečna karoserijska delavnica za čas, ko se ubada z enim projektom kot je dyana, spaček, cx, ali kaj podobnega, lahko popravi 5-10 modernih avtov. Vse jasno...

andraž

Zakaj pa to? Èe ni res kompletno razsulo ne mord vzeti toliko časa.

gule

Stvar je jasna, a bom malo razložil razbit C5/X7(nekdo se mu je zaletel v rit), škodo pokriva zavarovalnica, deli dostopni 100%, popravilo enostavno in bez komplikacij. Avto končan in poplačano v roku 3-4 dni.

Stara kripa(npr. Mercedes W123), z luknjami v podu in gnilimi vrati. Delov, ni za kupiti, vse se popravlja, krpa, švasa. Ko se demontira, se ugotovi še 100 problemov. Lastnik težek, nima denarja...čas popravila 30 dni...

garac

Pa jaz ne vem kaj se sploh ukvarjate s temi starimi dvotaknimi avti,to je vse za v preso
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

thundercat

Glede opreme mojega spaka sprejemam pohvale in graje. Nobene zamere glede tega. Sedeže sem dal take kot so sedaj izključno zaradi mojih težav z hrbtenico,
da se bolje počutim na daljših relacijah.

Hja, opice na vratih sem pa nekako silom prilike dal ker original (belo-oranžne črte) tističas ko sem bil v sestavljanju avta ni bilo na zalogi pri prodajalcih kolikor spremljam po internetu. Pa cena je nenormalna.

Glede štrihanja avta je pa zelo žalostno pri nas. Imam ličarja iz moje vasi in je komaj privolil da vzame kose na bavanje, četudi sem mu vse pripravil v šprickitu. Še sedaj jih ne zastopim zakaj se branijo posla ??

Imam pa eno vprašanje za vse vas...
Èez zimo, ko bo spak v mirovanju želim zamenjati vse 4 amortizerje. Baje so Monrojevi neprimerni. Kaj mi svetujete ? Hvala !
Èlan Citroen klub Slovenije

andraž

dyane

Ne delajo jih vec...niso svoh record..samo jih moras prav montirat...monro..pa je potrebno predelat.
Trw so trenutno ok zagotavljajo pri burtonu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Zakaj bi pa menjal amortizerje?
Je kaj narobe z temi,ki so sedaj gor?
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

thundercat

Citat od: amipick;236843Zakaj bi pa menjal amortizerje?
Je kaj narobe z temi,ki so sedaj gor?

Zanič so. Ko grem čez kako jamo mi trese cel avto.

dyane

To ni nujno pokazatelj amortizerjev..lahko je premalo zategnjena polosovina...končnik..luft v premniku..itd...amotrizer preveriš takole...zamajaj spota in ko spustis se mora v naslednjem nihaju zaustavit...ce se ne potem so amortizerji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Se gunca preveč, sem pozabil prej napisat.

gtyrant

Za očetoveva 2cv-ja sem pozimi naročil nove zadnje amortizerje na Burtonu. Prej je ravno tako vse treslo. Mislim, da se vsaj en amortizer ni vračal nazaj...
Zdaj je VELIKO bolje. Je pa res, da ne vem kako se mora 2cv prvotno peljati.

thundercat

Citat od: gtyrant;236851Za očetoveva 2cv-ja sem pozimi naročil nove zadnje amortizerje na Burtonu. Prej je ravno tako vse treslo. Mislim, da se vsaj en amortizer ni vračal nazaj...
Zdaj je VELIKO bolje. Je pa res, da ne vem kako se mora 2cv prvotno peljati.

Najbolje, da se z neko drugo spako še zapelješ pa vidiš razliko.